Pohjois-Suomi

Fennovoiman ra­ken­ta­mis­joh­ta­ja siirtymässä jo Pyhäjoelle

Arkistokuva. KUVA: Leinonen Jukka
Pohjois-Suomi 1.4.2015 13:14 | Päivitetty 1.4.2015 13:24
Kaleva

Fennovoiman rakentamisjohtaja Jouni Sipiläinen on siirtymässä yhtiön pääkonttorista Helsingistä ydinvoimalaitospaikkakunnalle Pyhäjoelle. Sipiläinen kertoo hankkineensa jo asunnon Pyhäjoelta.

­­- Pysyvästi en ihan vielä Pyhäjoelle tule. Minulla on kalenteri täynnä kaikenlaista tekemistä, joka vaatii edelleen olemista myös Helsingissä, hän sanoo.

Sipiläinen arvelee asettuvansa pysyvämmin Pyhäjoelle kesään mennessä.

Rakentamisjohtaja ei ole ensimmäinen pääkonttorista Pyhäjoelle siirtyvä fennovoimalainen. Sipiläisen mukaan Fennovoiman työmaan turvallisuuspäällikkö Jari Vähäkainu on jo siirtynyt työskentelemään Pyhäjoelle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Eipä se rakentamisjohtaja kauaa täällä pysy, kuten ei kukaan fennon hemmo. Ja ihmetyttää kyllä, että miksi rakennusjohtaja tänne muuttaa jo nyt, kun fenno ei ole vielä edes hakenut rakennuslupaa??? Antaako ojanperä luvan rakentamisellekin ennen aikojaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fortum: "Jos ja kun vesivoimajärjestely toteutuu, olemme valmiita Fennovoiman omistajiksi. Me edellytämme, että vesivoimajärjestely toteutuu.". Vapaavuori: "hankkeen olevan täysin Fortumin varassa". Ville Niinistö: "Juha Sipiläkin on ilmaissut tukensa siirtymiselle sataprosenttisesti uusiutuviin, haluan sen näkyvän myös seuraavan vaalikauden politiikassa"

Venäjä karkoitti Seppo Remeksen joka toimi Venäjän sähköyhtiöiden hallituksissa. Remes kannatti yksityistämistä joka on ollut vastoin yhtiöiden hallituksen linjaa, eli Venäjällä tuskin tullaan hyväksymään Fortumin vesivoimajärjestelyt.

Mielenkiintoisinta on mitä Suomen uusi hallitus aikoo tehdä jos Fortumin osallistuminen kaatuu ja Fennovoiman omistus jää vajaaksi. Noudattaako hallitus sovittuja ehtoja vaan alkaako asioiden hillitön koplaaminen jonka seurauksena uusi hallitus menettää niin kansan kuin yritysten luottamuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

