Pohjois-Suomi

Hanna Halmeenpää on en­nak­ko­luu­lo­ton yhteistyön tekijä

Hanna Halmeenpää. KUVA: Helge Murtovaara
Pohjois-Suomi 3.8.2015 0:00 | Päivitetty 10.8.2015 10:48
Sanna Alavaikko

Hanna Halmeenpää (vihr.) ei olisi omien sanojensa mukaan koskaan lähtenyt oma-aloitteisesti politiikkaan. Kun häntä pyydettiin Kalajoella vihreiden ehdokkaaksi vuoden 2008 kunnallisvaaleihin viikkoa ennen ehdokaslistojen sulkeutumista, hän suhtautui asiaan vastahakoisesti.

– Voi sanoa, että puolivahingossa olen tullut mukaan politiikkaan, Halmeenpää kommentoi.
Hän vakuuttaa, että ellei Fennovoiman ydinvoimalahanketta ja sitä vastustavaa Pro Hanhikiveä olisi, hän ei olisi ollenkaan mukana politiikassa.

Kun Halmeenpää kuitenkin suostui ehdokkaaksi ja keräsi vuoden 2008 kunnallisvaaleissa riittävästi ääniä päästäkseen Kalajoen valtuustoon, kunnan ainoana vihreänä valtuutettuna ei ollut helppoa.

– Aluksi suhtautuminen oli todella vahvasti ennakkoluuloista ja jopa epäluuloista. Nyt vuosien jälkeen minulla on valtuustossa kuitenkin todella kotoinen olo. Olen alusta asti halunnut tehdä ennakkoluulottomasti yhteistyötä kaikkien poliittisten ryhmittymien edustajien kanssa, ja se on toiminut. Samaa aion jatkaa myös eduskunnassa, vaikka siellä olen osa suhteellisen isoa eduskuntaryhmää.

Halmeenpäällä on kokemusta kansanedustajan työstä vasta parin kuukauden ajalta. Hän sanoo kesän istuntotaukoa edeltänyttä aikaa hyväksi perehdytys- ja sisäänajojaksoksi uuteen työhön.

– Minulla ei ollut kansanedustajan työstä mitään yksityiskohtaisia ennakko-odotuksia. On mielenkiintoista olla vastuullisessa tehtävässä näköalapaikalla. Suhtaudun työhön avoimin mielin ja aion tehdä parhaani, hän sanoo.

Vapaa-aikaa tuore kansanedustaja viettää pääasiassa kotona Kalajoen Rahjankylällä. Perhe viihtyy rauhallisessa maalaiskylässä hyvin.

– Mietimme mieheni kanssa aikanaan, mihin haluamme asettua ja perustaa perheen. Miehen kotikylä Rahja tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Täällä on lapsille turvallinen kasvuympäristö, kavereita ja isovanhemmat lähellä.

Oulusta Rahjaan siirretyn vanhan hirsitalon pihapiirissä riittää puuhaa. Kuusivuotisen rakennusurakan jälkeen viimeistelyjä on tehty ilman stressiä pikku hiljaa.

– Kai tätä nykyään sanotaan kotoiluksi. Sellaisia tavallisia perheenäidin arkeen kuuluvia koti- ja pihatöitä. Aikaa kuluu myös lasten harrastusten sekä lemmikkien parissa. Meillä on kissoja, kanoja ja koira, Halmeenpää kertoo.

Hän kertoo harrastavansa myös kuntoliikuntaa. Helsingissä työ vie lähes kaiken ajan, mutta silloin tällöin Halmeenpää ehtii aamulenkille Töölönlahden ympäristöön.

Kun äiti on reissutöissä Helsingissä, perheen isä huolehtii lapsista, kodista ja lemmikeistä.
Kulkeminen Rahjasta Helsinkiin vie useamman tunnin suuntaansa ja matka taittuu joko junalla tai lentokoneella.

– Minulla menee jo tunti siihen, että pääsen kotoa lentokentälle tai juna-asemalle. Talvella tulee varmaan kuljettua enemmän Oulun kautta, koska lentoyhteydet Helsinkiin ovat sieltä paremmat kuin Kruunupyystä.

Halmeenpään kesäkin on kulunut paljolti työn merkeissä.

– Valitettavan paljon töitä on ollut vielä istuntotauon alettuakin. Oikeastaan pääsin vasta viikko sitten lomalle, kun lähdimme perheen kanssa Pohjois-Norjaan ja Suomen Lappiin. Otin tietoisen mediapaaston, että pääsin kunnolla lomalle.

Kolme kantaa:

Iin ja Limingan välinen lähijunaliikenne on hyvä ajatus... KYLLÄ.

Ammattikorkeakoulutus on säilytettävä Oulun eteläisellä alueella... KYLLÄ.

Kuntaliitoskeskustelua eteläisellä alueella jatkettava... KYLLÄ.

Hanna Halmeenpää
Ikä: 39 vuotta
Kotipaikka: Kalajoki
Koulutus: Filosofian maisteri
Työura: Tehtäviä ympäristöhallinnossa, biologian ja maantiedon opettaja.
Luottamustehtävät: Kalajoen kaupunginvaltuutettu, Pro Hanhikivi ry:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja, Vihreiden varapuheenjohtaja.
Perhe: Puoliso Riku ja lapset Topias (s. 2005), Sanni (s. 2007) ja Niilo (s. 2010)
Merkittävin poliittinen saavutus: Rakentava yhteistyö kaikkien poliittisten ryhmien kanssa Kalajoen valtuustossa.
Tämän kauden kolme tärkeintä asiaa: 1) Suomen energiapolitiikassa tehtävä käännös uusiutuvan kotimaisen energian suuntaan. 2) Kuilu huono- ja hyväosaisten välillä ei saa kasvaa. 3) Koulutuksen laatu ja opiskelijoiden tulevaisuus turvattava.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image