Pohjois-Suomi

Hovi piti voimassa vuosien huu­me­tuo­miot – rikokset tapahtuivat Torniossa

Pohjois-Suomi 8.2.2019 13:53
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Kemi-Tornion käräjäoikeuden kahdelle miehelle langettamaa tuomiota törkeästä huumausainerikoksesta.

Hovioikeus piti voimassa vuonna 1985 syntyneen Star Maghdid Mustafan saaman neljän vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomion sekä vuonna 1992 syntyneen Goran Sherzad Mohammadin saaman neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion.

Miehet olivat käräjäoikeudessa tapauksessa, jossa oli yhteensä kuusi vastaajaa. Käräjäoikeus katsoi miesten pitäneen hallussaan yhteensä vajaan kahden kilon amfetamiinierää levittämistarkoituksessa Torniossa.

Miehet valittivat hoviin ja kiistivät pitäneensä hallussa kokonaista huume-erää. Toinen miehistä sanoi löytäneensä asuntonsa jääkaapista vajaan kilon amfetamiinia tietämättä, mitä aine oli ja miten se oli sinne päätynyt. Miehen asuinrakennuksen yhteisistä suihkutiloista löytyi myös ekstaasitabletteja ja morfiinia.

Lisäksi miehen asuinrakennuksen takapihalta löytyi lumihangesta niin ikään vajaa kilo amfetamiinia. Miehet kiistivät tienneensä huumeista tai olleensa niiden kanssa tekemisissä.

Hovioikeus katsoi, että vaikka lumesta löytyneen amfetamiinin alkuperä ja piilottamisajankohta jäivät epäselviksi, epäilys siitä, että kyseessä olisi ulkopuolisen henkilön kätkemä huume-erä jäi siinä määrin epätodennäköiseksi, että se voidaan sulkea pois.

Hovioikeus antoi tuomionsa perjantaina.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

72
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
53
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
50
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
29
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
18
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image