Pohjois-Suomi

Kajaanissa järjestetään syyskuussa vir­tu­aa­li­puo­lus­tus­kon­fe­rens­si – tarkoituksena tukea puo­lus­tus­voi­mien ja yritysten yhteistä tek­no­lo­gia­ke­hi­tys­tä

Kainuun Prikaatin komentaja Tuomo Repo toimii yhtenä virtuaalipuolustuskonferenssin avaajista. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Pohjois-Suomi 9.7.2019 11:28
Mirko Siikaluoma

Kajaanissa 18. ja 19. syyskuuta järjestettävässä Innovative Defence Technologies for the Virtual Battlefield -konferenssissa haetaan yhteistyömahdollisuuksia päättäjien, puolustusvoimien ja yritysten välille. Konferenssin tavoitteena on mahdollistaa yritysten osaamisen ja tuotteiden tarjoamisen suoraan toimialalle, jolle on perinteisesti ollut hidasteita päästä.

Konferenssissa esitellään Euroopan puolustusrahasto ja rahoitusohjelmia, jotka tukevat puolustusvoimien ja yritysten yhteistä teknologista kehittämistä muun muassa viestinnän, simulaatioiden sekä virtuaalisen harjoittelun alueilla. Tapahtumassa on tarkoitus esitellä hyviä eurooppalaisia yhteishankkeita ja käytäntöjä.

Tapahtuman avaajina toimivat puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti, Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö Antti Peltomäki, Kainuun Prikaatin komentaja prikaatikenraali Tuomo Repo sekä Kainuun maakuntajohtaja Pentti Malinen. Kaksipäiväisen tapahtuman osallistujat pääsevät myös tutustumaan Kainuun Prikatattiin ja virtuaaliharjoitteluun.

Konferenssi on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden virallisista oheistapahtumista.

MAINOS

Kommentoi

Odotan mielenkiinnolla luovuttaako presidentti niinistö (pienillä kirjaimilla arvostuksen puutteen vuoksi) PV,n ylipäällikön valtaoikeutensa jonkin virtuaalinörtin tiedustelupelin koodaamiseksi ja samantien ulkomaiseen jakeluun kaikkine algoritmeineen. Tämä niin kuin "isäntämaa sopimuksen" tekotapaa muistellen !!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätetään sotiminen suosiolla virtuaalimaailmaan A.I. hoidettavaksi.
Paras koodaus voittakoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image