Pohjois-Suomi

Haa­voit­tu­nut­ta karhua piiritetään edelleen Haapajärvellä

Pohjois-Suomi 6.9.2010 4:12 | Päivitetty 6.9.2010 12:15
Kaleva
Poliisi varoittaa haavoittuneesta karhusta Haapajärvellä. Poliisin mukaan karhu on saartorenkaassa Someronmäellä. Paikka sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Haapajärven keskustasta Kärsämäen suuntaan. Ihmisiä kehotetaan välttämään alueen metsissä liikkumista.

Karhua piirittää kymmeniä miehiä. Karhu on ollut koko yön koiran haukussa. Koiraa vaihdettiin aamulla ensimmäisen haukuttua karhua yli seitsemän tuntia.

Karhu on piileskellyt pusikoissa ja tiheiköissä eikä sitä ole toistaiseksi päästy ampumaan. Eläin on loukkaantunut sen verran pahoin, että sen liike oli yön aikana verkkaista. Välillä se on pysynyt pitkiä aikoja paikoillaan.

Koko yön metsässä passissa ollut Markku Fält uskoo, että tilanne voi ratketa nopeastikin. Joka tapauksessa piiritystä jatketaan niin kauan, että karhu on kaadettu.

"Kun koira löytää sen, se pysyy kyllä hallinnassa. Olemme saaneet hommattua todella hyviä karhua haukkuvia koiria", Fält kertoo.

Arviolta parivuotias karhu haavoittui illalla kello 20:n aikaan laillisen karhunmetsästyksen yhteydessä noin seitsemän kilometrin päässä Haapajärveltä Pykälön alueella lähellä Nokkoudenkylää.

Karhu haavoittui epätäydellisen osuman seurauksena. Tässä vaiheessa poliisilla ei ole syytä epäillä, että metsästyksessä olisi tehty rikkeitä.

"Metsästyksessä on aina se mahdollisuus, että kaato ei onnistu ensimmäisellä laukauksella. Lähtökohta on se, että pyynti on ollut täysin laillista", komisario Pertti Hautala Jokilaaksojen poliisista kommentoi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

6:34
Helsinkiläinen Lassi Hurskainen eteni Ilmakitaransoiton MM-finaaliin – oululainen Aapo Rautio karsiutui
6:13
Muovin kierrättäminen on monelle epäselvää – tarkista ainakin pakkausmerkintä ja kokeile rypistystestiä
6:00
Onko kuusivuotias liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen? Lukijalta
6:00
Lukiorahoituksen valtionosuusjärjestelmä kohtelee kuntia huonosti – opetusministeri: "Toivon, että pystymme ottamaan tällaisia tapauksia tarkasteluun"
6:00
Kortittomien kuskien määrä on kasvussa, liikenteessä ajaa päivittäin satoja kuskeja ilman korttia – Tällaiset sakot saa kortiton 3000 euroa tienaava Tilaajille
22.8.
60 vuotta täyttävä Tommi Läntinen kaipaa musiikintekoon kapinaa – "Jos minulta kysytään, mitä teen, kerron olevani rockmuusikko"
22.8.
IS: Jyrki Katainen nousemassa Sitran johtoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image