Pohjois-Suomi

Iin Olhavan kylä saa oman vä­ri­tys­kir­jan­sa – kuvissa muun muassa ark­ki­teh­tuu­ria, urheilua, historiaa ja sotahistoriaa

Pohjois-Suomi 8.7.2019 10:36
Kaleva

Iin Olhava saa oman värityskirjansa. Väritä Olhava ennen ja nyt -värityskirjan kuvat esittelevät kylää monipuolisesti. Mukana ovat kuvat muun muassa Olhavan päiväkodista Tenavatuvasta, Lapin sodan muistomerkistä ja tapahtumapaikkana toimivasta Olhavan Areenasta. Osa kuvista kuvaa kylän arkea 1900-luvun alkuvuosina.

– Meillä ei ole tiedossa toista näin pienelle kylälle tehtyä omaa värityskirjaa. Eikä myöskään sellaista, jossa olisi kuvattuna sekä nykypäivää että yli sadan vuoden takaista historiaa, kertovat kirjan tekijät Ulla ja Riitta Muhonen.

Vanhoissa kuva-aiheissa on käytetty inspiraationa Riitan isän kasvatti-isän isän, kauppias Erkki Sassin ottamia valokuvia. Vanhoissa kuva-aiheissa esiintyvät muun muassa Olhavan vanha asema, rautatiesilta ja jokisuulle ankkuroinut jähti. Äiti ja tytär kokosivat kirjaan olhavalaista historiaa ja kulttuuria.

– Siellä on arkkitehtuuria, urheilua, historiaa ja sotahistoriaakin. Talkookulttuuri näkyy konkreettisina tuloksina kuten makkaranpaistokotana ja Areenan frisbeegolf-radassa.

Riitta Muhonen sai idean Olhavan omasta värityskirjasta jo reilu kaksi vuotta sitten Tanskassa, kun Viikinkimuseon puodista ei löytynyt mitään sopivaa tuliaista.

– Ajattelin, että kyllä näiden museoiden pitäisi tehdä aina jokin sellainenkin kirja, joka sopisi kaikille kieli- ja ikäryhmille.

Kymmenen euron hintaisen kirjan voi ostaa Olhavapäivän tapahtumassa la 13. heinäkuuta sekä Ulla Muhoselta numerosta 040 747 1738.

MAINOS

Kommentoi

Aivan mahtava juttu 😊 Olhava on niin hieno paikka, että ansaitsee oman värityskirjan. Hyvä paikka lapsiperheille, luonto lähellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image