Pohjois-Suomi

Huonosta ajokelistä varoitetaan Koillismaalla ja Etelä-Lapissa – lunta ja räntää tiellä

Pohjois-Suomi 11.10.2019 15:14
Kaleva

Tieliikennekeskus Oulu varoittaa huonosta ajokelistä Pohjois-Pohjanmaan koillisosassa ja Etelä-Lapissa. 

Ajokeli on paikoin huono lumi- tai räntäsateen sekä sohjoisten tienpintojen vuoksi.

Ilmatieteen laitoksen varoituksen mukaan ajokeli on huono Etelä-Lapissa, Pudasjärvellä, Taivalkoskella, Kuusamossa, Pelkosenniemellä ja Savukoskella lumi- tai räntäsateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Valtatie 5 on on suljettu liikenteeltä onnettomuuden vuoksi Kuusamossa. Kuusamon ja Rukan alueella on satanut lunta, ja Tieliikennekeskuksen mukaan paikalla on normaali talvikeli. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eihän tuo ole kuusamon pitäjän alueella uutta että päätietkin, valtatietkin on auraamatta vielä puolenpäivän aikana , ei voi puhuakkaan ,kun vertaa taivalkosken ja saati Pudasjärven mallikelpoiseksi hoidetut tiet talvella .Pudasjärven teitä aurannut yli 40v töitä tehneenä totesi että ei Pudasjärvellä hyväksyttäisiin noin alaarvoinen tienhoito . Kuljin työmatkaa 35km etelä kuusamossa viitostietä yhden talven, vuorotyössä, koin kauhunmatkoja, peilijäisellä ja lumikinosten ,raiteisella tiellä , ohitukset tapahtuivat vastaantulevien kanssa kun parkkeerasit tiesyrjään lumikinokseen odottamaan, ajaminen tapahtui autojen jättämällä yhdellä raiteella ,henkensä kaupalla meni tuo talvi ,työ matkaan kului helposti aikaa tuntitolkulla, eikö olisi viisainta antaa tienhoito naapuripitäjän hoidettavaksi.kun tämä on näinkin kroonistunut,asenne vika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvä, että varoitetaan huonosta ajokelistä. Ihmetyttää vain kun esim. Pudasjärvellä pe 11.10 klo 20:34 + ,4.4 astetta eikä lumesta tai sohjosta tietoakaan. Koko iltapäivän on satanut vettä ja läpötila oli ylimmillään +6,5 .
Kuusamossa taas aivan eri tilanne. Koillismaahan kuuluu Taivalkoski, Kuusamo. Ei ainakaan wikipedian mukaan siihen kuulu Pudasjärvi.
Tarkkuutta voisi olla ennusteissa ja varoituksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se suolan ajo nyt auta, pitää mennä ja poistaa se sohjo ja lumi, niin simppeliasia se olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun olen Koillismaalta lähtenyt, niin tiedän milloin pitää piikkarit laittaa autoon alle vaikka asunkin täällä lännessä nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuossa kelissä auta minkäänlaiset talvirenkaat,kun soihjoa on tiellä 20, 30 cm ,ja on ihmisillä pakko lähteä töihin, menoihin. Eiköhän tieurakoitsijoilla ole velvollisuus lähteä hoitamaan ihmisille teitä auki,vaikka yöllä,saamattomuutta,välinpitämätöntä, maailman pyörät kun on pyörittävä yötä päivää, mitenhän Helsingissä olisi elämä sekasin jos nämä olosuhteet olisi kehäkolmosella, kyllä olisi säätiedot ajantasalla,ja rahaakin löytyisi tienpitoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmatieteenlaitoksella oli varmasti jo eilen tieto huonosta ajokelistä Kuusamossa. Monet tiet olivat eilen aamuna sohjossa lähes koko päivän, Räntää ja lunta on satanut viime yön ja tämän päivän aikana vähintään 3O cm jota on vieläkin jäljellä n. 15 cm. Häpeällisesti nykyinen tieurakoitsija ei ole poistanut 5-tieltä sohjoa edes keskipäivään mennessä. Tieltä suistumiset johtuivat pääosin sohjolumesta kun on ollut vielä 0-keli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:13
Toni Piispanen taipui MM-hopealle – tuttu kilpakumppani vei voiton
19:05
IL: "Husu" Hussein on tuomittu kolmesta petosrikoksesta – erehdytti Kelaa ja sosiaalitoimea
18:43
Julkiset kuulemiset ovat käynnissä Washingtonissa – "Trump välitti enemmän Biden-tutkinnasta kuin Ukrainasta"
18:42
Ruotsalaisseurasta lähtenyt Ville Leskinen helpottui sopimuksensa purkamisesta – paluu Kärppiin ei ole viime kauden tehomiehen mukaan poissuljettu vaihtoehto
18:28
Asuntovarkaat iskivät joulun aikaan: Oululaiskodeista varastettiin kymmenien tuhansien eurojen edestä aseita, muumimukeja ja muuta omaisuutta
18:00
Kommentti: Eikö Linnanmaan kampuksen etu ollut, että kaikki löytyvät saman katon alta? Mahtaa olla kyseessä suuren luokan sumutus
18:00
Oulun yliopiston sijoittaminen Linnanmaalle oli järjetöntä, sanoo Lapin yliopiston ex-rehtori: "Amerikkalaisuus oli siihen aikaan muotia" Tilaajille
206
Linnanmaalla, keskustassa vai jossain muualla? Kerro meille, missä Oulun yliopiston pitäisi sijaita
69
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
48
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
41
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
34
Oulussa kehitetty kasvomaksaminen käytössä noin 2 000 kokeilijalla – maksutapaa testattu kahdeksassa kahvilassa
25
Tatuointi- ja kestopigmentointiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita – saattavat aiheuttaa syöpää tai haitata lisääntymistä
25
Junayhteyden nopeutuvat hieman Oulun ja Helsingin välillä joulukuun alussa, myös junavuoroja tulee lisää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

261 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Olin aikanaan ammattiliiton jäsen. Ei mulla valittamista, hyvin menee. Lue lisää...
ONNELLINEN.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image