Pohjois-Suomi

Kainuun ra­ja­var­tios­to: Met­säs­tys­koi­ria ei kannata päästää irti val­ta­kun­nan­ra­jan lä­hei­syy­des­sä, koiran vierailu Venäjällä voi johtaa jatkotoimiin

Rajavyöhykkeellä kulkiessa on pidettävä mukanaan lupaa alueella liikkumiseen. KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 19.8.2019 12:04
Heidi Peltonen

Kainuun rajavartiosto muistuttaa ennen metsästyskauden alkua siitä, että metsästys valtakunnanrajan läheisyydessä kannattaa suunnitella erityisen huolellisesti. 

Rajavartioston mukaan huomiota kannattaa kiinnittää eritoten siihen, että metsästyskoirien rajavyöhykkeelle ja Venäjälle menon riski saadaan minimiin. Metsästäjiä kehotetaan välttämään koirien irti päästämistä rajavyöhykkeen tuntumassa. 

– Koiran käyminen Venäjän puolella edellyttää jokaisessa yksittäistapauksessa yhteydenpitoa Venäjän rajaviranomaisiin, jotka kiinnittivät asiaan vakavaa huomiota syksyllä 2018 suomalaisten metsästyskoirien runsaiden rajanylitysten vuoksi, rajavartioston tiedotteessa todetaan.

Venäjän puolelle harhaillut koira palaa rajavartioston mukaan yleensä joko itse tai Venäjän rajavartioviranomaisten toimesta. Valtakunnanrajan läheisyydestä tavatut irtokoirat toimitetaan suoraan löytöeläintarhaan.

Lisäksi Venäjän puolella käyneistä koirista ilmoitetaan Suomessa eläinlääkäreille, jotka arvioivat pitääkö koira toimittaa tarkastukseen eläintautien leviämisen estämiseksi. Rajavartioston mukaan eläinlääkärit tekevät päätöksen mahdollisista jatkotoimenpiteistä. 

Rajavartiostosta kerrotaan, että joissain tapauksissa irtokoirat ovat kuitenkin jääneet palaamatta Suomeen tai kadonneet. 

Kainuun tai Koillismaan alueella rajan läheisyydessä kadonneista koirista tulee ilmoittaa heti Kainuun rajavartioston johtokeskukseen puhelimitse numeroon 029 542 4027 tai 040 580 8624. Koiran omistajia kehotetaan lisäksi merkitsemään koiran pantaan tai valjaisiin omistajansa yhteystiedot.

Rajavyöhykelupa kuntoon, aseet ja patruunat pois ennen rajanylitystä

Koirien tarkkailun lisäksi rajavartiolaitos muistuttaa, että metsästysseurueiden ja muiden rajavyöhykkeellä liikkuvien on haettava lupa alueella liikkumiseen hyvissä ajoin. 

Luvat haetaan ensisijaisesti sähköisesti lomake.fi-palvelusta. Lupaa voi hakea myös Kainuun rajavartioston esikunnasta tai rajavartioasemilta. 

Lupa on pidettävä mukana aina rajavyöhykkeellä liikuttaessa. Metsästystä varten myönnettävä lupa myönnetään metsästyskaudeksi kerrallaan. 

Lisäksi Venäjälle matkustavia muistutetaan siitä, ettei aseita tai aseiden patruunoita saa viedä Venäjälle ilman lupaa. Patruunoiden löytyminen autosta aiheuttaa kuljettajalle Venäjän puolella viivästyksen rajanylitykseen asian tutkimisen vuoksi. Patruunoiden kuljettaminen voi johtaa jopa sakkorangaistukseen. 

MAINOS

Kommentoi

Aikamoista byrokratiaa. Onko ratavartiolaitos katsomassa onko luonnoneläimien ja vieraslajien rokotukset voimassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites sitten ne Venäjältä karkaavat koirat?
Eihän niillä mitään erikoista ole. Ainoastaan vesikauhu.
:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se pakko ruokkia kesän niitä karhuja kuvauskojuilla siihen rajavyöhykkeen tuntumaan? Jos ei näitä haaskoja ole niin metsästys olisi reilusti rajojen sisäpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole ollut puhetta pelkästään karhun metsästyksestä. Muutakin metsästetään rajan pinnassa, niin kuin muuallakin Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... rajavartiolaitoksenkin kannattaisi olla huolissaan jostain ihan muusta kuin jonkun metsäkoiran reissuista !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä se joku muu on?
Mielestäni turhan takia ei kannata olla huolissaan mistään. Se vain "syö miestä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
19:13
Kerrostalon kellarissa syttyi tulipalo Kuhmossa – asukkaita jouduttu evakuoimaan
18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
160
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image