Pohjois-Suomi

Hovioikeus tuomitsi Raahessa puukottaneen usean vuoden vankeuteen – toiseen mieheen kohdistuneet syytteet avunannosta hylättiin

Pohjois-Suomi 5.3.2018 12:12 | Päivitetty 5.3.2018 15:21
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus on kumonnut tuomion, jonka Ylivieska-Raahen käräjäoikeus langetti vuonna 1995 syntyneelle miehelle avunannosta tapon yritykseen.

Käräjäoikeus oli antanut miehelle kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistuksen.

Kyseessä on vuonna 2017 Raahessa sattunut tapaus, jossa vuonna 1986 syntynyt Jani Aukusti Kosamo puukotti toista miestä kerran kääntöveitsellä. Tapahtumaa edelsi epäilys 70 euron varastamisesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Kosamon neljän vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Vuonna 1995 syntynyt mies puolestaan tuomittiin tapon yrityksen avunannosta sillä perusteella, että hän oli tietoinen puukottajan kiihtyneestä mielentilasta ja oli nähnyt hänellä veitsen. Hän oli myös selvittänyt uhrin puhelinnumeron ja olinpaikan. Puukotus ja sitä edeltänyt käsirysy tapahtui yksityisasunnossa.

Rovaniemen hovioikeuden mukaan näistä asioista huolimatta ei näytetty, että mies olisi tahallaan auttanut Kosamoa tapon yrityksessä. Mies oli myös mennyt väliin ja estänyt puukottajaa lyömästä uhriaan toista kertaa.

Mies valitti tuomiostaan. Hovioikeus hylkäsi syytteen tapon yrityksen avunannosta ja kumosi miehen tuomion.

Myös puukotuksesta tuomittu Kosamo valitti käräjäoikeuden tuomiosta ja vaati syytteen hylkäämistä. Hän katsoi syyllistyneensä enintään törkeään pahoinpitelyyn.

Hovioikeus ei hylännyt syytettä, mutta kohtuullisti rangaistusta kolmeen vuoteen ja kymmeneen kuukauteen.

MAINOS

Kommentoi

Ylivoimaisen viisaita nämä hovioikeuden tuomarit. Ovat selvännäkijöitä ja pystyvät lukemaan jopa ajatuksia. Pystyvät jälkeenpäinkin tietämään mitä oikeasti tapahtui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image