Pohjois-Suomi

Kärkkäinen yllättyi Mag­neet­ti­me­dian tut­kin­ta­pyyn­nös­tä

Pohjois-Suomi 23.8.2012 16:40
Kaleva

Ilmaisjakelulehti Magneettimedian julkaisija ja vs. päätoimittaja Juha Kärkkäinen on yllättynyt Magneettimedian artikkelista jätetystä tutkintapyynnöstä. Artikkelin Magneettimedian vieraskynä-palstalle on laatinut argentiinalainen Adrian Salbuchi.

”Lehdellä on oikeus julkaista tällaisia vieraskyniä. Artikkeli on Salbuchin näkemys sionismista”, Kärkkäinen kommentoi.

Magneettimediassa julkaistussa artikkelissa esitetään kovia väittämiä muun muassa sionismin pesiytymisestä maailman valtarakenteisiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kirjoitus on herättänyt netissä voimakkaita kommentteja sekä puolesta että vastaan. Kärkkäisen mukaan Salbuchin kirjoitus ei edusta lehden linjaa.

Yle Keski-Pohjanmaan mukaan Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvosto pohtii tutkintapyynnön jättämistä asiasta. 

Seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtajan Gideon Bolotowskyn mielestä ”Maailmanmahti USA on sionistien sätkynukke” -artikkeli on vihapuhetta ja kiihottaa kansanryhmää vastaan. Bolotowsky kertoi Ylelle, että aiemmin Oulun seudulla asuva yksityishenkilö on jo tehnyt artikkelista tutkintapyynnön poliisille.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

No huuhaatah se on koko Kärkkäinen....Vaikka Johtaja olikin minun aikaan kaupallisessa koulussa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Magneettimedia sai huuhaa-palkinnon vuonna 2011. Tiedeyhteisö ja Ihmisoikeusjärjestöt ovat kavahtaneet lehden antisemitistisiä kirjoituksia. Lähteet näille kirjoituksille on saatu kaukaa ja niitä ovat lähetelleet ihmiset, jotka ovat kopioineet ne englanninkielisiltä nk. salaliittoteoriasivustoilta. Magneettimedian taustalla on yksittäisiä henkilöitä, joilla on jokin vääristynyt pelko tuhoista. On monen ihmisen kunniaa loukkaavaa, että todelliset historian hirveydet ilmoitetaan lehdessä tekaistuiksi ja syyte langetetaan suuren ihmisjoukon harteille.

Valitettavaksi tekee asian se, että tämä asia syydetään vanhoillislestadiolaisten niskaan. Voin ilman SRK:n kehotusta tai edes millään tavalla sen johdossa tai lähellä olevana todeta, että nyt on kohtuutonta esittää syytöksiä aivan väärään suuntaan.

Magneettimedian kirjoittelusta on tehtävä tutkintapyyntö. Kukaan, joka on ollut K:n asialla ei voi paeta syyntakeettomuuden taakse. Ulkomailla oleville ihmisille suomalaiset eivät voi tehdä mitään. Missä on Magneettimedian taustajoukon lähimmäisen rakkaus tai vaikkapa ratioaalinen ajattelu.

Julkisen Sanan Neuvostolla on varmaan sanomista herjauksen sekä kunnianloukkauksen piirteet sisällyttyvistä artikkeleista. Nyt kysymys on herjauksesta yhtä kansanryhmää kohtaan. Kysymys ei ole pienestä antisemitistisestä pöyhkeilöjen joukosta, vaan juuret ovat versoneet ihmisten mielikuvituksissa. Suorastaan kuvottavaa epäeettistä ja epähumaania toimintaa. Kysymys ei ole yhdestä lehtiartikkelista, vaan useista samansuuntaisista vedoista.

Mikä lienee motiivi kyseiseen ajatteluun? Sehän tulee esille monessa kohdassa: joltkut vievät meidän rahamme ja valtamme. Voiko olla näin yksinkertaista ajattelua? Näköjään voi, mutta se on poistettava nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut ihmiset eivät salli minkäänlaista arvostelua itseään kohtaan ja ovat herkkiä puuttumaan joka sanaan. Juutalaiset voivat kommentoida hieman mormoonien uskontoa joka väittää juutalaisten olevan alkuperäisiä Amerikkalaisia ja intiaanien olevan juutalaisten jälkeläisiä. Intiaaneista kirjoitetaan mormoonien kirjassa näin:

1. Nefi 12: 23
Ja tapahtui, että minä näin, että heidän vaivuttuaan epäuskoon heistä tuli tumma ja inhottava ja saastainen kansa, täynnä joutilaisuutta ja kaikenlaisia iljetyksiä.

2. Nefi 1: 17
Murhe on painanut sydäntäni kerran toisensa jälkeen, sillä olen pelännyt, että teidän sydämenne paatumuksen tähden Herra, teidän Jumalanne, kävisi teidän kimppuunne vihansa täyteydessä, niin että teidät erotettaisiin pois ja hävitettäisiin iäksi;

2. Nefi 5: 24
Ja heidän päällään olevan kirouksen tähden heistä tuli joutilas kansa, täynnä ilkeyttä ja kataluutta, ja he metsästivät erämaassa petoeläimiä.

