Pohjois-Suomi

Herk­ku­re­sep­te­jä matkitaan surutta

Juhliin tilataan yhä enemmän myös alkoholittomia juomia. Ritva Kokko ja Markku Kallinen viimeistelevät kuusenkerkkäjuomaa sisältävää pulloerää.
Pohjois-Suomi 10.5.2010 0:00
Aimo Kajava
Vanhan perinteen mukaan korvessa on totuttu tiputtelemaan kirkasta, joka tekee hiljaisenkin miehen rohkeaksi. Tolvan koululla, kaukana kaikesta, vahvistuu, että ajat ovat muuttuneet: korpien kätköissä voi pullottaa puhtaista luonnonantimista kuplivaa juomaa, jossa ei ole pisaraakaan alkoholia.

Korpihilla ky:n tuotantotiloissa käy tavallistakin kovempi vilske, sillä juhliin tarvitaan vuosi vuodelta enemmän alkoholitonta kuohujuomaa. Pariskunta Ritva Kokko ja Markku Kallinen sekä yrityksen työntekijä Sari Toivola laittavat korkkien suojia ja etikettejä edellispäivänä pullotettuihin juomiin.

"Meillä ei ole tilastotietoja alkoholittomien juomien käytöstä, mutta kysyntä kasvaa koko ajan", Kokko kertoo.

Korphillan hyllyillä komeilee kolmentoista vuoden tuotekehittelyn tuloksena kymmeniä luomutuotteita. Uusien tuotteiden kehittely vie paljon aikaa.

"Kyllä siihen muutama yö on mennyt", Ritva Kokko nauraa.

Pienen ruokayrittäjän arki on kuitenkin raadollinen. Hyvin myyviä tuotteita ryhdytään nopeasti matkimaan halvempaan massatuotantoon, sillä ruokareseptejä on vaikea suojata.

"Harmittaa, että joku alkaa kopioida tuotetta, jonka kehittäminen on vaatinut paljon työtä", Kokko sanoi.

Kuohujuoman ja yrityksen nimen Kokko on kuitenkin rekisteröinyt.

Kotimaisista marjoista ja luonnontuotteista valmistettaviin herkkuihin erikoistunut yritys kehitti puolikymmentä vuotta sitten kuohujuoman. Sitä menee suoraan isoihin tavarataloihin, erikoisliikkeisiin ja laaturavintoloihin ympäri maata niin paljon kuin yrittäjäpari ehtii tehdä. Tuotetta viedään myös Saksaan ja Ranskaan.

Lue lisää Korpihillan kuohuvista maanantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Hyvä, hyvä mukava lukea uutista, jossa on jotakin positiivista ja omaan tuotekehittelyyn sekä luonnonantimiin perustuvaa perustuvaa tuotantoa, jota vielä tehdään kaukana maalikylistä. Onnea ja jaksamista yrittäjille sitähän te tarvitsette. Muistakaa myös levähtää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:19
Isolle-Syötteelle nousee hirsinen monitoimiareena – rakennusta voi käyttää tapahtumiin ja sisäliikuntaan
14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
72
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
68
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
55
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
43
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna iltapäivällä Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image