Pohjois-Suomi

Kainuun ra­ja­var­tios­to: Met­säs­tys­koi­ria ei kannata päästää irti val­ta­kun­nan­ra­jan lä­hei­syy­des­sä, koiran vierailu Venäjällä voi johtaa jatkotoimiin

Rajavyöhykkeellä kulkiessa on pidettävä mukanaan lupaa alueella liikkumiseen. KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 19.8.2019 12:04
Heidi Peltonen

Kainuun rajavartiosto muistuttaa ennen metsästyskauden alkua siitä, että metsästys valtakunnanrajan läheisyydessä kannattaa suunnitella erityisen huolellisesti. 

Rajavartioston mukaan huomiota kannattaa kiinnittää eritoten siihen, että metsästyskoirien rajavyöhykkeelle ja Venäjälle menon riski saadaan minimiin. Metsästäjiä kehotetaan välttämään koirien irti päästämistä rajavyöhykkeen tuntumassa. 

– Koiran käyminen Venäjän puolella edellyttää jokaisessa yksittäistapauksessa yhteydenpitoa Venäjän rajaviranomaisiin, jotka kiinnittivät asiaan vakavaa huomiota syksyllä 2018 suomalaisten metsästyskoirien runsaiden rajanylitysten vuoksi, rajavartioston tiedotteessa todetaan.

Venäjän puolelle harhaillut koira palaa rajavartioston mukaan yleensä joko itse tai Venäjän rajavartioviranomaisten toimesta. Valtakunnanrajan läheisyydestä tavatut irtokoirat toimitetaan suoraan löytöeläintarhaan.

Lisäksi Venäjän puolella käyneistä koirista ilmoitetaan Suomessa eläinlääkäreille, jotka arvioivat pitääkö koira toimittaa tarkastukseen eläintautien leviämisen estämiseksi. Rajavartioston mukaan eläinlääkärit tekevät päätöksen mahdollisista jatkotoimenpiteistä. 

Rajavartiostosta kerrotaan, että joissain tapauksissa irtokoirat ovat kuitenkin jääneet palaamatta Suomeen tai kadonneet. 

Kainuun tai Koillismaan alueella rajan läheisyydessä kadonneista koirista tulee ilmoittaa heti Kainuun rajavartioston johtokeskukseen puhelimitse numeroon 029 542 4027 tai 040 580 8624. Koiran omistajia kehotetaan lisäksi merkitsemään koiran pantaan tai valjaisiin omistajansa yhteystiedot.

Rajavyöhykelupa kuntoon, aseet ja patruunat pois ennen rajanylitystä

Koirien tarkkailun lisäksi rajavartiolaitos muistuttaa, että metsästysseurueiden ja muiden rajavyöhykkeellä liikkuvien on haettava lupa alueella liikkumiseen hyvissä ajoin. 

Luvat haetaan ensisijaisesti sähköisesti lomake.fi-palvelusta. Lupaa voi hakea myös Kainuun rajavartioston esikunnasta tai rajavartioasemilta. 

Lupa on pidettävä mukana aina rajavyöhykkeellä liikuttaessa. Metsästystä varten myönnettävä lupa myönnetään metsästyskaudeksi kerrallaan. 

Lisäksi Venäjälle matkustavia muistutetaan siitä, ettei aseita tai aseiden patruunoita saa viedä Venäjälle ilman lupaa. Patruunoiden löytyminen autosta aiheuttaa kuljettajalle Venäjän puolella viivästyksen rajanylitykseen asian tutkimisen vuoksi. Patruunoiden kuljettaminen voi johtaa jopa sakkorangaistukseen. 

MAINOS

Kommentoi

Aikamoista byrokratiaa. Onko ratavartiolaitos katsomassa onko luonnoneläimien ja vieraslajien rokotukset voimassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites sitten ne Venäjältä karkaavat koirat?
Eihän niillä mitään erikoista ole. Ainoastaan vesikauhu.
:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se pakko ruokkia kesän niitä karhuja kuvauskojuilla siihen rajavyöhykkeen tuntumaan? Jos ei näitä haaskoja ole niin metsästys olisi reilusti rajojen sisäpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole ollut puhetta pelkästään karhun metsästyksestä. Muutakin metsästetään rajan pinnassa, niin kuin muuallakin Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... rajavartiolaitoksenkin kannattaisi olla huolissaan jostain ihan muusta kuin jonkun metsäkoiran reissuista !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä se joku muu on?
Mielestäni turhan takia ei kannata olla huolissaan mistään. Se vain "syö miestä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:39
Journalisti: Toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoo sai valitusluvan hovista – käräjäoikeus katsoi hänen loukanneen Junes Lokan kunniaa
15:25
Ihmiskauppiaan tuomio lieveni hovissa – rangaistus neljä vuotta vankeutta
15:01
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
14:57
Sitran yliasiamiehestä dramaattinen äänestys – Jyrki Katainen voitti kilpailijansa vain yhden äänen erolla
14:39
Kolmen auton peräänajokolari hidasti liikennettä Pohjantiellä Oulussa – pyöräilijä ajoi moottoritiellä
14:31
Kokoomus syyttää hallitusta lupausten pettämisestä: "Lipposlaiset demarit ymmärsivät, että vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä"
14:16
KRP:n tutkimassa Pohjanmaan haaran seksuaalirikosvyyhdissä nostettiin syytteitä
54
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
40
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
26
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
22
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
21
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
21
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
19
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

OP-venäjä ja OP Amerikka kasvu ainakin tuottaa hyvin. Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image