Pohjois-Suomi

Helteet hellittävät – Pohjois-Lapissa saattaa sataa jopa lunta

Pohjois-Lappiin saattaa tiistaina saapua takatalvi. KUVA: Vesa Tyni
Pohjois-Suomi 9.6.2019 22:00
Katri Keskitalo

Ensi viikko vietetään kulunutta viikkoa huomattavasti viileämmissä keleissä koko Pohjois-Suomessa. 

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologi Anja Häkkisen mukaan hellemassat alkavat väistymään tuulien mukana sunnuntaista lähtien. 

– Huomenna on vielä matalapaine, mutta lounaisesta tuulee navakasti, etenkin Oulun seudulla. Sisämaassa voi sadella ja ukkostaa kuuroittain iltapäivällä. Lämpötila liikkuvat 18-20 asteen hujakoilla, rannikoilla voi olla vähän viileämpää. 

Tiistaina kylmä ilma alkaa valumaan Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen. Häkkisen mukaan tuolloin koko Pohjois-Suomessa onkin pääosin pilvistä ja suhteellisen viileää.  

– Lämpötila voi jäädä Oulussa ja Lapissa vain kymmenisen asteen tienoille. Etenkin maanantain ja tiistain välisenä yönä on jo selvästi viileämpää. Tiistaina Pohjois-Lapin sateet saattavatkin tulla lumena. 

Myös keskiviikon ja torstain välinen yö vietetään varsin viileissä merkeissä, noin kymmenen asteen hujakoilla. Loppuviikosta on jo aurinkoisempaa, mutta koleaa. 

– Pohjois-Lapissa saattaa silloin olla vain viisi astetta lämmintä, Häkkinen kertoo. 

Hänen mukaansa tulevan viikonlopun sään ennustaminen on vielä vaikeaa. 

– Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että koko ensi viikko on Pohjois-Suomessa kolea.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Missä se kasvihuoneilmiö viipyy +4 räntää ja tuiskuttaa???ilmeisesti kikkaillaan valtiolle rahaa päästä verotuksella jos velkamme 109,7.mrd 》115 mrd vaalikauden lopussa velkaannumme 600000 tuhatta tunnissa.Oikeusministeriö 1,0 mrd
Sisäministeriö 1,5 mrd
Puolustusministeriö 3,1 mrd
Valtiovarainministeriö 17,5 mrd
Opetus- ja kulttuuriministeriö 6,4 mrd
Maa- ja metsätalousministeriö 2,6 mrd
Liikenne- ja viestintäministeriö 2,9 mrd
Työ- ja elinkeinoministeriö 2,5 mrd
Sosiaali- ja terveysministeriö15,0 mrd
Ympäristöministeriö 0,2 mrd
Valtionvelan korot 1,2 mrd
Budjettitalouden menot yhteensä, mrd. euroa 55,0 kysyn vaan kuka maksaa laskun nyt suunitellaan eläkeiän nostoa kun pitäisi päinvastoin laskia 55-vuoteen loppuisi työttömyys"heti"nuoret töihin vieroksuvat työelämästä minkälainen asiantuntia joukko Etlassakin oikein on??? ja sitrassa samoja kaavoja näyttäneet 45 vuotta eriväreillä Missä Suomen talousihmiset on koulutus pitäusi olla maillman huoppua ilmeisesti lukevat 100 vuotta vanhoja kirjoja ja väittelevät vielä Tohtoriksi jolla merkitystä yhteiskunnan kehitykseen,kun pitäisi elää tässä ja nyt..:)))Suomi on jäänyt muunmailman jalkoihin samat pierut ovat vallanytimessä joka vie kehityksen Neuvostoliiton tasolle...)))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan normi kesäsää, lämpötilat vaihtelee tuulen suunnan mukaan, kun jäämereltä tuulee, niin ilma viilenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri kävin täällä Lapin mökin ulkohuusissa ja joku ihanana eliö tarratui minua peppuun kiinni. Nyt tämän ilmestyksen vuoksi voin ennustasaa meille kailille sinkku miehille parempaa onnea loppu vuodeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän vallan positiivien uutinen meille Rollon yrittäjälille. Nyt meillä on tulevaisuudessa yhden joulun sijaan kaksi joulua vuodessa jolloin otamme brexit kansalta vielä rahat pois ennen kuin pitää tehdä konka ja lähteä aktiivimallin piiriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt menee nämä maailmanlopun ennustukset tälle kesälle hyvin mielenkiintoisiksi. Toinen ennustaa Helvetin lämpöjä ja toinen uutta jääkautta. Otappa enää tupsta selvää? Varma on vaan se et maapallo vielä olemmassa 2099 vuoden jälkeenkin. Aioa vaan et onko Homo Sapiens enää jäljellä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suorastaan loistavaa. Jos pitää valita 25 asteen ja 5 asteen väliltä, niin 5 astetta voittaa joka kerta. Kämppä taas lämpeni tässä sen verran, että ilmalämpöpumpun jäähdytyksellä pitänyt puhaltaa kylmää. Eipä siinä toimiva pumppu, niin kylmää tulee, mutta aina parempi jos kylmä tai viileä tulee luonnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

helle ei ole synonyymi lämpimälle. Kyllä voi puhua ihan lämpimästä kelistä aina, kun lämpötila on 20 astetta tai enemmän, vaikkei hellettä oliskaan. Ja nyt on kyllä ollut koko loppuviikko todella lämmintä. Ei tarvis noin paljon kylmetä, mutta tätähän tämä on: joko 30 astetta tai sitten 3 astetta, ei mitään välimuotoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtava uutinen! Johan nämä tympeät helteet riittävätkin tältä "kesältä"! Kahden viikon päästä onkin jo Juhannus ja päivä alkaa viimenkin lyhenemään. Pian onkin toivottavasti lyhyt syksy, että talven riemuista pakkasineen pääsee nauttimaan ja Lapissa jopa kaamoksestakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helteet on täyttä sontaa. Mutta toivotaan että ei tee pakkasta koska sillon kuolee lintujen poikaset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

72
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
53
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
50
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
29
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
18
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image