Pohjois-Suomi

Keskustan Mikko Kinnunen: Hal­li­tusoh­jel­mas­sa koko Suomi otetaan huomioon – iloitsee perusväylille kohdistuvista sadoista miljoonista euroista

Mikko Kinnunen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Reisjärveltä. KUVA: Kimmo Brandt / Com.pic / Eduskunta
Pohjois-Suomi 3.6.2019 18:03
Heikki Uusitalo

Keskustan reisjärvinen kansanedustaja Mikko Kinnunen pitää viiden puolueen neuvottelutulosta hallitusohjelmaksi rohkaisevana. Ohjelma julkistettiin maanantaina.

– Siinä otetaan koko Suomi huomioon, sekä kaupungit että harvaan asutut alueet. Löysimme yhteisen näkemyksen, että pitää kehittää koko Suomea, ensimmäisen kauden kansanedustaja sanoo.

Kinnunen nostaa esimerkiksi perusväylästön kunnossapitoon tehtävät satsaukset. Ohjelmassa on sovittu, että perusväylänpitoon tehdään parlamentaarisen työryhmän esityksen mukaan vuodesta 2020 eteenpäin 300 miljoonan euron vuosittainen tasokorotus.

Kinnunen näkee ilonaiheen myös maataloudesta. Ohjelmassa on sovittu muun muassa maatalouden kannattavuuden parantamisesta ja tukitason turvaamisesta.

– Minulle tärkeää on se, että kotimaisen ruoan tulevaisuus turvataan ja maatalouden kannattavuutta parannetaan.

Perheitten, lasten ja nuorten kannalta Kinnunen löytää myös positiivisia näkymiä.

– Olen tosi tyytyväinen, että perheitten, lasten ja nuorten tukeminen on noussut viiden puolueen yhteiseksi tavoitteeksi.

– Erilaisten matalan kynnyksen palveluiden edistäminen niin koulun kuin neuvolankin yhteydessä ovat tosi tärkeitä asioita. Myös esimerkiksi perusopetukseen tulee satsauksia kuten myös ammatilliselle puolelle.

Hallitusohjelmassa lisätään pysyviä menoja noin 1,2 miljardia.

– Se liittyy siihen, että saamme työllisyyden nousemaan 75 prosenttiin. Talouden tilannetta pitää seurata ja siihen aina palataan budjettiriihissä.

MAINOS

Kommentoi

Siinä mielessä koko suomi huomioon että syrjäiset seutu asukkaat myös saavat veron ja bensan korotukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko hallitusohjelma perustuu siihen, että sak työllistää jo ensimmäisen vuoden aikana 30000 ihmistä ja seuraavien kolmen vuoden aikana vielä 30000 lisää. Entä jos ei työllistäkkään? Mitä sitten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SAK ei työllistä mitään, vaan valtio, joka puskee rahalla ihmiset töihin. Tähän tarvitaan vain SAK:n suostumus demokraattisessa maassa?

No, onhan sekin parempi kuin, että maksetaan kotia, mutta näin tässä tulee käymään, että vaikeasti työllistettävät työllistetään veroeuroilla. Ne, jotka eivät suostu muuttamaan töiden perässä, heille ei mitään korvausta valtiolta, jotta me kaikki työntekijät olisimme tasa-arvoisia tässä mielessä. Emme tarvitse elättejä tähän maahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Polttoaineveron nosto, jonka vaikutus on +5senttiä per litra, on kyllä aika paha juttu pohjoisen ihmisille. Ymmärrän sen että helsinkiläiset voivat ajaa metrolla, mutta muualla Suomessa auto ei ole ylellisyysväline vaan sillä ajetaan töihin ja kuljetetaan anoppi harrastuksiin ja lapset luistelemaan. Polttoaineveron nosto kurittaa eniten harvaanasuttujen seutujen ihmisiä, eikä ole tasapuolinen, koska muut liikennemuodot eivät täällä ole mahdollisia. Väestötappiopaikkakunnilla pitäisi myös olla pienemmät ansio-, yhteisö- ja kunnallisverot, niin saataisiin vetovoimaa tyhjenevään Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta jos joku pitää pohjoisen puolta. Kiittäkää kiittämättömät että mentiin siltikin hallitukseen estämään pahin mahdollinen. Paha tästä tulee silti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa muistaa, että turha hehkuttaminen peittää alleen aina jotakin "salaperäistä". Mites nämä maahanmuuttoasiat? Sitä politiikkaa tehdään suomalaisten perheiden kustannuksella ja varoilla, joten kannattaako sitä vielä kovin paljon hehkuttaa tätä ohjelmaa. Toivottavasti turvapaikkashoppailu saadaan kuriin ja otetaan maahan vain todella hädässä olevia, jota ei tapahtunut vuonna 2015.
Muutoinkin lisävelanotto lastemme kustannuksella ei ole koskaan hyvä asia.

Saadaanko vihdoinkin sellaisia päätöksiä aikaan, että peruskoulusta ei valmistuisi täysin osaamattomia nuoria kuten nykyään on mahdollista. Yhteiskunnalla on oikeus vaatia sen ihmisiltä jotakin - edes sen, että osataan lukea ja kirjoittaa, kun päästään peruskoulusta. Luokalle jääminen tulee tehdä mahdolliseksi uudelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo pidä yhtään paikkaansa. Leipä kapenee täällä sivummalla asuvilla jotka käyvät muualla töissä. Ei tänne ne pääväylät yllä ja sähköautolla ei tee yhtään mittään. Eipä siihen olis varaakaan. Taitaa Keskustakin ajaa meitä muuttamaan kaupunkiin. Kyllä on mennyt sekin puolue kummaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuta äkkiä sieltä pois, mitä olet sinne muuttanut. Ei kannata takahikiälle rakentaa ja sitten alkaa anomaan valtiolta helpotuksia, että kun sitä ja että kun tätä. Minä olen itse jo ottanut huomioon 80-luvulla, että minne oma koti kannattaa rakentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:57
Henkilöauto pyörähti katon kautta ympäri Kärsämäellä, kuljettaja pääsi itse ulos autosta
7:38
Kulttuuria kotisohvalta: katso kotimaisia elokuvia, ihastele taideaarteita ja katso, miltä kotikulmilla näytti ennen
7:00
Päivän leffapoiminnat: Yhteen muuttoja ja yhteenottoja – Robert Redford ja Jane Fonda ovat siloposkiset vastanaineet makoisassa draamakomediassa
7:00
Voiko läheisensä tappajalle antaa anteeksi? Täydet viisi tähteä ansaitseva Silmästä silmään -dokumentti on John Websterin vakavin elokuva
7:00
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta
7:00
Hus seuloo parantuneita uusilla vasta-ainetesteillä – ne löytävät myös oireettomasti koronaviruksen sairastaneet
7:00
Kommentti: Vanha töllö joutaisi jo monella vaihtoon Tilaajille
11
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
5
Ei yhtään uutta koronakuolemaa Suomessa – tehohoidossa yli 60 ihmistä, heistä kolme Oulussa
3
LM:n tiedot: Hallitus kaavailee muutoksia turvapaikkarahaston käyttöön – Välimeren turvapaikanhakijoiden vastaanottoon tarvitaan 13 miljoonaa euroa
2
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
1
Suomen oltava oikeusvaltio koronakriisissäkin – koronatartuntojen kasvun kanssa kilpailee voitokkaasti vain jälkiviisaus Lukijalta
1
Yhdessä Euroopan maassa koronakriisin takia ei ole ryhdytty mihinkään varotoimiin – ”Parempi kuolla selkä suorana kuin elää polvillaan”
1
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

281 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image