Pohjois-Suomi

Hovioikeus antoi päätöksen Hiek­ka­särk­kien ra­vin­to­la­puu­ko­tuk­ses­ta – mies tuomittiin tapon yrityksestä vankilaan

Pohjois-Suomi 6.3.2018 12:27
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut vuonna 1990 syntyneen Sami Ilmari Anttiroikon kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankilaan tapon yrityksestä.

Hovioikeuden mukaan mies syyllistyi rikokseen, kun hän löi toista miestä neljä kertaa kääntöveitsellä selkään Kalajoen Hiekkasärkillä viime toukokuussa. Uhri sai puukotuksessa hengenvaarallisia vammoja. Puukoniskut aiheuttivat miehelle muun muassa niin sanotun veri- ja ilmarinnan. Lisäksi uhrilla oli kaksi haavaa jalassa.

Väkivallanteko tapahtui ravintolan terassilla. Miehillä oli tullut sanaharkkaa, ja he olivat käyneet käsiksi toisiinsa. Tappelun vuoksi käräjäoikeus tuomitsi myös puukotuksen uhriksi joutuneen, vuonna 1991 syntyneen miehen pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon. Kyseessä oli 1160 euron summa.

Anttiroiko oli valittanut Ylivieska–Raahen käräjäoikeuden tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen. Anttiroikon mukaan hän ei ollut puukottaja, sillä veitsestä ei löytynyt hänen DNA-tunnistettaan. Lisäksi hän totesi, että kyseessä ei ollut tapon yritys vaan törkeä pahoinpitely. Anttiroiko vetosi perusteluissaan siihen, että puukon terä ei ollut erityisen pitkä eikä teosta aiheutunut hengenvaaraa.

Hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Oikeus perusteli Anttiroikon syyllisyyttä todistajien kertomuksilla. Lisäksi todettiin, että veitsen kahvasta oli löytynyt usean ihmisen DNA:ta, minkä vuoksi tulos ei ollut vertailukelpoinen. Oikeuden mukaan teko myös täytti tapon yrityksen tunnusmerkistön. Se piti kääntöveistä tehokkaana tekovälineenä. Lisäksi iskut olivat osuneet selkään ja kylkeen, jossa sijaitsee elintärkeitä ja helposti vaurioituvia sisäelimiä ja verisuonia.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image