Pohjois-Suomi

Haapavedellä alle 1-vuotias jäi autoon lukkojen taakse – pe­las­tus­lai­tos auttoi ulos

Pohjois-Suomi 16.8.2019 12:33 | Päivitetty 16.8.2019 13:10
Anu Sandvik

Haapavedellä alle 1-vuotias lapsi jäi autoon lukkojen taakse automatiikan lukittua ovet. Lapsi ehti olla jumissa autossa arviolta korkeintaan varttitunnin ajan. Pelastuslaitos sai lapsen turvallisesti ulos autosta ja hän voi hyvin.

Pelastuslaitos sai tapahtumasta hälytyksen klo 11.24. Tapahtumapaikalla pelastajat raottivat lukkiutuneen auton takaovea, jolloin auton lukitus saatiin auki ja lapsi saatiin turvallisesti ulos autosta. Auton ovi kärsi tapahtuneesta pienehköjä vahinkoja.

– Vanhemmilla oli tietysti huoli, kun kyseessä oli pieni lapsi. Lapsi ei ollut vaarassa, joskin hän oli itkeskellyt tilanteessa, palomestari Matti Virtanen kuvaa Jokilaaksojen pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitokselta ohjeistetaan, että mikäli pieni lapsi tai eläin juuttuu ajoneuvoon, ensisijaista on miettiä esimerkiksi vara-avainten sijaintia, auton teknisten ominaisuuksien mahdollistamia keinoja, lähellä olevien kansalaisten apua ja muita mahdollisuuksia ajoneuvoon pääsemiseksi. Mikäli lukkojen takana olevalla ihmisellä tai eläimellä alkaa olla hätä, soitetaan hätänumeroon.

– Kesäaikaan haasteena on auringon aiheuttama kuumuus, jolloin lämpötila nousee nopeasti autossa. Lasten suhteen on lisäksi se, että mitä pienempi lapsi on, sitä nopeammin nestehukka saattaa uhkata, Virtanen muistuttaa.

Pelastuslaitoksen ainut mahdollisuus tällaisessa tilanteessa on murtautua ajoneuvoon.

– On muistettava, että pelastuslaitos ei tuo paikalle auton avaimia, vaan ovi saadaan auki mekaanisen työn avulla. Vara-avain on parempi konsti, sillä silloin autoon ei tule vaurioita, Virtanen sanoo.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella tietoon tulee vuosittain noin kymmenkunta vastaavaa tehtävää, jossa pieni lapsi tai eläin on juuttunut ajoneuvoon.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 13.10.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

18:53
Suuta ei hoideta tarpeeksi – hammaslääkäriin pitäisi mennä kahden vuoden välein eikä kuin kampaajalle "tarvittaessa" Tilaajille
18:45
Suomen ampumahiihtäjät jäivät 20 parhaan ulkopuolelle MM-parisekaviestissä
18:20
EU:n rahoituskehysneuvottelut alkoivat – Emmanuel Macron: "Tämä voi viedä useita tunteja, useita öitä ja useita päiviä"
18:17
Naisten maailmancup-kauden pisin kisa oli tuskien taivalta Pärmäkoskelle – "Olisi pitänyt juoda useammin"
18:04
Miksi sosiaalinen media tulvii kuvia, joissa kilistellään skumppalaseja? "Alkoholi on helppo luksus, koko kansan mindfullness ja timanttikoru" Tilaajille
17:49
Mat­kai­li­ja putosi kelkan kyy­dis­tä ja louk­kaan­tui Ro­va­nie­mel­lä
17:04
Riisitunturin lähtöpisteessä Posiolla paha ruuhka – matkailijoita kehotetaan käyttämään kimppakyytejä tai vaihtamaan kohdetta
44
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
39
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
27
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen
24
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
20
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
14
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image