Pohjois-Suomi

Kerro meille: Oletko potenut neljänkympin kriisiä?

Elämässä tehdyt valinnat saavat monet mietteliääksi keski-iän lähestyessä. KUVA: Pentti Vuosaari
Pohjois-Suomi 11.10.2018 14:41
Kaleva

Moni nelikymppinen kokee olevansa elämän taitekohdassa: koulut on käyty, nousujohteinen ura on hanskassa, on löydetty elämänkumppani, ostettu asunto ja tehty lapsia.

Mutta mitä seuraavaksi? Onko tämä se tie, mitä olen halunnut?

Nuoruutta eletään nykyään pidempään ja perhe perustetaan myöhemmin. Onko myös ikäkriisi vaihtanut paikkaa, ja kipuillaanko elämänvalintoja nykyään enemmän nelikymppisenä kuin kolmekymppisenä?

Kerro meille, oletko potenut neljänkympin kriisiä? Miten se ilmeni? Millaiset asiat mietityttivät? Entä teitkö elämässäsi muutoksia? Millaisia?

Kerro kokemuksesi alla olevalla lomakkeella tai kommentoimalla tätä juttua.

MAINOS

Kommentoi

En ole. Mutta on huvittavaa katseltavaa, kun keski-ikäinen setämies pukeutuu kuten teini-ikäiset, vaatteisiin jotka ovat selvästi suunnattu noin parikymppisille nuorille ja näin yrittää näyttää coolimmalta sekä nuoremmalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nelikymppinen olen, mutta ura ei ole nousujohteinen, vaan kokoajan saa jännittää milloin ne viimeiset YT:t sattuvat kohdalle. Perhettä ei ole vaan ero alla. Tulevaisuudennäkymät eivät ole paljon ruusuisemmat millään elämän osa-alueella.
Että semmoista on Suomalainen elämä näinä aikoina!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko elämä on ollut yhtä kriisiä, ei voi erottaa mitään erillistä vuosikymmentä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä oo ikäkriisejä kokenut, en edes 50 kriisiä.. Muita kriisejä kyllä... Jokainen vanhenee aivan varmasti joten miksi pitäis olla ikä kriisi herkkä.. Elämää se vain on..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaat kymmenen vuotta ikinä. Nyt puolivälissä seuraava kymmen ja eikun paranee vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oon nyt 52 eikä ikään liittyvää kriisiä ole ehtiny olla ikinä kun työt pitää kiireisenä eikä siinä sitten viitsi/jaksa jotain ikää vielä alkaa murehtimaan. Jos pysyn terveenä niin aikomus on jatkaa duuneja yli seitenkymppiseksi ja sit vois hetken huilata ennenkuin kuolema korjaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole, mutta väkisilläkin tuli mieleen, että miten enää yli 4-kymppinen työllistyy - taas lähti organisaatiomuutosten takia työpaikka alta. Alkaa olla niin takki tyhjä työelämän kanssa, että en tiedä miten jaksan eläkkeelle. Halua tehdä töitä on, mutta tämä oli kymmenen vuoden sisällä jo kolmas työpaikka, jossa pantiin hyrskyn myrskyn ja ihmiset ulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en ole kokenu neljänkympin , viidenkympiin enkä kuudenkympinkään kriisiä , että silleen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi asuntolainaa pidetään pahana? Asuntolaina loppuu aikanaan ja asunto on oma. Lainan maksettua niillä asumiskustannuksilla mitä omasta kertyy ei välttämättä saa vuokra asuntoa tai ainakaan saman kokoista nykypäivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutavaa - eli en ole mutta kuudenkympin (tai vähän yli kuusikymmentä) kriisi on hiukan vakavampi juttu. Ihmiset alkavat pitää merkityksettömänä
kaikkea mitä sanot ja katsovat että päiväys on mennyt muutenkin umpeen tiedoista ja taidoista. Onneksi on itsellä käsitys toinen ja luottoa merkityksellekin.

Sanovat että 75 vuotta kun tulee ikää ja alkaa huomata että on vanhus niin sitten on kriisinhallintaan jo tarvetta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image