Pohjois-Suomi

Finavian Lapin lentoasemille myönnettiin kan­sain­vä­li­nen ilmastosertifikaatti

Pohjois-Suomi 16.10.2019 11:50
Heidi Peltonen

Finavian Lapin lentoasemille on myönnetty kansainvälinen ilmastosertifikaatti. Helsinki-Vantaan lentoasema sai lentoasemien kansainvälisen ACA-sertifikaatin jo vuonna 2017. Nyt vastaava sertifikaatti on myönnetty myös Lapin lentoasemille. 

Yhtiö kertoo tavoittanensa tänä vuonna hiilineutraaliuden Lapin lentoasemillaan ja tähtäävänsä seuraavaksi nollapäästöihin. 

Finavian mukaan hiilineutraaliuteen on päästy ilmastotoimien avulla, joihin kuuluvat muun muassa lentoasemien lämmityksessä käytettävät uusiutuvat energianlähteet ja Helsinki-Vantaan ja Lapin lentoasemien ajoneuvoissa käytettävä jätteistä ja tähteistä tehty diesel.

Lisäksi Finavia on kompensoinut noin 45 prosenttia päästöistään. Kompensoitaviin päästöihin kuuluvat muun muassa liikematkoista aiheutuvat päästöt. 

MAINOS

Kommentoi

Näille mitä Finavia on tehnyt ei ole mitään merkitystä Koska lentäminen on saastuttavin liikkumisen muoto.Nämä toimet on pelkkää silmänlumetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten lentoliikenteen päästöt kompensoidaan? Imetäänkö saaste ilmasta ja puhalletaan puhdasta ilmaa tilalle? Kertokaa joku kun en ymmärrä tätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:17
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
23:06
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
22:58
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21:17
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
20:48
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
20:44
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
20:43
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"
90
Oulun poliisi muuttaa suurilta osin Linnanmaalle – keskustaan tila asiakaspalvelulle, putkat pysyvät vielä Haukiputaalla
79
Postijumi pahenee: Neuvotteluaikaa ei ole sovittu, autolauttojen rekkakyydit pysähtyivät – Paatero MTV:lle: En tiennyt työehtosopimuksen siirrosta
68
Pelti rytisi Pohjantien työmatkaliikenteessä: Kuusi autoa kolaroi Kaakkurissa, kaksi autoa törmäsi Iskossa – liikenne sujuu nyt normaalisti
68
Pirkka-Pekka Petelius pyytää saamelaisilta anteeksi vanhoja sketsejään, lähetti tapaamispyynnön romaneille – Aake Kalliala IS:lle: "Kuulostaa ihan älyttömälle"
59
Postilaiset vaativat Eduskuntatalon edessä valtiota erottamaan Postin hallituksen – Ministeri Paatero: "Postin tilanteeseen täytyy saada ratkaisu pikaisesti"
52
Pääministeri Rinne: Postin pakettilajittelijoiden työehdot turvataan ja työehtoshoppailu loppuu
45
Kalen! kalluppi: Pittäiskö yliopisto rakentaa ratapihalle?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image