Pohjois-Suomi

Hovioikeus hylkäsi syyttäjän valituksen Jouni Palosaaren tuomiosta – oi­keu­den­käyn­ti­ku­lut jäävät valtion maksettavaksi

Pohjois-Suomi 21.8.2019 10:52
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Lapin käräjäoikeuden tuomiota Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaarta koskevassa asiassa. Käräjäoikeus hylkäsi Palosaarta vastaan nostetun syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä vuonna 2018.

Syyttäjä valitti käräjäoikeuden päätöksestä hoviin ja vaati, että Palosaari tuomitaan syytten mukaisesti luottamusaseman väärinkäytöksestä. Käräjäoikeus katsoi vuonna 2018, että Palosaari toimi epäasiallisesti luovuttaessaan vuonna 2013 italialaisyhtiön luottamuksellisia tarjoustietoja itävaltalaisyhtiölle. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt vuotamista luottamusaseman väärinkäyttönä.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että Palosaari oli menetellyt syytteessä väitetyllä tavalla. Käräjäoikeudesta poiketen hovioikeus katsoi, että tietojen luovuttaminen aiheutti vahingon vaaraa Levi Ski Resortille, mutta vaara oli niin epätodennäköinen, että rikoksen tunnusmerkistö ei täyttynyt.

Hovioikeus velvoitti valtion maksamaan Palosaaren oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa, noin 11 500 euroa. Valtio joutuu maksamaan myös noin 27 000 euroa Palosaaren oikeudenkäyntikuluja käräjäoikeudessa. Palosaari oli vaatinut valtiolta korvauksia oikeudenkäyntikuluistaan eri oikeusasteissa yhteensä noin 70 000 euron verran.

