Pohjois-Suomi

Iso-Syötteelle avataan ensi kesänä his­si­pyö­räi­lyyn tarkoitettu Bike Park

– On mahtavaa, että saamme rinteille kesätoimintaa, Mikko Terentjeff sanoo. KUVA: Ester van Dam
Pohjois-Suomi 11.9.2019 14:02
Antti Karvonen

Iso-Syötteelle avataan ensi kesänä hissipyöräilyyn suunniteltu Bike Park. 

Hissipyöräilyllä tarkoitetaan hiihtokeskuksissa harrastettavaa lajia, jossa pyörän kanssa noustaan ylös hissillä ja lasketaan alas siihen suunniteltuja ratoja pitkin. 

Tunturin huipulta lähtevä kahden kilometrin mittainen rata rakennetaan usean rinteen alueelle.

– On mahtavaa, että saamme rinteille kesätoimintaa. Syöte on tunnettu vahvasta pyöräilykulttuuristaan ja nyt saamme kasvatettua tarjontaa entisestään, kertoo Iso-Syötteen yrittäjäperheen jäsen ja valmennusvastaava Mikko Terentjeff tiedotteessa.

Suomessa hissipyöräilyä on harrastettu vuosituhannen vaihteesta lähtien. Tällä vuosikymmenellä pyöräilyn suosio on noussut erittäin voimakkaasti ja se näkyy myös hissipyöräilyn kasvavissa harrastajamäärissä.

Iso-Syöte Bike Park on suunniteltu ja toteutetaan yhdessä ratamestari Sauli Hjerppen kanssa. 20 vuotta pyöräilyä harrastanut ja 15 vuotta kilpaillut Hjerppe luotsaa Nifedir Oy nimistä yritystä, jonka toiminta pyörii lajin ympärillä.

– On hienoa, että saamme Suomeen lisää harrastuspaikkoja. Iso-Syöte on loistava keskus hissipyöräilyyn, Hjerppe sanoo tiedotteessa.

Lumimaan perherinteille rakennetaan ensikertalaisille ja aloittelijoille sopivia ratoja. Jos on pyöräillyt aikaisemmin, on mutkatonta päästä sisään lajiin.

– Monet kuvittelevat hissipyöräilyn olevan extreme-laji, mutta se on helpompaa kuin luullaan. Vaikka vielä ei olisi kokemusta, mutta on kiinnostusta, pärjää varmasti, Hjerppe vakuuttaa.

MAINOS

Kommentoi

Ankkurihissilläkö on tarkoitus nousta pyörän kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alamäki pyöräilyä on harrastettu Suomessa tovin aikaa.Ei mitään uutta.Eri rata pitää suunnitella,että pyörällä ajetaan ylös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hissipyöräily? =pyöräilyä hississä?
Eikö kyse ole kuitenkin rinnepyöräilystä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos tästä ja menestystä yrittäjälle!

Bike Park ei ole välttämättä ihan omaa pyöräilygenreä (tai mistä sen tietää, kun ei ole koskaan kokeillut?), mutta kaikki mikä lisää Syötteen kesämatkailua on hyvä asia alueen palveluiden ja mökkeilijöiden kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
18.9.
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
18.9.
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
18.9.
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
18.9.
Kärpät otti Jukureista kotivoiton Raksilassa takkuisen pelin jälkeen, katso kuvia ottelusta
18.9.
NBA:n supertähti Stephen Curry ilmoittautui jo Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen
18.9.
"Näillä budjettiesityksen miljoonilla päästään vasta 0,6 hoitajaan" – Työnantajat lisäisivät hoitoalan koulutusta, Tehy on toista mieltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mikäs siinä, jos kehtaa ajella niin rumasti muotoillulla autolla, jonka ajo-ominaisuudet ovat lisäksi huonot. Moottori o... Lue lisää...
Yäkris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image