Pohjois-Suomi

Kau­­pun­­ki­­leh­­ti Uusi Ro­va­nie­mi sai hopeaa Vuoden kau­­pun­­ki­­leh­­ti -kil­­pai­­lus­­sa – lehden kolme juttua pal­kit­tiin myös

Uuden Rovaniemen toimitukseen kuuluvat päätoimittaja Leena Talvensaari sekä toimittajat Veera Vasara ja Tiia Haapakangas. KUVA: Pekka Aho
Pohjois-Suomi 7.11.2019 20:45
Kaleva

Kaupunkilehti Uusi Rovaniemi sijoittui toiseksi Vuoden kaupunkilehti 2019 -kilpailussa. Vuoden kaupunkilehdeksi valittiin Kuopion Kaupunkilehti.

Uusi Rovaniemi sai tuomaristolta kiitosta vahvasta, lukijoitaan osallistavasta otteesta.

– Aktiivinen mielipideaukeama kertoo, että lehti on lähellä lukijoita ja tärkeä paikallinen keskustelufoorumi, palkinnon perusteluissa todetaan.

Uusi Rovaniemi sai kiitosta myös tyylikkäästi ja selkeästi toteutetusta, perinteiseen sisältöön ja ulkoasuun luottavasta kaupunkilehdestä, jossa juttuaiheita löytyy laidasta laitaan.

– Lehti onnistuu asiassa, joka monessa muussa lehdessä on unohdettu: kirjoittajien ja juttusarjojen taustat esitellään, mikä lisää luottamusta, perusteluissa todetaan.

Uusi Rovaniemi on vuosien saatossa voittanut Vuoden kaupunkilehti -kilpailun kuusi kertaa. Tuorein voitto on vuodelta 2016. Vuonna 2017 Uusi Rovaniemi sijoittui kilpailussa kolmanneksi ja viime vuonna toiseksi.

Uusi Rovaniemi sai hopeaa ja pronssia myös Vuoden kaupunkilehtijuttu -sarjoista. Toisen palkinnon saivat toimittajan Veera Vasaran kirjoittamat jutut Hymyilevä ilmastotutkija ja Vanhukset harhailivat pakkasessa.

Hymyilevä ilmastotutkija -juttu sai tuomariston kiitokset todella hienosta kuvankäytöstä lehden kannessa, jossa oli tiukka rajaus, ihminen ja tunne.

– Uudella Rovaniemellä linjakas taitto näyttää noudattavan suunniteltua taittomallia. Selvästi ulkoasun taustalla olevat perustyöt on tehty kunnolla ja ulkoasun tyylien valikoima on runsas, raati totesi.

Lehden ilmettä kuvaillaan moderniksi, typogragiaa tyylikkääksi.

Vasaran toinen juttu Vanhukset harhailivat pakkasessa sai tuomariston kiitosta journalistisesti hyvin toteutetusta artikkelista, joka paneutui ajankohtaiseen ja merkittävään aiheeseen ulkopuolisen auttajan kautta.

– Juttu käsittelee vakavaa aihetta tunteita herättävällä otteella. Hieno tarinankerronta värittää uutista. Juttu laittaa pohtimaan vanhustenhoidon nykytilaa myös muiden kuin asianomaisten kannalta. Huoli on yhteinen.

Kolmanneksi sarjassa tuli Uuden Rovaniemen päätoimittajan Leena Talvensaaren juttu Retki peruuntui, kun kyyti ei tullut.

Perusteluissa todetaan, että toimittaja käsitteli alueellista ongelmaa monipuolisesti, eikä lähtenyt mässäilemään negaatiolla. Jutussa huomioitiin eri osapuolet, ja se lunastaa paikkansa yhteisöllisen tiedon välittäjänä.

– Hyvin kirjoitettu ja asiallinen, paikallinen paketti.

Kaupunkilehtikilpailun voittajat julkistettiin Suurilla Lehtipäivillä Hyvinkäällä torstaina.

Uusi Rovaniemi on osa Kaleva Mediaa.

MAINOS

Kommentoi

Kovin on ohueksi mennyt Uusi Rovaniemi. Ei ole paljoa enää luettavaa lehdessä. Ihmetyttää myös se, että lehteä ei jaeta kotitalouksiin vaikka kuuluisikin jakelualueen piiriin. Silloin kun Lapin Kansan tilaus on voimassa, niin silloin kyllä UR tulee kotiin muuten ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan paikallislehti Uusi Rovaniemi täyttää paikkansa paremmin, kuin Kalevan toinen paikallinen valtalehti Lapin Kansa. Uusi Rovaniemi lehden verkkosivut hävisi palaako verkossa kaikkien luettavaksi jää nähtäväksi.
Asiallisia juttuja uskaltavat ottavat kantaa huonoihin päätöksiin eikä kumarrella "herrojakaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image