Pohjois-Suomi

Hovioikeus piti voimassa 15-vuotiaan pojan saaman rais­kaus­tuo­mion – harvinainen kro­mo­so­mi­tyyp­pi johti tuomioon

Pohjois-Suomi 15.5.2018 13:04
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut 15-vuotiaalle pojalle annettua tuomiota nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta. Oulun käräjäoikeus oli tuominnut pojan yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja ehdollisen vankeuden tehosteeksi valvontaan yhdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi.

Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi pojan korvaamaan uhrille 4000 euroa henkisestä kärsimyksestä ja 1500 euroa tilapäisestä haitasta.

Käräjäoikeuden mukaan tekohetkellä 15-vuotias poika oli ollut suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä tiedottoman, täysi-ikäisen naisen kanssa vastoin hänen tahtoaan.

Nainen oli nauttinut asunnossaan jonkin verran alkoholia ja lääkärin määräämiä lääkkeitä ja mennyt makuuhuoneeseensa nukkumaan. Poika meni myöhemmin makuuhuoneeseen ja raiskasi naisen. Nainen heräsi kesken teon ja onnistui työntämään tekijän pois päältään.

Käräjäoikeuden mukaan syyte näytettiin toteen uhrin kertomuksella ja hänestä löytyneellä, pojasta peräisin olevalla Y-kromosomityypillä. Kyseisen Y-kromosomityypin yleisyys suomalaisessa miesväestössä on noin 0,6 prosenttia.

Käräjäoikeus otti rangaistusta antaessaan huomioon muun muassa tekijän hyvin nuoren iän.

Rikos tapahtui syksyllä 2016.

Tuomittu valitti tuomiostaan hovioikeuteen ja vaati syytettä ja korvausvaatimuksia hylättäväksi. Hovioikeus ei nähnyt syytä muuttaa käräjäoikeuden päätöstä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

7:00
Muistatko sähäkät kasarikikkarat? Permanentit tekivät taas paluun, mutta moni asia on nyt toisin, sanovat kampaajakonkarit Tilaajille
7:00
Suomen viimeaikaista jätepolitiikkaa ja -lainsäädäntöä ei voi pitää onnistuneena Lukijalta
7:00
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
7:00
Muhoslaisen Benjam Myllyselän oppilaat haastoivat maailman johtajat ilmastoasioista jo vuosikymmeniä sitten – "Mitä suurempi viskaali, sen paremmin ne ottavat lasten yhteydenotot huomioon" Tilaajille
7:00
Valmennuskursseja markkinoidaan pian jo yläkoululaisille – yksityisopetus lisääntyy, mutta aasialainen pikkulasten koulutus on vielä kaukana Tilaajille
6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
14
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
5
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
4
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
4
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
3
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
2
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Töistä hautaan, no kukin tavallaan. Lue lisää...
Kx

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image