Pohjois-Suomi

Hovi korotti lapsia hy­väk­si­käyt­tä­neen rangaistusta

Pohjois-Suomi 25.4.2012 8:59
Susanna Kemppainen

Rovaniemen hovioikeus on korottanut noin 50-vuotiaan pohjoissuomalaismiehen saamaa hyväksikäyttötuomiota.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi viime syksynä miehen yhden vuoden viiden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hovioikeus korotti rangaistuksen kahdeksi vuodeksi ehdotonta vankeutta.

Sen mukaan käräjäoikeuden tuomitsema rangaistus ei ollut oikeudenmukaisessa suhteessa tekijän syyksi luettujen rikosten vahingollisuuteen nähden.

Rikokset tapahtuivat vuosien 1999-2010 välisenä aikana. Tuomittu kosketteli lasta seksuaalisesti. Törkeisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin hän syyllistyi tekemällä useita seksuaalisia tekoja lasten nähden. Hän myös katseli lapsia seksuaalisesti.  Osa teoista tapahtui noin vuoden aikana, osa usean vuoden aikana.

Tuomitulla oli läheinen suhde useimpiin uhreihinsa, jotka olivat 10-15-vuotiaita. Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan heille korvauksia 3 500-6 000 euroa. Hovioikeus alensi yhdelle uhrille maksettavaksi määrättyjä korvauksia 4 000 eurosta 2 000 euroon.

Tuomio määrättiin pidettäväksi salassa. Myös uhrien henkilöllisyydet on pidettävä salassa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Vuosi ja viisi kuukautta!. Uhrien koko loppuelämä lienee pilalla! Elinkautinen vankeus, josta vapauduttaisiin ainoastaan ruumisarkkuun, olisi ainoa oikea tuomio lasten turmelijoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä mahtaa olla miehen taustayhteisö? Itsellä ainakin kiinnostaisi tietää kuuluuko johonkin urheiluseuraan, järjestöön tai vastaavaan. Vai eikö toimittaja löydä tarpeeksi myyvää tietoa miehestä? Muurari kenties. Ortodoksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka ehdoton tämä tuomio on? Onko tuomittu vankilassa yötäpäivää vai onko soviteltu rankaisu sen luonteinen, että henkilö käy työssä normaalisti ja on yöt vankilassa? Omaan oikeustajuun ei sovi lainkaan nämä "sovitetut ehdottomat vankeusrangaistukset".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaks vuotta on ihan hyvä tuomio mutta tässä sen olisi saanut antaa neljä kertaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole "hyvä" tuomio! Sillä tekijä varmaankin ensikertalaisena? Istuu tuomiostaan vain puolet. Elikkä "istuttavaa" jää ainoastaan 12kk ja koevapaus koettaa jo sitäkin aikaisemmin! Hoh, hoiakkaa. Määrittelemättömän pituinen pakkohoito voisi olla tehokkaampi "rangaistus"! Sairaat taipumukset saisivat hoitoa ja tekijä pysyisi lukkojen takana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neljän lapsen vuosien seksuaalinen hyäksikäyttö , lapsille elämän mittainen trauma ja vain kaksi vuotta vankeutta....Mikä tätä Suomen oikeuslaitosta vaivaa...Merisalo sai 6 vuotta rahan väärinkäytöstä ja rahan antamisesta !!!!!!! Tämäkö on meidän oikeuslaitoksen arvostus seuraavaa sukupolvea kohtaan ???Tuplasti linnaa olisi ollut paljon parempi eikä mitään istumispuolituksia....eipähän oli ollu aivan heti uusimassa tekojaan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä näiden hyväksikäyttäjien tuomioit ovat aivan liian keveitä tekoihin nähden.
Minusta nämä pedofiilit saisivat istua tuomionsa vaikka Venäjällä vankilassa, näillehän voitaisiin ostaa
vankilapalvelut sieltä. Olot eivät olisi siellä kovinkaan huipputasoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös katseli lapsia seksuaalisesti . Mitenkähän se näytettiin toteen . Hyi kamalaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuva ja nimi lehteen vaan, mielellään myös tarkka selvitys mitä on tehnyt. Ja jos maahanmuuttajat tuottaa julkaisuongelmaa, niin edes suomalaisten kuvat ja nimet julkastava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, mahtava idea. Saattaa vaan olla että uhrit on tekijän lähisukulaisia, joten nimen tultua julki uhrien piina vaan jatkuu kun jokainen kyylä alkaa juoruta että tiesitkö että nuita on käytetty hyväksi sillä ja sillä tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin paljon me arvostamme lapsiamme, kyllä oikeuslaitoksen arvot ovat hukassa. Kaksi vuotta usean vuoden teoista??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:39
Pääministeri Trudeaun Liberaalit voitti niukasti Kanadan vaalit – Kanadan arvioidaan menevän poliittisesti vasemmalle
7:18
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä Koillismaalla ja Kainuussa
7:00
Ilta on Peter von Baghin – hänen Kreivinsä kertoo naiselta toiselle kiertävästä Pertti Ylermi Lindgrenistä
7:00
Hirviö paljastuu glamourin takaa – Harvey Weinstein osoitti valtaansa alistamalla
7:00
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta
7:00
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
7:00
Laitostaan laajentava Oulun Vesi työntää 60 vuotta Oulujokivarressa asunutta Onteron pariskuntaa kodistaan – "Voi sanoa, että on ollut huonoa hallintoa" Tilaajille
17
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
12
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
12
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
8
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
6
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta
5
Raksilan markettien tilalle rakennetaan asuintaloja – uusi kauppakeskus nousee pysäköintialueen paikalle
5
Teleoperaattori DNA:n kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluissa oli pitkään kestänyt häiriö osassa Oulua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Jos ei olisi rikkaita, jotka maksavat paljon veroa, köyhilläkin olisi kurjemmin. Monet hyvätuloiset yrittäjät työllistäv... Lue lisää...
Kiitos hyville veron...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image