Pohjois-Suomi

Kärkkäisen ja Finlaysonin yhteistyö jäihin: "Päätös ei ollut helppo ta­lou­del­li­ses­ti"

Juha Kärkkäinen käräjäoikeudessa vuonna 2013. KUVA: Liisa Lehto-Peippo
Pohjois-Suomi 24.4.2015 15:37 | Päivitetty 24.4.2015 16:25
Kaleva

Suomalainen tekstiilialan yritys Finlayson on päättänyt lopettaa kaiken yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa Magneettimedia-julkaisun takia. Finlaysonilta todetaan, että päätöksen takana ovat eettiset ja yhtiön arvoihin liittyvät syyt.

- Tavaratalo Kärkkäisen omistajat ovat Magneettimedia-julkaisun takana. Tämä julkaisu levittää vastenmielistä ja ahdasmielistä propagandaa. Päätös ei ollut helppo taloudellisesti, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila harmittelee.

Kurttilan mukaan yhteistyötä on mahdotonta jatkaa yritysten radikaalisti poikkeavien arvomaailmojen takia.

- Haluamme, että suomalaisissa kodeissa sallitaan enemmän kuin tuomitaan ja erilaisuus nähdään rikkautena, ei rikoksena. Suurin osa suomalaisista on kanssamme samaa mieltä tässä asiassa.

Magneettimedia-lehdestä on tehty rikosilmoitus Oulun poliisilaitokselle 20. päivä. Rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Magneettimedia-lehden aiempi päätoimittaja Juha Kärkkäinen tuomittiin sakkoihin lehden kirjoitusten vuoksi samasta rikosnimikkeestä.

Kärkkäinen ei ole enää lehden päätoimittaja eikä J. Kärkkäinen Oy enää julkaise lehteä. Nykyisin lehden päätoimittaja on Markku Juutinen, ja sitä julkaisee kansallissosialistiseen Kansalliseen Vastarintaan yhteydessä oleva Pohjoisen Perinne ry.

Juutinen kuitenkin kiisti alkuviikolla Ylelle olevansa lehden vastaava päätoimittaja vaikka Magneettimedian nettisivuilla näin kerrotaan. Magneettimedian nettisivujen mukaan Juha Kärkkäinen on yhä avustanut paperilehden tekemisessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (163)

Törmäsin tähän painotuotteeseen käydessäni Oulussa, oli kyllä kerrassaan sairasta selailtavaa.
Isoon ääneen ihmettelin tuotteen tarkoitusperiä ja kenellä on varaa painattaa ja jakaa noin valtava määrä roskaa...(sikäli mikä ilmoitettu määrä pitää edes paikkansa)
Hyvä finlayson!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on sana vapaa maa tietäsittepä mitä tuiran mustat puhuu meistää valkolaisista siinä menee korvat punaiseksi ai nin nehän saa puhua ja mollata ketä haluaa kun ovat vähhemmistö tai irakilainen pakolainen sossun jonossa sakottasi heitäkin kunnian loukkauksesta mitta eii annetaan vain tonni rahaa ja palataan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se olis hienoa, että nämä präntit, Finlayson, Iittala, Arabia, Fiskars, Marimekko sun muut sais sitä tukea täältä Suomesta, ettei käy niinkuin Nokian matkapuhelimille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finlayson otti taloudellista riskiä jo silloin kuin otti Tom of Finlandin mallistoonsa! Minäkin, tavallinen perheenäiti päätin, etten ikinä Finlaysoni petivaatteita osta. Sen verran kylmät väreet näistä sain... Finlaysonilla ovat muka muita parempia syyllistäessään Kärkkäisen ja päättivät ihan itse vetää iteltään maton alta. Katsotaan vaan, ei kauaa ole koko yritystä. En sano kovinkaan montaa artikkelia Magneettimediasta lukeneeni; mainokset on ihan vapaaehtoisia lukeeko vai ei ja olin sitten mitä mieltä näistä tahansa, se ei vaikuta ostopaikan valintaan mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin sanoin irti yhteistyön Finlaysonin kanssa sen rivon Tom of Finland pussilakanan takia. En osta enää Finlaysonin tuotteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olisin kauppias, niin nämä kaikesta julkisesti boikotoivat tavarantoimittajat jäisi pois valikoimista.

