Pohjois-Suomi

Henkilöauto törmäsi kolmeen poroon Tai­val­kos­kel­la, kuljettaja jouduttiin irroittamaan autosta

Pohjois-Suomi 3.12.2018 21:42 | Päivitetty 3.12.2018 22:03
Heidi Peltonen

Henkilöauto törmäsi kolmeen poroon Taivalkoskella maanantaina illalla. Onnettomuus sattui Viitostiellä lähellä Taivalkosken ja Suomussalmen rajaa. 

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että autossa oli onnettomuushetkellä vain kuljettaja. Kuljettaja jouduttiin irrottamaan autosta, eikä hänen vammoistaan ole tarkempaa tietoa.

Myöskään törmäyksessä osallisena olleiden porojen kohtalosta ei ole tietoa.

Viitostien toinen kaista oli suljettuna onnettomuuspaikan kohdalla vajaan tunnin ajan. Liikenneviraston tieliikennekeskus tiedotti kello 21.57, että liikenne sujuu normaalisti.

Hälytys keskisuuresta tieliikenneonnettomuudesta tuli kello 20.35.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Porot aitauksiin niin kuin muutkin tuotantoeläimet tai sitten kaikki porojen aiheuttamat vahingot tulee määrätä poronhoitajien korvattavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opetelkaa ajamaan rajoitusten ja olosuhteiden mukaan. Ei poro- ja hirvivaroitusmerkkejä ole turhan takia laitettu. En ole poroisäntä enkä -emäntä, mutta ärsyttää nämä huutelijat ; porot sitä ja porot tätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. En minä ketään toista syytä jos ajamani auto törmää johonkin. Kuskina olen vastuussa siitä että ajan turvallisesti. Huomioiden olosuhteet. Näin se tieliikenne lakikin määrittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noinhan on asia,ei ole kenenkään muun syy jos iskee päätäsä karjalan mäntyyn,ei pidä puolustaa tekemiänsä virheitä ja tuhoja,laittomuuksia,toisten syyksi,olet vastuussa itse liikenteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poro kuuluu pohjoisen villiin ja vapaaseen luontoon. Joskus näyttää että autoilijoilla on niin kiire ettei porovaara alueilla jouda hillitteen kaasujalkaa. Tosin poronhoitoalueen raja voitaisi nostaa rovaniemen yläpuolelle. Lapissa se on elinkeino, täällä harrastus. Harrastusta voi harrastaa omassa pihapiirissä ja aitauksessa. Vahinkoja sattuu, mutta enemmän ongelmia liikenteessä aiheuttaa huumehörhöt ja rattijuopot, miten ne saataisiin pois liikenteestä??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

