Pohjois-Suomi

Kainuun uuden sairaalan ensimmäiset osastot avautuvat pian potilastyöhön – toisen vaiheen työt käynnistyvät helmikuussa

Potilastyö aloitetaan 22. tammikuuta 2020 Kainuun keskussairaalan uuden päärakennuksen ensimmäisessä osassa. KUVA: Kainua-allianssi
Pohjois-Suomi 16.1.2020 9:40 | Päivitetty 16.1.2020 11:27
Mirko Siikaluoma

Kainuun keskussairaalan uuden päärakennuksen ensimmäinen osa on valmiina potilastyöhön ja yksiköt viimeistelevät parhaillaan muuttoa ja toiminnan avaamista uusissa tiloissa.

Ensimmäisenä uusissa tiloissa aloittavat keskiviikkona 22. tammikuuta päivystyspalvelut, synnytykset, leikkaustoiminta sekä teho- ja valvontaosasto. Lähes kaikki kuvantamistutkimukset tehdään silloin jo uudessa sairaalassa.

Laboratorion näytteenotto muuttaa uusiin tiloihin 27. tammikuuta, ja kuun loppuun mennessä muuttavat myös erikoissairaanhoidon osastot A ja B, lasten ja nuorten osasto, päiväsairaala ja dialyysi, toimenpideyksikkö ja naistentautien poliklinikka.

Nyt käyttöön otettava sairaalan osa vastaa kahta kolmasosaa koko rakennushankkeesta. Sairaalan toisen vaiheen työt käynnistyvät helmikuussa, jolloin ensimmäinen vanhan sairaalan siipi puretaan uuden rakennusosan tieltä. Rakennustyöt kestävät kesään 2021 saakka.

– Potilaiden ja henkilökunnan kannalta on hienoa päästä ajanmukaisiin, uusiin tiloihin, jotka palvelevat hoitotyötä. Kainuun uuden sairaalan rakentaminen on ollut monen vuoden ainutlaatuinen projekti kaikille osapuolille, joten myös meille hankkeen toteuttajille ensimmäisen osan valmistuminen on suuri virstanpylväs, hankkeesta vastaavan Kainua-allianssin projektijohtaja Kimmo Ahonen Skanskalta sanoo.

Pääosa erikoissairaanhoidon erikoissairaanhoidon poliklinikoista muuttaa uusiin tiloihin toisessa vaiheessa. Syksyllä 2020 muuttavat lasten ja nuorten poliklinikka sekä Kajaanin terveyskeskuksen vastaanotot ja kuntoutusosasto, keväällä 2021 kehitysvammaosasto, lasten ja nuorten psykiatrian yksiköt ja ensihoidon tilat. Viimeisenä muuttovuorossa ovat loput poliklinikat ja osastot alkusyksystä 2021.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ihan ku oisi pellitetty vain vanhan seinät... Ja tasasesti vuotava kattokin monine läpivienteineen. Itte pyrin rempassa siihen että katossa on mahdollisimman reilu kaltevuus ja niin vähän läpivientejä kuin mahdollista. Rakennusfirmat on nykyään niin amatöörejä ja tietty katontekijät ja muut aliurakoijat samaa sorttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etpä taida tietää että rakentajat rakentaa suunnitelmien mukaisesti. Tuskimpa kukaan paikallisen rakennusliikken ukko on tuohon kattoa ja julkisivua suunnitellu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihännuo sairaalat tarvi ulkonäöllisesti olla mitään arkkitehtuurin helmiä, mutta jos jotain muuta kuin 60 lukua sais ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole rahaa mennyt ainakaan liikaan kauneuteen. Räystäät on sentään saatu, hyvä niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa sitä pitää vielä kärsiä useampi vuosi homesairaalassa, niin potilaat kuin henkilökuntakin, ikävä kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saanut hometartuntaansa? Eppäilen että se on samanlainen kuin muutkin, kosteus ja sen jälkikasvu tulee kaupassa mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image