Pohjois-Suomi

Hovioikeus hylkäsi syyttäjän valituksen Jouni Palosaaren tuomiosta – oi­keu­den­käyn­ti­ku­lut jäävät valtion maksettavaksi

Pohjois-Suomi 21.8.2019 10:52
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Lapin käräjäoikeuden tuomiota Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaarta koskevassa asiassa. Käräjäoikeus hylkäsi Palosaarta vastaan nostetun syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä vuonna 2018.

Syyttäjä valitti käräjäoikeuden päätöksestä hoviin ja vaati, että Palosaari tuomitaan syytten mukaisesti luottamusaseman väärinkäytöksestä. Käräjäoikeus katsoi vuonna 2018, että Palosaari toimi epäasiallisesti luovuttaessaan vuonna 2013 italialaisyhtiön luottamuksellisia tarjoustietoja itävaltalaisyhtiölle. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt vuotamista luottamusaseman väärinkäyttönä.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että Palosaari oli menetellyt syytteessä väitetyllä tavalla. Käräjäoikeudesta poiketen hovioikeus katsoi, että tietojen luovuttaminen aiheutti vahingon vaaraa Levi Ski Resortille, mutta vaara oli niin epätodennäköinen, että rikoksen tunnusmerkistö ei täyttynyt.

Hovioikeus velvoitti valtion maksamaan Palosaaren oikeudenkäyntikulut hovioikeudessa, noin 11 500 euroa. Valtio joutuu maksamaan myös noin 27 000 euroa Palosaaren oikeudenkäyntikuluja käräjäoikeudessa. Palosaari oli vaatinut valtiolta korvauksia oikeudenkäyntikuluistaan eri oikeusasteissa yhteensä noin 70 000 euron verran.

