Pohjois-Suomi

Joulukuusen kaatopuuhiin ei ole asiaa ilman voimassa olevaa lupaa – luvan voi hankkia helposti puhelimeen

Joulukuusen kaatamiseen oikeuttavan luvan voi hankkia mobiililupapalvelusta tai Tiedekeskus Pilkkeestä Rovaniemeltä.
Pohjois-Suomi 3.12.2019 16:10
Jarkko Harjumaa

Jos valtion metsästä haluaa hakea joulukuusen, on toimenpiteeseen hankittava lupa, Metsähallitus kertoo.

Lapin ja Pohjanmaa-Kainuun alueilla on käytössä mobiililupapalvelu. Luvan voi ostaa myös Tiedekeskus Pilkkeestä Rovaniemeltä.

Joulukuusilupa oikeuttaa hakemaan enintään kolmemetrisen kuusen valtion monikäyttömetsistä. Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kunnissa luvalla saa hakea ainoastaan männyn koristamaan jouluista pirttiä.

Joulupuu on noudettava tien varresta, korkeintaan parinkymmenen metrin etäisyydeltä. Puuta ei saa käydä sahaamassa suojelu- tai retkialueilta.

– Jos joulukuusen hakee ilman lupaa valtion mailta, niin se on varkaus, Metsähallituksen Lapin alueen tiedottaja Aino Ilkka sanoo.

Luvan ostajan on hyvä varmistaa alueen kuuluminen Metsähallituksen metsätalouskäytössä oleviin metsiin. Asian voi tarkistaa menemällä osoitteeseen www.retkikartta.fi ja valitsemalla kartasta kohdan "metsätalouden monikäyttömetsät".

Luvan voi ostaa puhelimitse numerosta 0606 05 61145. Hinta on 5,09 euroa, jonka lisäksi soittajan maksettavaksi jää matkapuhelinmaksu. Lupa on voimassa yhden vuorokauden. Voimassaolo alkaa heti tekstiviestin saavuttua. Lupia on myyty vuosittain noin 1500 kappaletta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image