
Ydinvoimalaa Pyhäjoelle rakennuttava Fennovoima kertoo muuttavansa organisaatiorakennettaan osana kehitysohjelmaansa.
Yhtiön mukaan tavoite on "selkeyttää vastuita ja parantaa yhteistyötä laitostoimittajan kanssa hankkeen seuraavissa vaiheissa".
Osana muutoksia perustetaan myös uusi laitostoiminnot-niminen yksikkö.
Fennovoima käynnisti vuoden 2018 lopussa kehitysohjelman, jonka tarkoituksena on varmistaa Hanhikivi 1 -voimalaitosprojektin eteneminen uuden eli käytännössä alkuperäisestä selvästi myöhässä olevan aikatauluarvion mukaisesti. Nykyisen arvion mukaan laitos olisi toiminnassa 2028, eli nelisen vuotta myöhässä alkuperäisestä arviosta.
Laitostoimittaja on Raos Project, joka on osa venäläistä Rosatomia.
Fennovoima tiedottaa, että kehitysohjelman päätavoitteet ovat "turvallinen laitos ja tasokas turvallisuussuunnittelu, rakentamisvalmius ja teknisen suunnittelun eheys, laadukas toteutus ja toimitusketjun suorituskyky sekä käyttövalmius ja vahva turvallisuuskulttuuri".
Uuden laitostoiminnot-yksikön vetäjäksi on nimetty tekniikan tohtori Timo Okkonen. Hän on aiemmin toiminut Fennovoiman kehitysjohtajana ja jatkaa myös johtoryhmässä. Laitostoiminnot-yksikkö vastaa laitostoimituksen turvallisuuden, suunnittelun, toteutuksen ja käyttövalmiuden arvioinnista.
Diplomi-insinööri Jouni Takakarhu on nimetty jo aiemmin vt. projektijohtajaksi ja hän ottaa vastuun projektitoiminnot-yksikön vetämisestä ja jatkaa johtoryhmässä. Yksikön tehtävänä on varmistaa laitostoimituksen eteneminen sopimuksen ja aikataulun mukaisesti.
Fennovoima kertoo lisäksi, että muutoksia tapahtuu laatuyksikössä, jonka toiminta hajautetaan osittain muihin yksiköihin. Samalla laatujohtaja ja johtoryhmän jäsen Olli Virtanen jättää yhtiön.
Osana muutoksia muodostetaan uusi tietohallintoyksikkö, jonka vetäjäksi ja johtoryhmän jäseneksi tulee diplomi-insinööri Mikko Virtanen.
– Kehitysohjelman ja organisaatiomuutoksen tavoitteena on selkeyttää vastuita organisaatiossa, parantaa yhteistoimintaa laitostoimittajan kanssa sekä varmistaa valmiutemme siirtyä seuraaviin vaiheisiin projektissa, sanoo Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki tiedotteessa.
Kommentoi ()
tekis kunnon päätöksen ja häipyis pois heti kun ei kysytty lupaa asukkailta niin toiminta on täyttä tyhmää pois heti niin tulee rauha kuntaan
Toivottavasti laatuyksikön toiminnan hajauttaminen ei johda tilanteeseen jossa kukaan ei ole enää vastuussa mistään.
Alkaa jo näyttää siltä että organisaatiossa lyödään paikkaa paikan päälle.
Laatujohtaja onkin ihan turha kulu, riittää että käy avajaisissa
Olisko tässä vaiheessa parasta nostaa kädet ylös ja vähin äänin itse kukin suunnistaisi eri suuntiin??
Tämä firma on kyllä maineensa menettänyt.
Tässä voimala projektissa ei ole enää uskottavuutta ollut vuosiin. STUKin pyytämiä turvallisuus selvityksiä ei ole tullut...
Heh heh,todellakin selkeyttää ja täsmentää vastuualueita,heh heh.
Kaput, sanon minä!
Ei toimi, ei!
näitä fennon juttuja ei paljon kannata enää kommentoida.
Onnetonta...Onnetonta...Onnetonta....Mikään ei ole muuttunut: tämän hankkeen historia on täynnä erilaisia henkilöveivauksia ja sama sotku sen kun jatkuu...
lähtevät kun vihdoin itsell!een joutuvat myöntämään minkä maan toimintakulttuurissa ja organisaatiossa ovat palasena
4 vuotta myöhässä ennenkuin on edes alkanutkaan!
Ei, vaan lähes 12 vuotta myöhässä. Sähköntuotannon piti alkaa v. 2016-2018.
Huomenna on kaksi päivää enemmän myöhässä kuin tänään.