Hovioikeus antoi tuomionsa keskiviikkona.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Koska kilpailutuksen hävinnyt italialainen yhtiö ei vienyt asiaa markkinaoikeuteen niin asia oli sillä selvä.Toimitusjohtaja teki työnsä yhtiön
etua ajaen,toimi täysin yhtiölainsäädännön mukaisesti.Poliittinen ajojahti ei saanut ymmärrystä Suomen oikeuslaitoksessa,onneksi.
Tosin Suomessa vallitsee tällä hetkellä jonkinasteinen vasemmistosuuntaus,toivottavasti se ei heijastu oikeuslaitokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä yhtiön etua toimitusjohtaja siis ajoi, se ei artikkelista selvinnyt? Siinä päätös oli toki tärkeä ennakkotapaus, että luottamusasemaa ei Suomessa luultavasti pysty väärin käyttämään ilman yliluonnollisia voimia. Menneisyyteen takertuva sivistymätön tuulipukukansa tietysti ehkä kritisoi oikeudensäveltämilatoksen päätöstä, koska on kykenemätön ymmärtämään, että kieli kehittyy, eikä "oikeus", "luottamus" tai "luotettavuus" ole enää sama asia kuin silloin, kun isoisä mummon nuijalla kolkkasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anttosen hyökkäys tuli samaan aikaan kun Ruka miljoonan ely keskukselta hissihankintaan , oliko motiivina kaapata Levin hissit Rukalle
Onko Anttosella kytkeä rukalle , joku voisi selvittää asian oliko bulvaani
Oikeuskuluilla olisi ollut tärkeämpääkin tekimistä
Kittilässä koululaiset ovat olleet väistötiloissa asbesti työmaaan ollessa toiminnassa ja pöly leijaillut käytävillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jes! Onnittelut Jouni ! Voitit Rinteen 6-0 !
Kiitos että olet jaksanut tämän kaiken kestää.
Täytyy sanoa että olipa luettavaa iltapäivä lehdessä Rinteen todistus.huh!
Oudon muistamaton Rinne ?liekö dementiaa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just nii!!! Hyvä Jouni Palosaari!!
Pääministerillä on huono muisti. Mutta niihän ne lapin poijat sanohi että Rinne on....outo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä on syytä valittaa Korkeimpaan oikeuteen, jotta saadaan ylimmän oikeusasteen taatusti maakuntapuolueeton ratkaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä taisi kyllä olla aikamoinen lauma myös vasemmistoänkyriä syytettyjen penkillä. No Kittilässä voidaan asioita hoitaa "kunnan parhaaksi" ja siinä roiskuu ja heikommat saavat siipeensä. Tärkeintä on, että tarpeelliset tiedot on annettu valitulle toimittajalle ja kyse ei ole lehdentoimittajata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palosaari ja Palosaaret on tehneet paljon hyvää Kittilälle,Pohjoissuomelle ja koko suomen matkailulle. Harvat on tehneet ja saaneet aikaan yhtä paljon hyvää.
Mutta. Suomi kun on kyyninen ja pahansuopa maa niin monet ihmiset kaivelee ja ronklaa ja hakemalla hakee/keksii aina jotain pahaa ja huonoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäilemättä, omilla ehdoillaan ja kunnallislainsäädäntöä pilkkanaan pitäen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omilla ehdoillaan työllistäneet tuhansia ihmisiä ja tuoneet rahaa Kittilään kymmeniä jos ei satoja miljoonia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne Kittilässä keksii taas jotain uutta ja päästään sitä taas kommentoimaan täälläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jatkossa voi hankintaa valmisteleva ja hoitava henkilö vuotaa sopivia tietoja eri osapuolten tietoon ja kyseessä on sallittu teko. Vaikuttaa ihan järkevältä ja tasapuoliselta-näin varmaan aina ajattelevat hävinneet osapuolet. Oikeus on puhunut, joten siihen on tyydyttävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et ilmeisesti ymmärtänyt mistä tässä on kyse. Vuotamisesta on mahdollisesti aiheutunut toimittajille tapiota, mutta heillä ei ollut mitään vaatimuksia. Nyt selvitettiin voiko ostajalle tulla tappiota, jos myyjille vuodetaan toistensa tietoja. No ei voi, vaan todennäköisesti ostaja jopa hyötyy siitä ja saa paremman tarjouksen. Hissitoimittaja voisi vaatia korvauksia, mutta kun ei vaadi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeuden mukaan vuotaminen on sallittua, aiheutuupa siitä vähinkoa mille tahansa osapuolelle. Nythän on kyse hyväksyttävästä toimintatavasta ja ulospäin asia ei näytä hyvältä. Tarkoistushakuisesti voi siis jatkossakin vuotaa tietopja, jotka eivät ole julkisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa jolle aiheutui vahinkoa oli kilpilutuksen vuodon vuoksi hävinnyt italialaisyhtiö, sillä sekä Palosaaren yhtiö Levi Ski Resort että kilpailun voittanut itävaltalaisyhtiö voittivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän selvitettiin sitä, onko kysessä luottamusaseman väärinkäyttö. Maallikon mielestä luottamuksellisten tietojen vuotaminen toiselle osapuolella ei näytä hyvältä. Oikeus on toista mieltä ja kyse ei ole osatajalle aiheutuneesta tappiosta. Tämän asian hoksasi perusteluiksi hovioikeus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:51
Pahin painajainen Stozice Arenan korkean katon alla – Suomen varmalta näyttänyt voitto karkasi käsistä viiden ottelupallon jälkeen
22:24
Tekninen vika viivästyttänyt Finnairin lentoa Kemistä Helsinkiin tuntikausia, mekaanikot lennätettiin paikalle – "Todella ikävää tällainen"
22:03
Öljymarkkinat uskovat Saudi-Arabian jalostamoiskujen johtavan jyrkkään hinnannousuun
20:55
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
20:10
Reissusa: Roomasta leirintäaluemökin vuokrannut Päivi Kinnunen pääsi seuraamaan lempisarjansa Isä Matteon kuvauksia
19:17
Kuka kätki hopea-aarteen Inarijärven rannalle? Kysymys piinasi Seppo Saraspäätä 16 vuotta, kunnes hän ratkaisi sen Tilaajille
19:10
Talouden käänne heikompaan panee vipinää kinttuihin – Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa
92
Puheenaihe: "Myrkky, joka ei kuulu ympäristöön" – Kysyimme, pitääkö lyijy kieltää hauleissa ja luodeissa
46
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
29
EU harkitsee lentojen tai petrolin verottamista – Suomessa kokoontuneet EU:n valtiovarainministerit puivat ympäristöverojen lisäämistä
24
Rakennetaan omaleimainen Oulu – myös matala ja tiivis rakentaminen on tehokasta Lukijalta
22
Sport juhli alussa, Kärpät lopussa – Hiljalleen täyttä pelikuntoa lähestyvä Jussi Jokinen kiteytti kotiavauksen: ”Ensimmäisen kympin olimme jaloissa, mutta pystyimme parantamaan”
22
Verkkokirjautuminen ja -maksaminen muuttuivat – puhelinpalveluissa ruuhkaa, osa asiakkaista näreissään
22
Vieraslaji ottaa haltuun Venäjän Karjalan peltoja – ikääntyvät asukkaat eivät jaksa taistella jättiputkea vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image