Pohjois-Suomi

Kärkkäisen ja Finlaysonin yhteistyö jäihin: "Päätös ei ollut helppo ta­lou­del­li­ses­ti"

Juha Kärkkäinen käräjäoikeudessa vuonna 2013. KUVA: Liisa Lehto-Peippo
Pohjois-Suomi 24.4.2015 15:37 | Päivitetty 24.4.2015 16:25
Kaleva

Suomalainen tekstiilialan yritys Finlayson on päättänyt lopettaa kaiken yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa Magneettimedia-julkaisun takia. Finlaysonilta todetaan, että päätöksen takana ovat eettiset ja yhtiön arvoihin liittyvät syyt.

- Tavaratalo Kärkkäisen omistajat ovat Magneettimedia-julkaisun takana. Tämä julkaisu levittää vastenmielistä ja ahdasmielistä propagandaa. Päätös ei ollut helppo taloudellisesti, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila harmittelee.

Kurttilan mukaan yhteistyötä on mahdotonta jatkaa yritysten radikaalisti poikkeavien arvomaailmojen takia.

- Haluamme, että suomalaisissa kodeissa sallitaan enemmän kuin tuomitaan ja erilaisuus nähdään rikkautena, ei rikoksena. Suurin osa suomalaisista on kanssamme samaa mieltä tässä asiassa.

Magneettimedia-lehdestä on tehty rikosilmoitus Oulun poliisilaitokselle 20. päivä. Rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Magneettimedia-lehden aiempi päätoimittaja Juha Kärkkäinen tuomittiin sakkoihin lehden kirjoitusten vuoksi samasta rikosnimikkeestä.

Kärkkäinen ei ole enää lehden päätoimittaja eikä J. Kärkkäinen Oy enää julkaise lehteä. Nykyisin lehden päätoimittaja on Markku Juutinen, ja sitä julkaisee kansallissosialistiseen Kansalliseen Vastarintaan yhteydessä oleva Pohjoisen Perinne ry.

Juutinen kuitenkin kiisti alkuviikolla Ylelle olevansa lehden vastaava päätoimittaja vaikka Magneettimedian nettisivuilla näin kerrotaan. Magneettimedian nettisivujen mukaan Juha Kärkkäinen on yhä avustanut paperilehden tekemisessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (163)

Törmäsin tähän painotuotteeseen käydessäni Oulussa, oli kyllä kerrassaan sairasta selailtavaa.
Isoon ääneen ihmettelin tuotteen tarkoitusperiä ja kenellä on varaa painattaa ja jakaa noin valtava määrä roskaa...(sikäli mikä ilmoitettu määrä pitää edes paikkansa)
Hyvä finlayson!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on sana vapaa maa tietäsittepä mitä tuiran mustat puhuu meistää valkolaisista siinä menee korvat punaiseksi ai nin nehän saa puhua ja mollata ketä haluaa kun ovat vähhemmistö tai irakilainen pakolainen sossun jonossa sakottasi heitäkin kunnian loukkauksesta mitta eii annetaan vain tonni rahaa ja palataan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se olis hienoa, että nämä präntit, Finlayson, Iittala, Arabia, Fiskars, Marimekko sun muut sais sitä tukea täältä Suomesta, ettei käy niinkuin Nokian matkapuhelimille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finlayson otti taloudellista riskiä jo silloin kuin otti Tom of Finlandin mallistoonsa! Minäkin, tavallinen perheenäiti päätin, etten ikinä Finlaysoni petivaatteita osta. Sen verran kylmät väreet näistä sain... Finlaysonilla ovat muka muita parempia syyllistäessään Kärkkäisen ja päättivät ihan itse vetää iteltään maton alta. Katsotaan vaan, ei kauaa ole koko yritystä. En sano kovinkaan montaa artikkelia Magneettimediasta lukeneeni; mainokset on ihan vapaaehtoisia lukeeko vai ei ja olin sitten mitä mieltä näistä tahansa, se ei vaikuta ostopaikan valintaan mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin sanoin irti yhteistyön Finlaysonin kanssa sen rivon Tom of Finland pussilakanan takia. En osta enää Finlaysonin tuotteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olisin kauppias, niin nämä kaikesta julkisesti boikotoivat tavarantoimittajat jäisi pois valikoimista.