porokotieläimet aitaukseen ja omistajan valvontaa niikuniiku muutkin koti ja tuotanto eläimet...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuuta ei poronomistajilla ole, avustusten nosto vastuu on valtion kassasta, kun ihminen ja peto niiden porojen kuoleman aiheuttaa. Autoilija kärsii kaiken nahoissaan ja kassavarannoissaan itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottako tuo lie, että niitä poroja houkutellaan maanteille suolan avulla, korvausten toivossa? Kun kolarissa saa parhaimman korvauksen porosta + lihat päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliskohan niin että Kuusamon tien varren jäkäläkankaat olivat porojen laitumia jo ennen kuin siihen tehtiin tie? Porot ei sitä ymmärrä ettei tiellä saa kävellä,niiden vaisto sanoo että siellä laidunnetaan missä syksyllä kasvaa valtava sienimäärä sekä jäkälää ja naavaa.Vähänkin biologiaa lukenut ihminenkin sen käsittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän porohoitoalueelle on pyydetty teiden liukkaudenestoon joko hiekkaa tai suolan korvaavia tuotteita, mutta jälkimmäinen on kuulemma liian kallista. Kolariporon lihat kyllä menee monttuun, suolisto yleensä repeää kolarissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porojen omistajat pitäisi panna maksamaan kaikki porojen aiheuttamat kolarit. Niin ne joutuu muidenkin eläimien omistajat. Poro on ihme elukka, vahinkoa tehdessään luonnon elukka ja sitten muuten kotieläin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi reippaat poromiehet riensivät avuksi, irroittivat loukkaantuneen autonromusta ja korjasivat näin aiheuttamansa vahingon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja varmaan maksoivat vielä olemattomista vakuutuksistaan autoilijalle ja autolle aiheuttamansa vahingot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti menee päättäjille pikaisesti jakeluun, että porot kuuluu ympärivuoden aitauksiin niin kuin muukin karja!!
Nyt pyörivät ihmisten riesana/tieliikenteen vaarana 9kk vuodesta. Tämä ei ole porojen vaan niiden omistajien vika!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porokarja vapaana vaeltaa liikenteen seassa ja näin aiheutuu vaara ihmisille ja eläimille. Onko vastuu poroisäntien?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa minäkin mietin. Olen siinä luulossa, että jos koira aiheuttaa vahingon, niin omistaja on vastuussa. Onko poron omistaja vastuussa samalla tavalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen suuresti miksi Kiiminki-Kuusamo välillä on talviaikaan niin paljon 100kmh nopeusrajoitus. Poroja on tosi paljon ja useimmilla autoilla ei ole lisäpitkiä joten näkyvyys on mitätön. Perjantaisin näkee kun kaikilla on kiire Rukalle ja ajetaan 115kmh vaikka mitään ei näe eteen (jopa keltaisten viivojen päältä). Oiskohan parempi pysyä vaan kotona tai sitten ymmärtää että viikonloppu on liian lyhyt tai laskea vaikka laskimella että jos ajaa 85kmh niin on perillä 15min myöhemmin. Näin pienestäkö se on kiinni perheen ja muiden turvallisuus? 15 minuutin vuoksi? Ja vielä, opetelkaa käyttämään pitkiä valoja oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäpitkät vain hankaloittaa tilannetta koska joutuu vaihtamaan lyhyille niin aikaisin kohdatessa, että jää todella pitkä aika pimeää autojen väliin. Nykyauton omilla pitkillä näkee reilusti auton pysähtymismatkan, eli sen verran mitä tarviikaan nähdä joten lisäpitkät vähentää turvallisuutta. Ja vielä sen verran, että älkää vaihtako pitkille ennenkuin vastaantulijan kohdalla. Mistä lie joillekin jäänyt malli, että pitkät vaihdetaan 20m ennen kohtaamista ja häikäistään vastaantulija.

Miksi ei velvoiteta lailla piromiehiä keräämään elukkansa tarhaan ennen pimeää ja liukasta syksyä? Korvaukst pois kolariporosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

77
Oulun jättiruuhkassa mateli niin paljon autoja peräkanaa, ettei liikennelaskuri erottanut niitä toisistaan – "Varmasti tuhansia autoja enemmän kuin tavallisesti"
76
Keskusta ei halua kieltää dieseliä – jyrkkää dieselpolttoaineen hinnannousua puolue ei pysty estämään
63
Usealle Oulun keskustan katuosuudelle saa jatkossa pysäköidä vain toiselle puolelle katua – taustalla katujen kapeus
62
Coca-Colan joulurekka villitsi oululaiset – tuhannet jonottivat ilmaista limsaa, liikenne ruuhkautui
46
Pohjantien liikenne takkusi tuntikausia etelään päin menevillä kaistoilla – "Koin tänään pahimmat ruuhkat Oulussa ikinä"
41
Uutissuomalainen: Oikeusministeri selvityttää lapsiasiavaltuutetun taksikulut - oululaistaustainen Tuomas Kurttila perustelee taksin käyttöään sujuvuudella ja työhyvinvoinnilla
33
Yhdyskuntalautakunta päätti: Oululaisten jätemaksuihin kolmen prosentin korotus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image