Pohjois-Suomi

Jukupark tähyää ve­si­pa­ra­tii­sik­si

Jukujukumaa myytiin uudelle Jukupark Oy:lle. Siitä aiotaan kehittää Suomen paras vesipuisto Jukupark.
Pohjois-Suomi 20.2.2008 0:00
Veli-Pekka Somero
Hiekkasärkkien lomailme muuttuu taas astetta aurinkoisemmaksi.

Suomen suosituin kesämatkailukohde upottaa dyyniensä sekaan 15-20 miljoonan euron investoinnit. Tavoitteena on muun muassa kohottaa nykyinen Jukujukumaa Suomen ykkösnimeksi vesipuistojen joukossa.

Jukujukumaa vaihtaa samalla omistajaa, kun Puuharyhmä Oyj kaappasi sen haltuunsa. Nimen taakse kätkeytyvät eri huvipuistoissa pitkään toimineet toimitusjohtajat Claes Kristiansson, Hannu Hellman ja Stephan Kristiansson. Esimerkiksi Hellman irtisanoutui juuri Wasalandian toimitusjohtajan paikalta.Seitsemän uutta
vesiliukumäkeä


Uusi omistaja muuttaa huvipuiston vesipuistoksi ja nimen Jukuparkiksi. Se sitoutuu investoimaan puistoon tänä ja ensi vuonna 1,5 miljoonaa euroa ja vielä miljoonan lisää viiden vuoden sisällä.

Jukupark aukeaa rakennustöiden vuoksi vasta heinäkuussa. Se tarjoaa ensimmäisenä kesänä seitsemän uutta vesiliukumäkeä. Lasten aktiviteettialue valmistuu puiston toiseen päähän ensi vuonna.

"Huhtikuun lopulla tulee portille 20 kuormaa tavaraa", Hellman suunnittelee. Jatkoakin on tiedossa. "Tämä on meidän ensimmäinen vesipuistokohteemme. Katselemme muita kohteita sillä silmällä", Hellman kertoo.

Ensimmäisen kesän tavoitteena on 50 000 asiakasta ja miljoonan euron myynti.

Jukupark Oy osti Jukujukumaan Kalajoen Hiekkasärkät Oy:ltä. Se taasen on noin 90-prosenttisesti Kalajoen kaupungin omistama. Kauppaan kuuluivat Jukujukumaan kalustot ja laitteet sekä maa-alueen vuokraus vuoteen 2022 asti.

Kaupunki nettosi kalustoista 200 000 euroa ja kerää vuosivuokraa 25 000 euroa.

Vuokra-alue on vajaat neljä hehtaaria laaja. Kun Tiehallinnon Oulun tiepiiri siirtää Matkailutietä kohti valtatie 8:aa, vuokra-alue kasvaa yli hehtaarilla.

Puuhapuiston liiketoiminta siirtyy uudelle omistajalle sopimuksen mukaan toukokuun alussa.

Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin laskujen mukaan Hiekkasärkkien ydinalueelta löytyy vielä vajaat 50 000 kerrosneliömetriä toteuttamatonta rakennusoikeutta. Tähän mennessä on rakennettu 18 000 kerrosneliötä.

"Määrä mahdollistaa vielä yli 72 miljoonan euron investoinnit", Puoskari tietää.Huoneistohotelli ja lomahuoneistoja


Vielä tämän vuoden aikana alkavat yhteensä 15-20 miljoonan euron investoinnit. Vesipuiston lisäksi YIT Rakennus Oy:n huoneistohotelli, Rakennushollarin kolme pienkerrostaloa ja mahdollisesti rakennettava hiekkakappeli ovat ensimmäistä lapion iskua vaille.

Seastar-nimiset, lomahuoneistoiksi tarkoitetut pienkerrostalot valmistuvat arvion mukaan jo toukokuussa. Norjalainen Polar Consulting As:n ravintola- ja majoituskokonaisuus avataan ensi vuonna.

Myös niin sanotun Hilmantorin kehittämiseen tasokkaaksi, keskieurooppalaiseksi toriksi on alustavat suunnitelmat olemassa.

Puoskari on yllättynyt siitä, kuinka valtavasti Hiekkasärkät on paisunut 2000-luvulla.

"Jo aikaisemmassa matkailustrategiassamme otimme etunojaa ja mietin, mahtavatko luvut toteutua. Nyt näyttäisi, että nämä suuremmatkin suunnitelmat toteutuvat etuajassa."

Jukujukumaan myynti osui sopivaan saumaan.

"Se on elinkaarensa tietyssä vaiheessa. Kaupungin voimavarat investoida ovat rajalliset. Saimme huipputoimijat mukaan. Uuden Hiekkasärkkien ydinalueen kaavan ansiosta rakentamiseen on ollut merkittävästi enemmän kiinnostusta kuin aikaisemmin", Puoskari tunnustaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jukuparkin omistaa espanjalainen Aspro Ocio, S.A., jolle sen aiemmin omistanut Puuharyhmä Oyj myytiin vuonna 2007 100%:sti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
71
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
59
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
50
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna iltapäivällä Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image