Hovioikeus antoi tuomionsa keskiviikkona.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Koska kilpailutuksen hävinnyt italialainen yhtiö ei vienyt asiaa markkinaoikeuteen niin asia oli sillä selvä.Toimitusjohtaja teki työnsä yhtiön
etua ajaen,toimi täysin yhtiölainsäädännön mukaisesti.Poliittinen ajojahti ei saanut ymmärrystä Suomen oikeuslaitoksessa,onneksi.
Tosin Suomessa vallitsee tällä hetkellä jonkinasteinen vasemmistosuuntaus,toivottavasti se ei heijastu oikeuslaitokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä yhtiön etua toimitusjohtaja siis ajoi, se ei artikkelista selvinnyt? Siinä päätös oli toki tärkeä ennakkotapaus, että luottamusasemaa ei Suomessa luultavasti pysty väärin käyttämään ilman yliluonnollisia voimia. Menneisyyteen takertuva sivistymätön tuulipukukansa tietysti ehkä kritisoi oikeudensäveltämilatoksen päätöstä, koska on kykenemätön ymmärtämään, että kieli kehittyy, eikä "oikeus", "luottamus" tai "luotettavuus" ole enää sama asia kuin silloin, kun isoisä mummon nuijalla kolkkasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anttosen hyökkäys tuli samaan aikaan kun Ruka miljoonan ely keskukselta hissihankintaan , oliko motiivina kaapata Levin hissit Rukalle
Onko Anttosella kytkeä rukalle , joku voisi selvittää asian oliko bulvaani
Oikeuskuluilla olisi ollut tärkeämpääkin tekimistä
Kittilässä koululaiset ovat olleet väistötiloissa asbesti työmaaan ollessa toiminnassa ja pöly leijaillut käytävillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jes! Onnittelut Jouni ! Voitit Rinteen 6-0 !
Kiitos että olet jaksanut tämän kaiken kestää.
Täytyy sanoa että olipa luettavaa iltapäivä lehdessä Rinteen todistus.huh!
Oudon muistamaton Rinne ?liekö dementiaa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just nii!!! Hyvä Jouni Palosaari!!
Pääministerillä on huono muisti. Mutta niihän ne lapin poijat sanohi että Rinne on....outo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä on syytä valittaa Korkeimpaan oikeuteen, jotta saadaan ylimmän oikeusasteen taatusti maakuntapuolueeton ratkaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä taisi kyllä olla aikamoinen lauma myös vasemmistoänkyriä syytettyjen penkillä. No Kittilässä voidaan asioita hoitaa "kunnan parhaaksi" ja siinä roiskuu ja heikommat saavat siipeensä. Tärkeintä on, että tarpeelliset tiedot on annettu valitulle toimittajalle ja kyse ei ole lehdentoimittajata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palosaari ja Palosaaret on tehneet paljon hyvää Kittilälle,Pohjoissuomelle ja koko suomen matkailulle. Harvat on tehneet ja saaneet aikaan yhtä paljon hyvää.
Mutta. Suomi kun on kyyninen ja pahansuopa maa niin monet ihmiset kaivelee ja ronklaa ja hakemalla hakee/keksii aina jotain pahaa ja huonoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäilemättä, omilla ehdoillaan ja kunnallislainsäädäntöä pilkkanaan pitäen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omilla ehdoillaan työllistäneet tuhansia ihmisiä ja tuoneet rahaa Kittilään kymmeniä jos ei satoja miljoonia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne Kittilässä keksii taas jotain uutta ja päästään sitä taas kommentoimaan täälläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jatkossa voi hankintaa valmisteleva ja hoitava henkilö vuotaa sopivia tietoja eri osapuolten tietoon ja kyseessä on sallittu teko. Vaikuttaa ihan järkevältä ja tasapuoliselta-näin varmaan aina ajattelevat hävinneet osapuolet. Oikeus on puhunut, joten siihen on tyydyttävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et ilmeisesti ymmärtänyt mistä tässä on kyse. Vuotamisesta on mahdollisesti aiheutunut toimittajille tapiota, mutta heillä ei ollut mitään vaatimuksia. Nyt selvitettiin voiko ostajalle tulla tappiota, jos myyjille vuodetaan toistensa tietoja. No ei voi, vaan todennäköisesti ostaja jopa hyötyy siitä ja saa paremman tarjouksen. Hissitoimittaja voisi vaatia korvauksia, mutta kun ei vaadi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeuden mukaan vuotaminen on sallittua, aiheutuupa siitä vähinkoa mille tahansa osapuolelle. Nythän on kyse hyväksyttävästä toimintatavasta ja ulospäin asia ei näytä hyvältä. Tarkoistushakuisesti voi siis jatkossakin vuotaa tietopja, jotka eivät ole julkisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa jolle aiheutui vahinkoa oli kilpilutuksen vuodon vuoksi hävinnyt italialaisyhtiö, sillä sekä Palosaaren yhtiö Levi Ski Resort että kilpailun voittanut itävaltalaisyhtiö voittivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän selvitettiin sitä, onko kysessä luottamusaseman väärinkäyttö. Maallikon mielestä luottamuksellisten tietojen vuotaminen toiselle osapuolella ei näytä hyvältä. Oikeus on toista mieltä ja kyse ei ole osatajalle aiheutuneesta tappiosta. Tämän asian hoksasi perusteluiksi hovioikeus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:05
Oulun joukkoliikenne ottaa pian käyttöön uuden lippu- ja maksujärjestelmän – bussien elinkaari tarkasteluun ensi vuonna
21:11
Oulunsalon ampumaradan melusta valitetaan – mökkiläiset kokevat radan käyttöajat kohtuuttomiksi
20:59
Koronavirus levisi Eurooppaan ja Lähi-itään – Kiinassa koronavirus on vaatinut yli 130 kuolonuhria
20:41
Venäjää uhkaavat Kansainvälisen yleisurheiluliiton yhä kovemmat voimatoimet –  "Sen sijaan, että Venäjän liitto olisi myöntänyt syyllisyytensä, se on mennyt äärimmäisyyksiin kieltäessään"
20:39
Oulusta Helsinkiin neljässä tunnissa – Petteri Orpo panisi vauhtia ratainvestointeihin Tilaajille
20:31
Luistelun kohuvalmentajan seura äänestää helmikuussa uudesta hallituksesta – Taitoluisteluliitto odottaa selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty
20:11
Väistämisvelvollisuutta noudattamaton kuski törmäsi toiseen autoon Taivalkoskella – toista kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta
185
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
94
Pääministeri Sanna Marin luottaa, että 30 000 työpaikkaa syntyy syksyyn mennessä – "Sillä polulla ollaan"
93
Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi – Jos Väyrynen palaa, Kärnä harkitsee puolueesta eroamista ja oman "uuskekkoslaisen" eduskuntaryhmän perustamista
78
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
37
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
20
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja
18
Arviointineuvosto kritisoi hallitusta: "Kulutusta pitäisi lisätä vasta, jos työllisyystavoite saavutetaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image