Pohjois-Suomi

Erittäin huono ajokeli ja liukkaat väylät piinaavat Pohjois-Suomea – Haapavedellä peräänajo ja Siikalatvalla raskaita ajoneuvoja ojassa

Pohjois-Suomi 14.11.2019 6:29 | Päivitetty 14.11.2019 9:16
Anna Leinonen

Sekä Ilmatieteen laitos että Oulun tieliikennekeskus varoittavat erittäin huonosta ajokelistä Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa torstaina. Päivän Suomen yli kulkee sadealue, joka tulee Oulun seudulla ensin vetenä ja iltapäivästä alkaen lumena.

Ilmatieteen laitoksen mukaan myös jalankulkusää on erittäin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa. Kevyen liikenteen väylät ovat jäiset ja niiden päälle sataa vettä. Liukastumisriski on huomattava.

Poliisin Oulun johtokeskuksesta kerrotaan hieman kello 9:n jälkeen, että Oulussa ei sattunut kolareita aamun työmatkaliikenteen yhteydessä. 

Haapaveden Ylivieskantiellä sen sijaan sattui peräänajokolari hieman ennen kello 9:ää. Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä.

Poliiisin mukaan Nelostie oli Siikalatvalla erittäin liukas torstain vastaisena yönä ennen, kun sinne levitettiin suolaa. Kaksi raskasta ajoneuvoyhdistelmää suistui ulos tieltä Nelostiellä Siikalatvan ja Leskelän välillä hieman kello yhden jälkeen.

Onnettomuuksien vuoksi ajokaista tai -kaistoja oli suljettu liikenteeltä usean tunnin ajan. Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että liikenne soljuu normaalisti jälleen kello 6.30. Toinen ajoneuvo nostetaan myöhemmin päivällä.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

seuraavassa lauseessahan (mm. ylen mukaan)
tuomari toteaa
lakien koskevan kaikkia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun on huono ajokeli, niin ainoa tepsivä konsti välttyä turmilta on vaan vähentää sitä nopeutta tuntuvasti, eli kelin mukaiseksi. Vain tämä'n yhden asian tarvii oppia ja tajuta, niin selviää kelistä kuin kelistä ilman typeriä peräänajo kolareita. Eikait uo ole huonossakaan kelissä tuo ajaminen yhtään sen vaikeampaa kuin hyvälläkään kelillä, kun vaan muistaa sen nopeutensa sovittaa kelin mukaiseksi, eli sellaiseksi, että kottero pysy tiellä ja varmasti se pysy, kun on sitä surullisen kuuluisaa malttia. Rekkojen ja muidenkin hyötyajo neuvojenkin pitää uskaltaa pudottaa sitä nopeutta senkin uhalla, että myöhästyy aikatauluista. Mitä sillä on merkitystä, jos linja myöhästyy, kuin se, että tulee totaalinen myöhästys ojaan suistumisen vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rekkakuski kun tiputtaa nopeutta niin firma kyllä löytää jonkun puolalaisen jota ei haittaa painaa rajoitinta vasten säässä kuin säässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on varmaan aivan tosi,se on kilpailua asikkaista.Ei kaikki kuljetusfirmat .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta on tylsää ajella pelkästään kunnossapidettyjä teitä, siksi käytän aidon Jeeppini ajoittain luonnossa metsäteillä.

Ennakointi ja turvavälit on järkevää ajelua ympäri vuoden. Piikkipyörät sitten alle kevään vesijäille, kun mutarenkailla menee nämä meidän talvikelit muuten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykykuskit keskittyvät enempi kuvaamiseen ja kelistä valittamiseen kuin ajamiseen. Kauheaa itkemistä ja valitusta kun pikkasen talvella lunta, aika kädetöntä porukkaa jos näillä ilmoilla jo vaikeuksia :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kitkat on hyvät, kun osaa ajaa niillä. Näistä huutelijoista siihen ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään normaalit Pohjoisen syyskelit oikein PIINA kulkijoita. Eikö me ollakkaan säiden suhteen Keski-Euroopan ytimessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menkää ajamaan Kuusamon puolelle Ouluntietä niin näette mitä on heikosti hoidettu tie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei haloo.Onko Haapavesi ja Siikalatva Oulussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toissa kesän pitkät ja kuumat helteet on parasta mitä Suomessa on tapahtunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se auttaa kun ratin takana on vaan etuveto ,se on ihan sama millainen auto on alla kun ei ole kokemusta ja luotetaan että eihän tässä ole mitään hätää kun on kaikki ajovakauden hallintajärjestelmät ,ei ollut ennen niitäkään ja noin viismiljoonaa kilometriä on tullut tienpäällä taivallettu ilman kolareita ,kyllä se siellä ratintakana on usein syy !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

20:46
Herola piti kovinta hiihtovauhtia ja nousi kuudenneksi
20:46
Niskanen ei löytänyt parasta iskua yhdistelmäkilpailuun
20:45
Jenna Laukkanen ui EM-Skotlannissa toistamiseen pronssia – "Kauheaa sanoa, mutta tämä alkaa tuntua vähän rutiinilta"
20:36
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
20:00
Toppilan satamassa riitti työtä ja porinaa sotien jälkeen – satamapoliisilla piti kiirettä, kun satamajätkät riehaantuivat tappelemaan juovuspäissään Tilaajille
19:00
Vuosia sitten Haukiputaalla ihmeteltiin puhki kuluvia veneenpohjia, syyksi selvisi mustaliuskeen aiheuttama hapan vesi Tilaajille
18:39
Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein laitteisiin – Pohjois-Suomessa Huaweille ulkoistettu verkon operointia
91
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
64
HIFK kuritti taas Kärppiä – Rybarin ulosajo ja Leskisen HIFK-debyytti kuumensivat tunteita Raksilassa, yleisö pilkkalauloi ex-kärpälle
50
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
42
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
35
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
34
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla
23
Kaikki Rinteen kaatuneen hallituksen puolueet valmiita jatkamaan vanhan hallitusohjelman pohjalta –  "Kynnyskysymyksemme on, että kaikesta Rinteen hallituksessa sovitusta pidetään kiinni"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image