Pohjois-Suomi

Gasum alkaa toimittaa nesteytettyä maakaasua Torniosta Ouluun Eastman Chemical Companylle

Pohjois-Suomi 27.6.2019 14:51
Antti Karvonen

Gasum on saanut uuden asiakkaan nesteytetylle maakaasulle: Eastman Chemical Companyn Oulun tuotantolaitokselle aletaan toimittaa nesteytettyä maakaasua vuoden 2020 toiselta puoliskolta alkaen, Gasum tiedottaa.

Nesteytetty maakaasu toimitetaan Ouluun Torniosta Mangan terminaalista. 

– Otamme parhaillaan Oulun tuotantolaitoksellamme käyttöön ympäristöä säästäviä tekniikoita siirtymällä nesteytetyn maakaasun käyttöön. Eastmanin yhteistyö Gasumin kanssa on ollut hyvin merkittävässä roolissa pyrkiessämme pienentämään ympäristöjalanjälkeämme, kertoo Eastmanin johtaja Sabine Ketsman

– Jotta voimme täyttää EU:n asettamat kunnianhimoiset päästötavoitteet, meidän on tehtävä ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja. Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että Eastmanin kaltaiset yhtiöt valitsevat nesteytetyn maakaasun teollisten prosessiensa raaka-aineeksi, ja olemme innoissamme tämän yhteistyön alkamisesta, kertoo Gasumin maakaasun ja nesteytetyn maakasun liiketoiminnasta vastaava johtaja Kimmo Rahkamo.

MAINOS

Kommentoi

Mikä yhtiö se on tämä Eastman Shemisal Sompany? Misä se on Oulusa ja mitä tekkee? Minnoon vasta 5 vuotta sitte tullu takasi Ouluun enkä tiijä kaikkija asijoita. Niin että selevittäkkääpä te jokka tiijättä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kemiran tontilla laanilassa. Eastman on yksi kemirasta pilkottu ja myyty osa ja tuottaa muurahaishappoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OK. Kiitoksia asiallisesta valistuksesta! Minä asuin Kastellisa sillonku se Typpi räjähti. Täsä välillä oon ollu melekeen 50 v muuvalla leivän peräsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuljetukset tapahtunee varmaankin sitten (sähkö)junalla, kun kerran "meidän on tehtävä ympäristöä säästäviä energiaratkaisuja" ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei oteta tätä kaasua autoiluun. Jostain syystä muka hybridejä hehkutetaan ja sähköautoja. Minusta kaasu on paljon parempi autoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nesteytettykaasu on jo raskaan kaluston käytössä ja tankkausasema on Oritkarissa. Ainakin Volvolla on jo liikenteessä näitä autoja ja varmasti muillakin merkeillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On minulla kaasuauto. Limingantullista saa tankata gasumin asemalla. Toinen asema on kiertokaaren asema Ruskossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maakaasua on valtavat määrät metaanihydridinä mannerrinteillä ja tundrassa. Jo 30 v sitten sitä oli tiedossa niin paljon, että jos se kaikki metaani vapautuisi kaasuksi, niin tällä pallolla olisi 20 m paksu metaanikerros kaikkialla. Se samainen metaanihydridi Siperiassakin lämmetessään niitä kraatereita tundraan on alkanut räjäyttelemään. Se metaanihydridi kun on epävakaa jään kaltainen aine ja hajaantuu helposti metaaniksi ja vedeksi. Hankala ottaa hyötykäyttöön mutta tekniikka kehitetään sitten kun kaasumainen metaani alkaa hiipumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa
6:11
Pelialan ihmiset harmissaan Oulu Game Labin muutoksista - Oamkin rehtori: "Yritysten liikevaihdot eivät ole mairittelevia"
6:00
Johnson saa vastata sopastaan – pääministerinä hän tarvitsee puhetaitojaan ja karismaansa
6:00
Ulkoministeriö ei aio ohjeistaa suurlähetystöjä al-Holin suomalaisista – ”Ei tarvetta erityisohjeisiin”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image