Pohjois-Suomi

Il­moi­tus­ruuh­ka väsytti - ve­net­sia­lais­ra­ke­teis­ta ei tarvitse ilmoittaa

Venetsialaisviikonloppuna ilotulitteita saa Oulu-Koillismaan pelastustoimen alueella ampua luvallisesti ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta. Muutos ei koske taajama-alueita. KUVA: ekapappa / Lukijan kuva
Pohjois-Suomi 26.7.2013 13:05
Kaleva

Elokuun lopussa vietettävänä venetsialaisviikonloppuna saa nyt ampua luvallisesti ilotulitteita ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta Oulu-Koillismaan pelastustoimen alueella.

Lupa on voimassa 30.–31. elokuuta kello 18–24 ja se koskee koko Oulu-Koillismaan pelastustoimen aluetta lukuun ottamatta taajama-alueita. Oulu-Koillismaan pelastustoimen alueeseen kuuluu seuraavat kunnat: Hailuoto, Ii, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Pudasjärvi, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnas kertoo, että ilmoitusvelvollisuudesta päätettiin luopua turhan paperityön välttämiseksi. Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on saanut vuosittain noin 50 ilotulitusilmoitusta, joissa suunniteltu ilotulitus ajoittuu venetsialaisviikonloppuun.

”Katsotaan nyt, miten tällainen yleinen lupa toimii. Venetsialaisten ilotulitukset ovat perinteisesti olleet sen verran marginaali-ilmiö, että vahinkoja ei ole tullut tietoon”, Honkakunnas sanoo.

Kesäajan ilotulituksissa suurin riskitekijä liittyy maasto- ja metsäpaloihin. Ilotulittajien on oltava erityisen huolellisia, jos olosuhteet ovat kuivat. Ilotulitus on kokonaan kielletty, jos ilotulitushetkellä on voimassa metsäpalovaroitus.

Honkakunnas muistuttaa, että taajama-alueilla pelastusviranomaiselle on edelleen tehtävä ilmoitus ilotulituksesta.
Ilmoituksen voi tehdä pelastuslaitoksen internetsivuilta löytyvällä lomakkeella.

Ilmoitus on tehtävä vähintään viisi vuorokautta ennen suunniteltua ilotulitusta. Pelastuslaitos tekee ilmoituksista erilliset päätökset.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Saisi mieluummin kieltää rakettien ampumisen Suomessa kokonaan. Känniääliöt ampuvat niitä milloin ja mihin sattuu ainakin uutenavuotena. Toivottavasti yksityishenkilöille ei ole myynnissä yhtään rakettia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös venetsialaisia juhlita rannikolla? Olisi Oulu-Koillismaan pelastuslaitos voinut rajata vaikka semmoisen kaistaleen missä ei tarvi lupia, kuten Jokilaaksojen pelastuslaitos. Siellä saa ainoastaan ampua raketteja Kalajoella, Pyhäjoella, Raahesa ja Siikajoella. Muualla tarvitsee luvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

puhut asiaa venetsialaiset ovat rannikoiden juhlia ei tuntureiden ja suomaan lupa tulisi antaa ainoastaan meren rannikolle ja saaristoihin ei järville/sisä maahan.. vaan no kuvitteleehan ne oululaisetkin olevansa hesalaisia ja omasta mielestään keksivät varmaan aikoinaan pyöränkin täältä vähenee it työpaikat ja hyvä niin osa jos muuttaa muualle niin saadaan lisää tilaa keskustaan kun väki vähenee..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö nuo taivaan valaisemiset tuli päinvastoin kieltää uudenvuoden tulitusta lukuunottamatta, tulisi paperityön säästöäkin enemmän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tarkistaa vaikka tienvarresta, siellä on merkit missä taajama alkaa ja päättyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:11
Liiketoiminnan kasvu ja Ruotsin markkinat ajoivat Mammuttihirren maksuvaikeuksiin – rahoitus on saatu ja tulevaisuus näyttää hyvältä, sanoo toimitusjohtaja
6:00
Moni turvapaikanhakija odottanut yli kolme vuotta – olisi suotavaa, että lupaprosessit olisivat tehokkaampia ja painopistettä saataisiin kotouttamiseen Lukijalta
6:00
Kansainvälinen sopimus on jo vuosia vaatinut suostumuksen puutetta raiskauksen määritelmäksi – Suomi ryhtyy toimeen vasta nyt Tilaajille
6:00
Nyt varmistui, että kokoomuksen ajatuspaja jää ilman tukea tänä vuonna – Syynä hakemuksen myöhästyminen
22.1.
Hurrikaani kävi näyttämässä Ettalle puolustuspelin mallisuorituksen
22.1.
Jäälinjärven kunnostukseen halutaan lisärahaa - yhteensä haussa 21 000 euroa
22.1.
Pateniemen vuosia ruostuneet proomut halutaan käyttöön – nyt mietitään, mihin käyttöön
8
Oulun kaupunki luopuu tarpeettomaksi katsotuista rakennuksista – listalla kaikkiaan kymmenen kohdetta
5
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
4
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
4
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepelti pystyssä pihalla"
2
"Tarkoituksena kehittää maanpuolustushenkeä" – Tällainen oli kohutun Lemmenjoen kertausharjoituksen ohjelma
1
Eurooppa on pysyvä taistelutanner Britannian konservatiiveille – brexit pahensi puolueen jakolinjoja entisestään
1
Kärpät porskuttaa Liigan kärkipaikalla ja seuran junioriputki pursuaa laadukkaita lupauksia – Kaleva listasi lahjakkaimmat nuoret pelaajat Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image