Pohjois-Suomi

Fennovoima siirtää pää­kont­to­rin­sa Helsingistä Pyhäjoelle - satoja ihmisiä siirtyy, uusi iso hal­lin­to­ra­ken­nus rakenteille

Arkistokuva Fennovoiman Hanhikiven työmaalta KUVA: Jukka Leinonen
Pohjois-Suomi 28.11.2017 12:44
Timo Myllykoski

Ydinvoimalaa Pyhäjoen Hanhikiven niemelle suunnitteleva Fennovoima on alkanut valmistella henkilöstönsä ja kaiken toimintansa siirtämistä Pyhäjoelle.

Alueviestintäpäällikkö Heli Haikolan mukaan kaikki yhtiön pääkonttorissa Helsingin Salmisaaressa työskentelevät fennovoimalaiset siirtyvät Pyhäjoelle kahdessa aallossa vuosina 2019 ja 2020.

Fennovoima aloittaa ensi keväänä noin 20 000 kerrosneliömetrin laajuisen hallintorakennuksen rakentamisen Hanhikiven niemelle.

Hallintorakennuksesta tulee yhtiön uusi pääkonttori.

Fennovoima työllistää tällä hetkellä noin 350 henkilöä. Heistä noin 30 työskentelee jo Pyhäjoella.

Lue lisää 29.11.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (158)

Miksikähän en ole tästä onnellinen? Miksi tämä ei ole tuonut minulle mitään hyvää, josta te muut voisitten olla kateellisia?
Rantapaikka meni (jakokunta myi ja toiset hyötyi), rauha meni, metsä jää linjojen alle (tuulivoimaa ei mun tontille tullut, vaikka toivoin), eikä taloa osta kukaan!
Ei tunnu yhtään hyvältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tämä putinin ydinpytty joskus alkaa nousemaan, niin kohta sen jälkeen täälä itketään, että työt tekevät itäeurooppalaisille ja venäläiset taatulla laadulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä pohjoisessa kaikki,paitsi Sudet on joidenkin mielestä tuhuutta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan idioottimaista oli edes antaa lupaa aloittaa koko ydinvoimalaan liittyvää rakentamista. Olisi pitänyt ensin odottaa rauhassa, että saadaan edellinen ydinvoimala valmiiksi asti ennen kuin edes harkittaisiin muita. Ja pitäisi olla kaikki valmiina, jos edes ydinvoimalalle annettaisiin rakennuslupaan. Mutta ei mitään järkeä enää Suomen hallituksella eikä eduskunnalla. Ei ajatella asioita kunnolla mitä niistä seuraa. Surullisia esimerkkejä ovat Ent. Talvivaara nyk. Terraframe, Hannukaisen kaivos ym. muut Suomen luontoa tuhoavat muka työllistävät. Sekä CETA -sopimus!! Jonka ansiosta korvausvastuu kasvaisi ihan järjettömäksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

terrafame on jo nyt tuottava, valtio saa investoinsa pois, hannukaisten avolouhosta ei tule, kanadalaisilla ei ole intressejä kaataa suomen taloutta. vihreä puolue on ainoa riskitekijä suomen taloudelle ja ihmisteen elämiselle täällä pohjoisessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Metsähallituksen pääkonttori Pudasjärvelle ja vähän äkkiä. Hullua, että sekin on siellä syrjässä kun maat ja metsät sijaitsevat täällä upeassa pohjolassa pääsääntöisesti. Ottakaapa mallia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä tämä fennovoiman aiheet on tyhmää se ei tuota koskaan sähköä tuottaa vaan hirveät velat niille jotka rupesivat rahoittaan tyhmää fennovoimaa onneksi alueelle tulee maanjäristys niin koko touhu vaipuu maan alle on hyvä tieto

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin Fennovoiman porukka luottaa ja uskoo itseensä, että Rosatomiin. Kenen rahalla Fennovoiman infrastruktuuri rakennetaan Hanhikiveen - velkarahalla vai kunnallisten energiyhtiöiden kustannuksella?
Mitkä yritykset ovat lähtemässä Fennovoiman, jos löytävät ostajan osuudellensa ja mihin hintaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta mitä Suomessa tapahtuu. Pohjoiseenkin pitää saada tärkeitä pääkonttoreita ja työpaikkoja. Bravoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen työntekijä joka on hakenut Fennolle töihin, on tiennyt että alussa ollaan Hesassa ja sitten siirrytään Pyhäjoelle. Ei tämä mikään yllätys ollut. Hesaan on mennyt pohjoisesta paljon tekijöitä jotka nyt sitten palaavat. Nyt vain se on ratkaisevaa että missä asutaan, mikä paikkakunta tarjoaa parhaimmat puitteet. Kalajoki houkuttelee paljon monipuolisilla palveluilla sekä alueena muutenkin.
Mikä paikkakunta tarjoaa puolisolle työpaikan ja lapsille parhaimmat puitteet, siinä on vielä aikaa vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalajoen vetovoimatekijä on myös vallitsevat tuulensuunnat.Raaheen ei kannata muuttaa, koska yleensä tuulet ovat sinne päin. Tuskin monikaan valitsee Raahen tai Oulunseudun asuinpaikakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talojen hinnat lähialueilla alkavat laskea ja romahtavat vähän ennen kuin laitos käynnistyy. Täytyy myydä talo Oulusta ja muuttaa vuokralle, jotta pääsee helpommin lähtemään kun ensimmäinen vuoto paljastuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, sieltä se sinun kateutesi tuli esiin. Olet kateellinen, kun Pyhäjoella asuntojen hinnat nousevat pilviin, kun työt käynnistyvät.

Tarvitaan runsaasti muutakin majoitustilaa.

Olen onnellinen pyhäjokisten puolesta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dr Parta taitaa olla myöhässä kauhujensa kanssa. Jo vuosia sitten näissä yhteyksissä kauhisteltiinmiten koko Pohjois-Suomi autioituu jos voimala rakennetaan. Onko Loviisa tai Rauma autiona?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli Pyhäjoelle LOTTO voitto tuo Fennovoiman tulo,tälläkin palstalla provosoijat,pääasiassa kertoilevat nekatiivistä ajatusmaailmaansa,ei Raahen seudulta löydy niin suuria tiloja kuin tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä ei ole järjen häivää! Tyhjiä toimitiloja Raahen seutu pullollaan ja uutta ja kallista vaan rakennetaan keskelle ei mitään.Melkoinen kupla!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo pääkonttorihan tulee tuonne pyhäjokiseutukuntaan johon pyhäjokikin kuuluu raahen seutulaisten pitää itse keksiä käyttöä omille tyhjille tiloilleen ,taitaa pyhäjoen kunta olla ainoa kunta lähiseudulla joka omistaa suoraan fennovoimaa pyhäjoen kunta kyseli kyllä muitakin porukkaan mutta ei ollut tulijoita, nyt tuntuu että kaikille kelpaisi työpaikat pyhäjoella . ihmisethän saa asua missä haluavat. Me pyhäjokiset kehitämme omaa kuntaa aivan itse siihen ei tarvitse muiden sekaantua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. perässä voisi tulla presidentin linna ja eduskunta. Tulisi tasapuolisuutta matkakuluihin kansanedustajille. Helsinki hukkuu jo nyt asunnottomiin, järkevää on siirtää työpaikat keskelle Suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki projektin suunnittely- ja ohjausporukan paikka on lähellä työmaata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (158)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image