Alma 22: 28
Nyt, joutilaampi osa lamanilaisista eli erämaassa ja asui teltoissa; ja he olivat levinneet koko erämaahan Nefin maan länsiosassa, niin, ja myös Sarahemlan maan länsipuolelle merenrannikon rajamaille ja Nefin maan länsiosaan, isiensä ensimmäisen perintöosan sijaintipaikkaan, ja näin rajoittuen merenrannikkoon.

Eli sallitaanko vihapuheet toisille, onko ylläoleva vihapuhetta ja miksi se on sallittu jos on vihapuhetta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyökkäys on paras puolustus. Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvosto on hermostunut vaihtoehtoisesta uutisoinnista. Esimerkkinä " vihapuheesta" voisi toimia Fil.Tri. Henry Makowin näkemys asiasta. Freemasonry is a satanic cult, an arm of the Cabalist Jewish central banker conspiracy to enslave mankind. They undermine society by promoting feminism and homosexuality to destroy the family. Evidently they pursue these goals within their own ranks as well.
by Henry Makow Ph.D. – henrymakow.com August 22, 2012
Odotan, että kansainvälinen juutalaisyhteisö haastaa H. Makowin oikeuteen vihapuheista syytettynä.
Todennäköisesti moderaattori käyttää punakynää tämän kommentin kohdalla, mutta yritin kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomattomia juttuja, joku hölmö voi jopa uskoa noihin. Pitää pian rueta kiertämään Kärkkäisen liikettä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miten jotku voi olla niin pikkusieluisia että yhen lehtiartikkelin takia boikotoi kyseistä kauppaa. Kärkkäinen on ainakin oulussa tuonut mukavasti kilpailua ko. kaupan alalle. Kaikki nämä ns. pienet ketjut kuten Kärkkäinen, Tokmannit ja Halpa-Hallit ovat vain ja ainoastaan meidän eduksi, ettei Keskon ja Arinan monopoli olisi vielä suurempi. Se vaan on niin surullista varsinkin tämä Arinan touhu Oulussa. Tekisivät ennemmin tutkintapyynnön Arinan ja Oulun kaupungin päättäjien välisestä korruptiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi että mm on soopaa, se on vaaarallista soopaa. Esim.juttu rokotusten vaaroista voi saada jonkun ääliön jättämään lapsensa rokottamatta ympäristössä, jossa suunnilleen kaikki ovat esim vakavien rokkosairauksien taudinkantajia. Kärkkäinen boikottiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lestadiolaisuus on pesiytynyt etenki pohjoisen Suomen valtarakenteisiin. Oiskohan syytä olla ihan hiljaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisipä tuo lehti palstoineen valita tuossa taannoin jonkin sortin palkinnonkin saajaksi. Linja ei petä.
jaa, taijjampa lähtä poimiin herukoita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Skepsiksen huuhapalkinnon perusteluissa kerrotaan, että "Ensimmäistä kertaa Suomessa on ilmaisjakelussa oleva mainoslehti valjastettu näin vahvasti uskomuslääkinnän, salaliittojen sekä virheellisen ja näennäistieteellisen tiedon levittämiseen...»
Jotkut älykääpiöt vielä uskovat, mitä MM:ssa kirjoitetaan. Taitaa Kärkkäisen kaupan tuotteetkin olla samanlaista stiiknafuuliaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän on niin, että Magneettimedia on niin täyttä tuubaa, että ei sen hauskempaa voi ollakaan! Ei niitä juttuja voi tosissaan kukaan ottaa, ei ainakaan pitäisi. Toiseksi parasta viihdelukemista Aku Ankan jälkeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan totta, onkin ollut ikävä takavuosien Hullu Hullu Maailma -lehteä, MM kuitenkin paikkaa hieman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukekaa hyvät ystävät raamattua Israel on Jumalan valitsema omaisuuskansa, jota ei ole koskaan hyljätty (5.Moos. 7:6-7, Jer. 31:35-37, Room. 11:1-2, 28-29). Jumala on luvannut siunauksen niille, jotka siunaavat Israelia (1.Moos. 12:1-3,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan rähmä, uskotteko tosissaan tuota soopaa? Ja samanlaista höpötystä myös jorinat allahista. Niin, menihän ne sammakkomiehenkin sääarvaukset joskus oikein...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina on ollut pieni määrä "jäännös"jota ei hylätty armon valinnan mukaanRoom11:1-36

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä kiihottamista tuo kärkkäisen lehdessä ollut juttu nyt oli? Ei mitään. Kyllä se juutalaisvastaisuus muista jutuista tulee kuin tuosta lehtiartikkelista. Vois tämä giideonikin painua keskusliittoineen sinne israeliin aasilla ratsastamaan, eikä olis täällä marmattamassa turhia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Magneettimedia uskaltaa kirjoittaa asioista joista ei tavalliset lehdet eivät kerro. Se onko magneettimedia jutut totta on jokaisen lukijan itse päätettävä.

Israeli pyörittää omaa keskitysleiriä vieraalla maalla eikä juuri ketään "sivistyneessä" maailmassa asia voisi kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

26
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
23
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
15
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
15
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
12
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
12
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
8
Harkimo vihjaa loikkauksesta: "Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt -eduskuntaryhmään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

227 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image