Pohjois-Suomi

Iin Olhavan kylä saa oman vä­ri­tys­kir­jan­sa – kuvissa muun muassa ark­ki­teh­tuu­ria, urheilua, historiaa ja sotahistoriaa

Pohjois-Suomi 8.7.2019 10:36
Kaleva

Iin Olhava saa oman värityskirjansa. Väritä Olhava ennen ja nyt -värityskirjan kuvat esittelevät kylää monipuolisesti. Mukana ovat kuvat muun muassa Olhavan päiväkodista Tenavatuvasta, Lapin sodan muistomerkistä ja tapahtumapaikkana toimivasta Olhavan Areenasta. Osa kuvista kuvaa kylän arkea 1900-luvun alkuvuosina.

– Meillä ei ole tiedossa toista näin pienelle kylälle tehtyä omaa värityskirjaa. Eikä myöskään sellaista, jossa olisi kuvattuna sekä nykypäivää että yli sadan vuoden takaista historiaa, kertovat kirjan tekijät Ulla ja Riitta Muhonen.

Vanhoissa kuva-aiheissa on käytetty inspiraationa Riitan isän kasvatti-isän isän, kauppias Erkki Sassin ottamia valokuvia. Vanhoissa kuva-aiheissa esiintyvät muun muassa Olhavan vanha asema, rautatiesilta ja jokisuulle ankkuroinut jähti. Äiti ja tytär kokosivat kirjaan olhavalaista historiaa ja kulttuuria.

– Siellä on arkkitehtuuria, urheilua, historiaa ja sotahistoriaakin. Talkookulttuuri näkyy konkreettisina tuloksina kuten makkaranpaistokotana ja Areenan frisbeegolf-radassa.

Riitta Muhonen sai idean Olhavan omasta värityskirjasta jo reilu kaksi vuotta sitten Tanskassa, kun Viikinkimuseon puodista ei löytynyt mitään sopivaa tuliaista.

– Ajattelin, että kyllä näiden museoiden pitäisi tehdä aina jokin sellainenkin kirja, joka sopisi kaikille kieli- ja ikäryhmille.

Kymmenen euron hintaisen kirjan voi ostaa Olhavapäivän tapahtumassa la 13. heinäkuuta sekä Ulla Muhoselta numerosta 040 747 1738.

MAINOS

Kommentoi

Aivan mahtava juttu 😊 Olhava on niin hieno paikka, että ansaitsee oman värityskirjan. Hyvä paikka lapsiperheille, luonto lähellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image