Pohjois-Suomi

Kemissä työnhaku käännettiin päälaelleen: työntekijä värvää nyt työnantajia

Pohjois-Suomi 9.5.2017 12:08
Kaleva

Kemissä kokeillaan uudenlaista työllisyyskampanjaa, jossa työnhakutilanne on käännetty nurinperin. Kampanjassa työnhakijat esittelevät osaamistaan ja työnantajat pääsevät vaivattomasti löytämään motivoituneita työnhakijoita.

Ammattilaiset Areenalla -kampanja huipentuu rekrytointitilaisuuteen, jossa molemmat osapuolet kohtaavat. Tapahtumassa roolit käännetään päälaelleen, sillä työnhakijat toimivat esittelijöinä tarjoten omaa osaamistaan työnantajille.

Työnhakijoiden osaamiseen voi tutustua etukäteen osaajagalleriassa

Työllisyykampanjan aikana on otettu yhteyttä satoihin yrityksiin muun muassa piilotyöpaikkojen löytämiseksi. Rekrytointitilaisuuteen on ilmoittautunut tähän mennessä 40 työnhakijaa ja kolmisenkymmentä työnantajaa. 

– Olemme tyytyväisiä siihen, että saimme tämmöisen määrän osaajia ja työnantajia mukaan. Työnantajilta on tullut myönteistä palautetta esimerkiksi osaajagalleriasta, jossa on selkeästi esillä, minkälaista osaamista on tarjolla. Tulemme hyödyntämään jatkossakin osaajakortti- ja profiiliajattelua, jossa oma osaaminen kiteytetään muutamaan lauseeseen ja katsotaan osaamista eri näkökulmista, projektipäällikkö Hanna Alila Kemin työllisyys- ja elinvoimahankkeesta kertoo tiedotteessa.

 

Rekrytointitilaisuus järjestetään keskiviikkona kello 12–16 Kemin kulttuurikeskuksessa. Tilaisuus on kaikille avoin. 

MAINOS

Kommentoi

No eihän tässä mitään ole käännetty päälaelleen. Työnhakijahan on esitellyt osaamistaan jo vaikka kuinka kauan millon missäkin portaalissa. Luulin että tässä puhuttiin siitä miten työnantajat laitetaan kertomaan miten työntekijöitä palkataan lisää joka kolmas kuukausi, jos firmaan ei ole palkattu yhtään uutta työntekijää tai jos vaihtuvuus kyseisessä firmassa on liian suurta. Nyt tarjottu malli on vanhaa perus juttua. Ne selitykset mitä varten firmat ei palkkaa uusia työntekijöitä on jo työnatajan puolelta niin kuluneita hurrum hei fraaseja että naurattaa vaan joka kerta kun joku "yrittäjä" vähän avautuu jossain kun ei muka työvoimaa ole saatavilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on jotakin sellaista, mitä on odotettu. On tärkeää, että työtön on itse aktiivinen monin eri tavoin. Voisi myös odottaa, että työnantajat lisäisivät omalta osaltaan vastaavaa toimintaa. Hyvänä esimerkkinä ovat yliopistoissa järjestetyt rekrytointimessut ja Uudenkaupungin autotehtaan toiminta. Ei aina pidä odottaa valtiovallan ohjailua. Ei valtiovallan toimistojen pöytien takana aina suurin viisaus ole. Esimerkkinä melkoisen byrokraattinen esitys pakottaa työtön laatimaan hakemuksia joka viikko, joita hakemuksia sitten yritykset joutuisivat tutkimaan muiden tärkeämpien kiireiden keskellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joko olisi aika rekisteröitymiseen

On sillä ainakin kaksi merkitystä. Se, että tiedän rekisteröityneen nimimerkin kirjoituksen kirjoittajaksi jokseenkin va... Lue lisää...
Arvo Tasa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image