Pohjois-Suomi

Huip­pu­tek­niik­kaa hyödyntävä videoesitys esittelee tanssivat revontulet

Arkistokuva. KUVA: Heikki Ketola
Pohjois-Suomi 19.2.2016 11:39
Kaleva

Pyhä-Luoston luontokeskus Naavassa vihitään ensi tiistaina 23. helmikuuta kello 17 käyttöön uudenlainen virtuaalinen revontuliesitys, jossa yleisö pääsee näkemään revontulien tanssia uudenlaista kuvaustekniikkaa hyödyntävillä videoilla.

Aitoihin, luonnollisella nopeudella toistettuihin revontulivideoihin on saatu taltioitua revontulien nopealiikkeinen huippuvaihe, jossa revontulet näyttävät ikään kuin tanssivan taivaalla.

Esityksen voi katsella sisätiloissa luontokeskus Naavan keskiosassa Kirnussa. Kymmenen minuuttia kestävässä esityksessä on mukana myös perinteisiä yksittäiskuvia ja time-lapse –videoita revontulista sekä havainnollistavia grafiikoita revontulten synnystä ja väreistä. Esitys on kuvattu pääasiassa Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemissa ja sen on käsikirjoittanut, koostanut ja osin kuvannutkin Metsähallituksen luontopalvelujen erikoissuunnittelija Juha Paso.

Ennen ensiesitystä on luvassa myös lyhyt johdanto esityksen tekemisestä, katsaus revontulivalokuvaamiseen sekä tietoa revontuliretkeilystä Pyhä-Luostolla.

Esityksessä on tekstitys suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Katso lukijoiden lähettämiä upeita revontulikuvia viime syyskuulta ja tammikuun pakkasista ja revontulivideoita Sodankylästä ja Pudasjärveltä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

72
Oulun kaavasuunnittelu näivettää ydinkeskustan – kivijalkamyymälöille parkkipaikat ovat elinehto Lukijalta
69
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
34
Hietasaaren hakkuut alkavat ensi viikolla – hakkuilla raivataan uusia palstaviljelyalueita, sillä vanhat ovat jääässä huvipuiston alle
28
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Oulun seudulla pieniä liikenneonnettomuuksia
26
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
23
Tehtaiden seisokit laskivat Terrafamen liikevaihtoa viime vuonna – Nikkelin hinta sahasi voimakkaasti
20
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi ja Taivalkoski sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola ja Rovaniemi lumipyryn vuoksi.

Ajokeli on erittäin huono aluksi seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi ja Taivalkoski sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola ja Rovaniemi lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono aluksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven ja Taivalkosken kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Pello, Kemijärvi ja Salla lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

No nyt on mökkienkin hinnat laskenut..

Miksi pitäisi myydä? En ymmärrä näitä "hinnat putoaa - panikoi" tyyppejä. Ei mua kiinnosta pätkääkään mikä on mun asunno... Lue lisää...
Taas!

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image