Pohjois-Suomi

Kajaanin jäähalliin viikonloppuna tunkeutuneet aiheuttivat huomattavia vahinkoja – "Onneksi esimerkiksi pelaajien varusteita ei ole viety"

Jäähalliin tunkeutuneet ihmiset olivat ajaneet jääkoneella useita kierroksia remontissa olevan hallin jäällä. KUVA: Kajaanin Hokki
Pohjois-Suomi 16.7.2019 8:36 | Päivitetty 16.7.2019 13:48
Mirko Siikaluoma

Oulun poliisilaitos kertoo, että Kajaanin jäähalliin tunkeuduttiin lauantai-illan ja maanantaiaamun välisenä aikana. Tunkeutujat olivat vahingoittaneet jäähallissa muun muassa jääkonetta ja jääviivarobottia.

Poliisin mukaan jääkiekkokaukalossa oli ajeltu luvatta ympäriinsä jääkoneella, mikä aiheutti vahinkoa sekä kaukalolle että koneelle. Jäälle oli myös viskomalla rikottu pulloja. Kymmenen tuhannen euron arvoinen viivantekorobotti oli rikkoontunut korjauskelvottomaksi jäätyään jääkoneen runtelemaksi.

Tunkeutujat olivat käyneet myös huoltotiloissa ja pukukopeissa ja penkoneet paikkoja. Henkilöt olivat anastaneet alkoholia ja elintarvikkeita jääkiekkojoukkue Hokin vuokraamista klubitiloista ja avanneet lukittuja kaappeja niin, että ne olivat vahingoittuneet.

Jääkiekkoseura Hokki kertoo, että sen tiloista varastettiin alkoholia, elintarvikkeita ja lääkkeitä noin 3000 euron edestä. 

– Alkoholijuomat olivat lukkojen takana, mutta varkaat olivat vieneet kaikki alkoholijuomat. Kaappeja oli rikottu väkivalloin ja ne ovat nyt käyttökelvottomia. Myös pukukopit ja huoltotilat oli pengottu perin pohjin, Hokin puheenjohtaja Pasi Halonen kommentoi hallin viikonloppuna kokemia tuhoja.

Seuran alustavien tietojen mukaan pukukopista ei ole varastettu merkittävästi omaisuutta.

– Jos ajatellaan positiivisen kautta, niin vahingot olisivat voineet vieläkin isommat. Onneksi esimerkiksi pelaajien varusteita ei ole viety, joten joukkue pääsee elokuussa harjoittelemaan normaalisti, puheenjohtaja sanoo.

Epäillyistä rikoksista ei ole tavoitettu toistaiseksi ketään. Kajaanin poliisi kaipaa vihjeitä tuona ajankohtana ja ennen kaikkea yöaikaan alueella liikkuneista ajoneuvoista ja henkilöistä.

Juttua päivitetty 16.7.2019 kello 13.48: Lisätty Kajaanin Hokin puheenjohtajan kommentit.

MAINOS

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image