Pohjois-Suomi

Hirvikannan kokoa lasketaan he­li­kop­te­ris­ta Lapissa ja Koillismaalla

Pohjois-Suomi 14.1.2019 11:09 | Päivitetty 14.1.2019 11:10
Kaleva

Luonnonvarakeskus laskee hirviä helikopterin avulla Lapissa ja Koillismaalla. Lennot aloitetaan maanantaina 14. tammikuuta. Niiden arvioidaan kestävän helmikuun loppuun.

Laskentatuloksia käytetään hirvikannan koon arviointiin.

Laskennat tehdään Itä-Lapissa Sallan, Savukosken, Pelkosenniemen ja Kemijärven riistanhoitoyhdistysten alueilla sekä Länsi-Lapissa Simon, Keminmaan, Tervolan, Tornion ja Yli-Tornion riistanhoitoyhdistysten alueilla. Näiden lisäksi hirvikantaa lasketaan myös Kuusamon ja Taivalkosken riistanhoitoyhdistysten alueilla.

Laskentalinjat kattavat tasaisesti edellä mainittujen yhdistysten alueet kahden kilometrin välein.

Laskenta perustuu etäisyysmenetelmään, joka sopeutuu erilaisiin olosuhteisiin. Etäisyysmenetelmä on myös kansainvälisesti laajassa käytössä.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Lentolaskenta.. Hieno homma tehdään Kuusamossa tulee totuus esille mikä on hirvikanta. Itellä on epäilys ja mutu tuntuma hirvikanta Kuusamossa alle 2 hirveä /1000 ha. Ja osa kuusamon metsästysalueista on tyhjiä... Sille ei voi mitään kun hirvet lähtevät muuttomatkalle.. Ja talvehtivat tuolla jokivarressa.. Siellä tulee metsävahigkoja,jos niistä halutaan päästä eroon. Hirvet pitää hävittää sukupuuttoon... Samalla porot voi hävittää.... Ostetaan lihat kaupasta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan laskennat oikeita ,miten hirvenmetsästäjillä jää hirvet saamatta kun niitä ei ole alueilla ,lupia myydään vaikka ei ole edes pyydettävää,tuolla rahastuksella hirvet on sukupuuttoon tapettu eteläkuusamossa .kuka valvoo vielä kuinkapaljon sieltä vielä niitä ammutaan ,ala on lihapisnestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todettava että alueelliset erot on suuret , Kuusamossa on niin sanotusti aivan tuhjiä alueita (Iivaaran ympäristö) ollut jo vuosia mutta samaan henken vetoon voidaan todeta joissakin osin olevan hyväkin kanta (pohjois -ja koillis lohko) , tahtoo olla että metsästäjäkunta aina vain löytää syyn kun on tehty virhearvioita kannassa , totuus on että 3-5 vuotta eletään ratkaisuissa jälessä olkoon sitten kanta minimissä että huipussaan . Kaikesta huolimatta edellisestä -90 hirvi kannan romahduksesta asti Kuusamon riistanhoitoyhdistyksen alueen hirvikantaa on hoidettu tasaseen eli kannassa ei ole tapahtunut isoja heittoja kuten on useissa naapurikunnissa tapahtunut menneinä vuosina . Koillis - Kuusamon mehtä vahinkot on kuitenkin valitettavia laiduntavat hirvilaumat jokivarsiin tahtovat laumoittua ja poromiesten aiv: rehut nykyään myös pyöröpaalit ovat saaneet vielä hirvienkin ruuan tarpeen muuttumaan niin että kuitua revitään männyt runkoista kun latvoihin ei ylety .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On jo aikakin paneutua hirvikannan kokoon ja sen säätelyyn kunnolla. Viranomaisten hirvikannan koon määrittely on osoittautunut olevan jo vuosikymmenten ajan alimitoitettu ja siksi siitä onkin aiheutunut uusista hirviaidoista huolimatta jatkuvat hirvikolarit. Toiset kärsijät ovat metsänomistajat, joiden mäntytaimikot ovat ylisuuren hirvikannan takia murheellista katsottavaa lähes kaikkialla Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama tilanne täällä Oulun seudulla,Kiiminki,Haukipudas,Ii,yli-kiiminki.Hirvi kanta lähes nollassa,yli puolet jäi luvista käyttämättä.Muutama vuosi nyt eteen päin pyydetään vaan peijais hirvet jos niitäkään.Tyhjän saa pyytämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Karjalan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

377 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image