Ne on liian iso riski minkä vaan firman maineelle, kuten nyt Kärkkäinen jonka mukaan ei lehti ole kaupan kanssa ollut moneen vuoteen tekemisissä. Silti vaan boikottia pukkaa ihan muiden tekemisistä. Aika huolimatonta boikotointiin ryhtymistä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo..liian pitkään noita artikkeleita kannettu mainoslehitisen mukana ja nyt tuli lopulta mitta täyteen. Onneks Kärkkäisellä ei ole mitään sellaista,mitä ei saisi tokmanneilta,halpa-halleista,puuilosta tai motonetistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suoraselkäistä toimintaa Finlaysonilta. Selasin yhden paksun Kärkkäisen lähden tässä äsken läpi. Karseeta juttua koko painotuote täynnä, osaltani ei Kärkkäiselle mennä jatkossakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että Finlayson uskaltaa tehdä näinkin selkeitä ja radikaaleja ratkaisuja, joilla varmasti saa suuren kansan tuen taakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loppui sitten Finlaysonin ostelu meillä. Ei siksi, että Magneettimedia olisi hyvä juttu tai ylipäätään mikään tietynlainen, tai että onko se Kärkkäiseen minkälaisissa väleissä, vaan yksinkertaisesti siksi että Finlayson menee sekoittamaan höpöjutut liiketoimintaansa. Periaatteet ovat hienoja siihen asti kun ne vedetään överiksi kuten tässä on käymässä. Pitää muistaa että jokainen voi käyttää omaa järkeään ja toimiihan se Finlaysonkin edelleen Suomessa vaikka tiedetään että tämäkin valtio on joissain asioissa kansainvälisten ihmisoikeus- ja ympäristöjärjestöjen silmätikkuna. Se vain ei haittaa, koska ei ole pelkoa että katteet kärsisivät suoranaisesti sen johdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen ostanut Kärkkäiseltä ja ostan edelleen, mutta en enää on finleissoneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannataa noteerata, että Finlaysonhan ei ole enää "se suuri suomalainen tekstiilivalmistaja", joksi monet sen yhä mieltävät, vaan muutaman mainostoimisohepun omistama "Finlayson" -tuotemerkkiä ja vanhaa mainetta hyödyntävä yhtiö joka tuottaa lähes kaikki tuotteensa halpamaissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan totta. Täälläkin kommenteissa monet ovat luulleet että Finlaysonin tuotteet ovat kotimaassa valmistettuja, vaikka näinhän ei asianlaita ole ollut enää aikoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä julkisella herjauksella Finlaysonin Kurttila ampuu omaan nilkkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä tuen kanssa Kärkkäistä, boikotoin Finlaysonia ja tuen myös Magneettimediaa. kaikkea ei tartte sietää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (163)

Uutisvirta

59
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?
19
Oululaisfirman pikatestiä voidaan käyttää myös koronan löytämiseen – testitulos luetaan älypuhelimen ruudulta
18
Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen – koronaepidemia katkaisi uudistusohjelman aloittaman nousun
15
THL:n maanantain luvut: Suomessa pian 2 200 varmistettua tartuntaa, kasvua eilisestä peräti 249 tapausta – PPSHP:n alueella kahdeksan lisää
13
Koitelissa viikonloppuna hirmuisesti väkeä ja parkkipaikat täynnä - Oululaiset nauttivat täysin rinnoin aurinkoisesta kevätsäästä
12
Puheenaihe: Pitäisikö alkoholin myyntiin puuttua, kun sen käyttö on siirtynyt toistaiseksi kokonaan koteihin? "Alkoholia haluava löytää sitä kuitenkin aina jostakin"
11
Saksassa koronavirustapausten määrä laskenut neljä päivää – Yhdysvalloissa koronatartunnan sai eläintarhassa elävä tiikeri

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

312 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

6.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image