Pohjois-Suomi

Haapavedellä alle 1-vuotias jäi autoon lukkojen taakse – pe­las­tus­lai­tos auttoi ulos

Pohjois-Suomi 16.8.2019 12:33 | Päivitetty 16.8.2019 13:10
Anu Sandvik

Haapavedellä alle 1-vuotias lapsi jäi autoon lukkojen taakse automatiikan lukittua ovet. Lapsi ehti olla jumissa autossa arviolta korkeintaan varttitunnin ajan. Pelastuslaitos sai lapsen turvallisesti ulos autosta ja hän voi hyvin.

Pelastuslaitos sai tapahtumasta hälytyksen klo 11.24. Tapahtumapaikalla pelastajat raottivat lukkiutuneen auton takaovea, jolloin auton lukitus saatiin auki ja lapsi saatiin turvallisesti ulos autosta. Auton ovi kärsi tapahtuneesta pienehköjä vahinkoja.

– Vanhemmilla oli tietysti huoli, kun kyseessä oli pieni lapsi. Lapsi ei ollut vaarassa, joskin hän oli itkeskellyt tilanteessa, palomestari Matti Virtanen kuvaa Jokilaaksojen pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitokselta ohjeistetaan, että mikäli pieni lapsi tai eläin juuttuu ajoneuvoon, ensisijaista on miettiä esimerkiksi vara-avainten sijaintia, auton teknisten ominaisuuksien mahdollistamia keinoja, lähellä olevien kansalaisten apua ja muita mahdollisuuksia ajoneuvoon pääsemiseksi. Mikäli lukkojen takana olevalla ihmisellä tai eläimellä alkaa olla hätä, soitetaan hätänumeroon.

– Kesäaikaan haasteena on auringon aiheuttama kuumuus, jolloin lämpötila nousee nopeasti autossa. Lasten suhteen on lisäksi se, että mitä pienempi lapsi on, sitä nopeammin nestehukka saattaa uhkata, Virtanen muistuttaa.

Pelastuslaitoksen ainut mahdollisuus tällaisessa tilanteessa on murtautua ajoneuvoon.

– On muistettava, että pelastuslaitos ei tuo paikalle auton avaimia, vaan ovi saadaan auki mekaanisen työn avulla. Vara-avain on parempi konsti, sillä silloin autoon ei tule vaurioita, Virtanen sanoo.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella tietoon tulee vuosittain noin kymmenkunta vastaavaa tehtävää, jossa pieni lapsi tai eläin on juuttunut ajoneuvoon.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 13.10.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

20.9.
30 vuotta teatterissa työskennellyt Erja Kärkkäinen aloitti uuden uran kuvataiteilijana – 5-vuotisnäyttely esillä Valveella
20.9.
Mökki tuhoutui palossa Enontekiöillä – sisällä ollut henkilö pääsi pois vahingoittumattomana
20.9.
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
20.9.
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
20.9.
Jukka Keskitalo teki uransa ensimmäisen piispantarkastuksen Karjasillalla – satoja vuosia vanha perinne saa uutta väriä ilmastoasioista
20.9.
Hirsimökki tuhoutui tulipalossa Kittilässä – tilanteessa ei henkilövahinkoja
20.9.
Kärpät päihitti Ilveksen Tampereella lukemin 1–3, maalintekijöinä Pesonen, Karvinen ja Koskenkorva, katso videot maaleista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image