turvallisuuspäällikkö tulee eturintamassa...Miksi?Eihän siellä ole edes reaktoria, joka voisi räjähtää ja aiheuttaa turvallisuusuhkan....vai olenko käsittänyt ydinvoimayhtiön turvallisuuskulttuurin aivan väärin...kyse on yhtiön pisnesten turvallisuudesta eikä ihmisten turvallisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hommalla ei lopullisia lupia ja silti koko ajan viedään eteenpäin. Aivan ilmeisesti tällaisella toiminnalla halutaan asettaa kovia poliittisia paineita esim. Stukille, jonka käsittääkseni pitäisi olla ihmisten turvallisuudesta vastaava viranomainen, eikä pelkästään ydinvoimayhtiöitä korvausta vastaan palveleva konsultointifirma. Tällaiseksi kokoomuspolitikot ovat STUKin supistamassa lopettamalla vähitellen kaike sen saaman yhteiskunnan budjettirahoituksen tutkimustoimintaan. Eikä kansalaisten luottamausta Fennovoiman touhuiluun paranna sekään, että sillä on takanaan Venäjän valtion painostus ja suostuttelukoneisto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei enää mitään ydinvoimaa. Ydinvoima on paljon vaarallisempaa kuin mitä ihmisille kerrotaan. Ydinvoimalat puskevat jatkuvasti ulos plutoniumia, minkä vuoksi olemme alkaneet tottumaan taivaalla pörrääviin kemikaalivanalentokoneisiin. He yrittävät vähentää ilmassa olevia säteilypilviä tällä tekniikalla. Vähentämisellä tietenkin tarkoitetaan säteilyn sitomista kemikaalivanapilveen ja sen pilven keinotekoista sadettamista luontoon tai mereen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perätöntä salaliittoteoriaa. Sinun kannattaisi tarkistaa asiat luotettavista lähteistä ennen kuin nolaat itsesi levittämällä tällaista huuhaata eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ydinvoiman kannattajat yrittävät leimata vastustajat foliohatuiksi kirjoittelemalla noita sepustuksia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä höpinää vastustajien taholta. Voimalaa rakentaa suomalainen yhtiö suomalaisten sähköntarpeisiin. Voisitte vastustajat ottaa sulakkeet pois sähkökaapistanne ja elellä muutaman viikon pärevalolla. Ei se sähkö sinne töpseliin ihan itsekseen tule. Ruotsikin päätti vuosikymmen sitten luopua atomivoimasta mutta nyt ei ole aikomustakaan tehdä niin vaan voimaloita peruskorjataan ja huolletaan tulevia vuosikymmeniä varten.
Että sähköä tarvitaan vaikka viherpiiperöt muuta höpäjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä tämäkin kannattamaton laitos myydään vielä pilkkahintaan ulkomaalaiselle sijoittajalle joka dumppaa ydinjätteet saastuneeseen Nuasjärveen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kuulkaas vastaan vääntäjät! Tämä on juuri sitä mitä kutsutaan elinvoiman leviämiseksi ja taloudellisen aktiviteetin lisääntymiseksti täällä kuolleessa pohjoisessa. Jos me meinataan elää täällä vielä tulevaisuudessakin me tarvitsemme suuria projekteja ja taloudellista toimeliaisuutta. Muuten me joudetaan muuttaa kaikki tuonne pääkaupunkiseudulle tai ulkomaille. Mutta olen huomannut että tämä suurin valittajaporukka tyypillisesti on sitä jonka ei ihan itse tarvitse tienata elantoaan. Eletään joko eläkkeellä tai veroilla kustannetussa ammatissa jossa todellisuus monesti hämärtyy. Koskee se yritysten menestyminen muidenkin varoilla eläjiä kun se verokertymä vähenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuo taloudellinen aktiivisuus ole vähenemään päin kun kaikki rahat laitetaan vanhanaikaiseen venäläisvoimalaan. Investoinnin suuruuteen nähden tuo on todella huono työllistäjä.
Ydinvoimalaonnettomuus lienee ainoa syy muuttaa tältä alueelta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä kuule valittajaporukkakin on elakkensä tienannut .päättäjät on jo sitä mieltä että kaikkien pitäs asua kehä kolmosen sisällä.ja jos huonosti käy tuo hehkuttamasi säteilymylly tyhjentää koko suomen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä taloudellista aktiviteettia se on, jos kymmenen vuotta velkaannutaan ennen kuin kilowattiakaan saadaan hökötyksestä ulos, jos sittenkään...ja jokainen ylihintainen kilowattitunti velkaannuttaa tätä maata lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvitteleeko joku vielä tosissaan, että tuo laitos ikinä rakennetaan? Nykyvenäjän kanssa laitosta ei tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyky-Venäjän kanssahan laitos nimenomaan tulee. Kyseessä on nimittäin sellainen tarjous, josta ei voi kieltäytyä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

21:42
Alaselkäkipu on valtavan yleinen piina, mutta usein sitä ei osata hoitaa oikein, sanoo oululaisprofessori – Liike ja myönteinen asenne ovat tärkeitä lääkkeitä Tilaajille
21:22
Tuomas Pakkanen tuplavoittoon Äimäraution lumituiskuisissa raveissa
20:20
"Isoja budjettiylityksiä ei ollut" – Business Finland epäilee entistä työntekijää lähes viiden miljoonan dollarin väärinkäytöksestä
20:09
Oulun valtuutettuja ei pannakaan puhekoulutukseen – Taustalla olleen aloitteen mukaan toisten piikittely ja halventaminen on lisääntynyt valtuustossa
19:58
Kaupunginhallitus nuiji päätöksiä: Lipon junioreille 15 000 euroa suurleiriin, nuorten edustaja pääsee lautakuntien kokouksiin
19:51
Autonkuljetusauton kuljettajan sairaskohtaus johti ulosajoon Kemijärvellä – ensihoito totesi kuljettajan kuolleeksi
19:44
Kesken töiden tuleen roihahtanut metsätyökone tuhoutui Tornion Karungissa vaikeapääsyisellä metsäalueella
103
Koillismaan hirvikanta romahti – "Hirviä on ammuttu yksinkertaisesti liian paljon"
89
Keskustelu filippiiniläishoitajista kiehahti – Ulkoministeri Soini syyttää hoitoalan liittojohtajia herjaamisesta
71
Syötkö luomua näyttääksesi hienostuneelta, varakkaalta ja epäitsekkäältä – Tutkija: "Ihmiset tuntuivat jotenkin kovaäänisesti tuovan esiin luomun suosimistaan"
66
Lidlin saksalaisessa jauhelihassa taas salmonellaepäily, yksi näytteistä otettiin Oulussa – kauppa keskeyttää yhteistyön tanskalaisen lihatalon kanssa
49
Isännöintialalla epäillään kartellia – kartelliepäily tutkitaan hiljaisuudessa, jottei todistusaineistoa tuhottaisi
49
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"
38
STY: Suomella mahdollisuus triplata tuulivoimakapasiteettinsa nopeasti – suurin osa suunnitelluista hankkeista on Pohjois-Pohjanmaalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän hallitus jää historiaan palkansaajien etuuksien heikennysyrityksillään!

Eivät ne jääneet yrityksiksi. Palkansajien ja varsinkin kaikkien köyhien tilannetta Sipilän hallitus on heikentänyt merk... Lue lisää...
Toteutti -

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image