Pohjois-Suomi

Kemin Lumilinnaan tulee ym­pä­ri­vuo­ti­nen jääravintola - Lapin matkailuun odotetaan taas ennätystalvea

Yu Ming-Chieh ja Huang Zi-Chang tutustuivat Kemin Lumilinnaan häämatkallaan tammikuussa. Aasialaisten turistien määrä on Lapissa vahvassa kasvussa. KUVA: Nina Susi
Pohjois-Suomi 2.10.2017 5:00
Henripekka Kallio

Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara ry:n ennusteen mukaan alan yritysten majoitusliikevaihto kasvaa loppuvuonna noin kymmenen prosenttia viime vuodesta, eli lähes alkuvuoden tahtia.

Lapissa tällainen kasvutahti tarkoittaisi, että marraskuun alusta huhtikuun loppuun ulottuvan talvisesongin aikana ulkomaalaisille matkailijoille kirjattaisiin jo yli miljoona yöpymistä. Suomeen tulevien ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisistä jo noin puolet kohdistuu talvisesongin aikana Lappiin ja Kuusamoon.

Ennakkovarausten perusteella ennätystalvea odottavat muun muassa Lapland Hotels -ketju ja Kemin Matkailu Oy.

- Kasvua tulee edelleen viime talveen verrattuna ja nimenomaan kansainväliseltä puolelta. Uskon sen osalta edelleen kaksinumeroiseen kasvulukuun, sanoo Lapland Hotels -ketjun toimitusjohtaja Ari Vuorentausta.

- Ennakkovarauskanta näyttää, että pääsemme vähintään siihen mitä viime vuonna, mutta ennustamme kasvua, säestää Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Ulkomaisten matkailijoiden määrä kasvoi viime talvena poikkeuksellisen voimakkaasti. Vuorentaustan mukaan Lapissa matkailun suurin haaste on se, miten turistit saataisiin jakautumaan tasaisemmin ympäri vuoden.

Kemissä Lumilinnaa rakennetaan ympärivuotiseksi parhaillaan. Uuteen rakennukseen tulee kylmätila ja sen sisälle pala linnaa.

- Kylmätilaa voi muokata vuosien varrella kysynnästä riippuen, mutta nyt suurin kysyntä on Lumilinnan isolle Lumiravintolalle - eli se tulee sinne sisälle, Susanna Koutonen paljastaa.

Koutosen mukaan muista ympärivuotisen linnan palveluista ja linnarakennuksen ulkonäöstä tiedotetaan tarkemmin, kunhan suunnittelu edistyy. Viime talvena linnan ympärille tuli 33 lasivillaa ja tänä talvena niitä tulee viisi lisää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei muisteta, että asioilla on aina kaksi puolta. , etenkin lentoliikenteen lisåäntyminen kuormittaa ilmakehää raskaasti ja nopeuttaa ilmastonmuutosta. Mutta rahaahan tulee vaikka maapallo tuhoutuu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

124
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
118
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
86
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
80
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
47
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
38
AC Oululle uusi suuromistaja
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image