Pohjois-Suomi

Kalajoen juhannus työllisti poliisia: pa­hoin­pi­te­ly­jä, seksuaali- ja huumerikoksia

Pohjois-Suomi 24.6.2013 7:11 | Päivitetty 24.6.2013 13:33
Kaleva

Jokilaaksojen poliisi sai juhannuksen aikana 600 tehtävää, joista noin puolet liittyi Kalajoen juhannusfestivaaleihin. Poliisia työllistivät etenkin pahoinpitelyt.

Maanantaiaamuun mennessä poliisi oli kirjannut Kalajoelta 54 rikosilmoitusta ja määrän ennakoidaan hieman nousevan. Eriasteisia varkausrikoksia ilmoitetaan yleensä viiveellä.

Kaksi seksuaalirikosta

Poliisi sai ilmoituksen Kalajoen hiekkasärkillä tapahtuneesta raiskauksesta myöhään juhannusaattona. Asianomaisena on 1994 syntynyt nainen. Poliisi otti kiinni raiskauksesta epäiltynä 1992 syntyneen miehen.

1992 syntynyt nainen teki poliisille ilmoituksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Poliisi on kuulustellut 1982 syntynyttä miestä seksuaaliseen tekoon pakottamisesta.

Poliisi takavarikoi amfetamiinia ja marihuanaa

Jokilaaksojen poliisilaitos, Oulun poliisilaitos, Peräpohjolan poliisilaitos ja Tulli yhteistyössä suorittivat festivaalialueella huumevalvontaa.

Mukana valvonnassa oli kaksi huumekoiraa, sekä useita poliisi- ja tullimiehiä. Valvonnan aikana tarkastettiin kymmeniä juhlijoita, joilta takavarikoitiin useita kymmeniä grammoja amfetamiinia ja marihuanaa.

Epäillyille kirjoitettiin huumausaineen käyttörikoksista 16 rangaistusvaatimusta, tehtiin 4 rikosilmoitusta ja annettiin 21 huomautusta. Lisäksi kirjattiin yksi rikosilmoitus huumausainerikoksesta.

Pahoinpitelyjä, varkauksia ja rattijuopumuksia

Pahoinpitelyjä kirjattiin yhteensä seitsemän, joista yksi oli tekotavaltaan törkeä. Varkauksia kirjattiin kahdeksan kappaletta.

Myös autoilevat työllistivät poliisia Kalajoella. Rikosilmoituksiin kirjattiin kolme törkeää rattijuopumusta ja kaksi muuta rattijuopumusta, yksi törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja useita liikennerikkomuksia.

Lisäksi poliisi joutui selvittelemään useita nujakointeja ja häiriökäyttäytymisiä. Jokilaaksojen poliisin mukaan tapahtumien määrä ei ollut kuitenkaan poikkeava edellisvuosiin verrattuna.

Putkassa yönsä vietti 29 henkilöä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

ei mitään käyttörikoksia pitäisi olla huumeista vaan suoraan hoitoon ohjaus. Pakkohoitoon. Jos ei se kiinnoistaisi sitten suljettuun koppiin. siis sellaiseen mistä pääsee tunniksi ulos päivässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas on ollu jotku kusipäidän kokontumisajot. Päät pitää saada sekaisin ja sitten muiden elämä sekaisin. Toivottavasti tulee kunnon rangaistukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on jännä, kun täällä Suomessa ei pystytä juhliin mitään ilman viinaa. Erehdytpä raittiina menemään jonnekki juhliin niin aletaan tenttaan jumalauta, että käykö sitä täysillä ku ei juo. Olenkin kohtuu v**tuuntuneena sanonut, että mieluummin selvistäpäin ja vähä viiraa ku umpitunnelisa nii ettei ees muista mitä on tehny. Jösses sentää. Harrastin minäki juopottelua nuorempana, mutta sitte tuumasin, että siinä oo mitää järkee ja lopetin. En ole katunut päivääkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä jos kävisit joskus kavereiden kanssa yhellä bissellä niin ei olis näin kireet tunnelmat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnon rangaistukset? Älä naurata..pitää ensin varastaa tai huijata 100 000 euroa että saa kunnon rangaistuksen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

25
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
22
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
14
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
13
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
10
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
9
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
8
Harkimo vihjaa loikkauksesta: "Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt -eduskuntaryhmään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image