Ne on liian iso riski minkä vaan firman maineelle, kuten nyt Kärkkäinen jonka mukaan ei lehti ole kaupan kanssa ollut moneen vuoteen tekemisissä. Silti vaan boikottia pukkaa ihan muiden tekemisistä. Aika huolimatonta boikotointiin ryhtymistä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo..liian pitkään noita artikkeleita kannettu mainoslehitisen mukana ja nyt tuli lopulta mitta täyteen. Onneks Kärkkäisellä ei ole mitään sellaista,mitä ei saisi tokmanneilta,halpa-halleista,puuilosta tai motonetistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suoraselkäistä toimintaa Finlaysonilta. Selasin yhden paksun Kärkkäisen lähden tässä äsken läpi. Karseeta juttua koko painotuote täynnä, osaltani ei Kärkkäiselle mennä jatkossakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että Finlayson uskaltaa tehdä näinkin selkeitä ja radikaaleja ratkaisuja, joilla varmasti saa suuren kansan tuen taakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loppui sitten Finlaysonin ostelu meillä. Ei siksi, että Magneettimedia olisi hyvä juttu tai ylipäätään mikään tietynlainen, tai että onko se Kärkkäiseen minkälaisissa väleissä, vaan yksinkertaisesti siksi että Finlayson menee sekoittamaan höpöjutut liiketoimintaansa. Periaatteet ovat hienoja siihen asti kun ne vedetään överiksi kuten tässä on käymässä. Pitää muistaa että jokainen voi käyttää omaa järkeään ja toimiihan se Finlaysonkin edelleen Suomessa vaikka tiedetään että tämäkin valtio on joissain asioissa kansainvälisten ihmisoikeus- ja ympäristöjärjestöjen silmätikkuna. Se vain ei haittaa, koska ei ole pelkoa että katteet kärsisivät suoranaisesti sen johdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen ostanut Kärkkäiseltä ja ostan edelleen, mutta en enää on finleissoneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannataa noteerata, että Finlaysonhan ei ole enää "se suuri suomalainen tekstiilivalmistaja", joksi monet sen yhä mieltävät, vaan muutaman mainostoimisohepun omistama "Finlayson" -tuotemerkkiä ja vanhaa mainetta hyödyntävä yhtiö joka tuottaa lähes kaikki tuotteensa halpamaissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan totta. Täälläkin kommenteissa monet ovat luulleet että Finlaysonin tuotteet ovat kotimaassa valmistettuja, vaikka näinhän ei asianlaita ole ollut enää aikoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä julkisella herjauksella Finlaysonin Kurttila ampuu omaan nilkkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä tuen kanssa Kärkkäistä, boikotoin Finlaysonia ja tuen myös Magneettimediaa. kaikkea ei tartte sietää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (163)

Uutisvirta

14:29
Vegaaniruuan tarjoamisessa päiväkodeissa suuria vaihteluita Suomen sisällä – Helsingissä perheet voivat ilmoittaa syövänsä vain vegaaniruokaa, Oulussa tällaista vaihtoehtoa ei ole
14:03
Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa – Pärmäkoski ei pysynyt Östbergin kyydissä
12:19
Mies laittoi toisen miehen kuvan Facebook-ryhmään ja väitti sarjakuristajaksi – Rovaniemen hovioikeus tuomitsi maksamaan sakkoja ja korvauksia
11:43
Vanhat kuvat: Nuorten yöelämä oli hurjaa 90-luvun ja vuosituhannen vaihteen Oulussa - kaduilla parveilua ja biletystä
11:13
Traktoria ohittanut henkilöauto ajoi ojaan Muhoksen ja Utajärven välillä – matkustajat pääsivät pois autosta omin voimin
10:44
Nainen hur­jas­te­li 50 km/h yli no­peus­ra­joi­tuk­sen Muo­nios­sa – Ajo­kiel­lon pituus selviää myö­hem­min
10:27
Yksi kuoli henkilöautojen nokkakolarissa Viitostiellä Suomussalmella – kaksi kiidätettiin sairaalaan
128
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
51
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
24
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
22
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

132 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image