Pohjois-Suomi

Erittäin huono ajokeli ja liukkaat väylät piinaavat Pohjois-Suomea – Haapavedellä peräänajo ja Siikalatvalla raskaita ajoneuvoja ojassa

Pohjois-Suomi 14.11.2019 6:29 | Päivitetty 14.11.2019 9:16
Anna Leinonen

Sekä Ilmatieteen laitos että Oulun tieliikennekeskus varoittavat erittäin huonosta ajokelistä Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa torstaina. Päivän Suomen yli kulkee sadealue, joka tulee Oulun seudulla ensin vetenä ja iltapäivästä alkaen lumena.

Ilmatieteen laitoksen mukaan myös jalankulkusää on erittäin huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa. Kevyen liikenteen väylät ovat jäiset ja niiden päälle sataa vettä. Liukastumisriski on huomattava.

Poliisin Oulun johtokeskuksesta kerrotaan hieman kello 9:n jälkeen, että Oulussa ei sattunut kolareita aamun työmatkaliikenteen yhteydessä. 

Haapaveden Ylivieskantiellä sen sijaan sattui peräänajokolari hieman ennen kello 9:ää. Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä.

Poliiisin mukaan Nelostie oli Siikalatvalla erittäin liukas torstain vastaisena yönä ennen, kun sinne levitettiin suolaa. Kaksi raskasta ajoneuvoyhdistelmää suistui ulos tieltä Nelostiellä Siikalatvan ja Leskelän välillä hieman kello yhden jälkeen.

Onnettomuuksien vuoksi ajokaista tai -kaistoja oli suljettu liikenteeltä usean tunnin ajan. Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että liikenne soljuu normaalisti jälleen kello 6.30. Toinen ajoneuvo nostetaan myöhemmin päivällä.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

seuraavassa lauseessahan (mm. ylen mukaan)
tuomari toteaa
lakien koskevan kaikkia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun on huono ajokeli, niin ainoa tepsivä konsti välttyä turmilta on vaan vähentää sitä nopeutta tuntuvasti, eli kelin mukaiseksi. Vain tämä'n yhden asian tarvii oppia ja tajuta, niin selviää kelistä kuin kelistä ilman typeriä peräänajo kolareita. Eikait uo ole huonossakaan kelissä tuo ajaminen yhtään sen vaikeampaa kuin hyvälläkään kelillä, kun vaan muistaa sen nopeutensa sovittaa kelin mukaiseksi, eli sellaiseksi, että kottero pysy tiellä ja varmasti se pysy, kun on sitä surullisen kuuluisaa malttia. Rekkojen ja muidenkin hyötyajo neuvojenkin pitää uskaltaa pudottaa sitä nopeutta senkin uhalla, että myöhästyy aikatauluista. Mitä sillä on merkitystä, jos linja myöhästyy, kuin se, että tulee totaalinen myöhästys ojaan suistumisen vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rekkakuski kun tiputtaa nopeutta niin firma kyllä löytää jonkun puolalaisen jota ei haittaa painaa rajoitinta vasten säässä kuin säässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on varmaan aivan tosi,se on kilpailua asikkaista.Ei kaikki kuljetusfirmat .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta on tylsää ajella pelkästään kunnossapidettyjä teitä, siksi käytän aidon Jeeppini ajoittain luonnossa metsäteillä.

Ennakointi ja turvavälit on järkevää ajelua ympäri vuoden. Piikkipyörät sitten alle kevään vesijäille, kun mutarenkailla menee nämä meidän talvikelit muuten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykykuskit keskittyvät enempi kuvaamiseen ja kelistä valittamiseen kuin ajamiseen. Kauheaa itkemistä ja valitusta kun pikkasen talvella lunta, aika kädetöntä porukkaa jos näillä ilmoilla jo vaikeuksia :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kitkat on hyvät, kun osaa ajaa niillä. Näistä huutelijoista siihen ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään normaalit Pohjoisen syyskelit oikein PIINA kulkijoita. Eikö me ollakkaan säiden suhteen Keski-Euroopan ytimessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menkää ajamaan Kuusamon puolelle Ouluntietä niin näette mitä on heikosti hoidettu tie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei haloo.Onko Haapavesi ja Siikalatva Oulussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toissa kesän pitkät ja kuumat helteet on parasta mitä Suomessa on tapahtunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se auttaa kun ratin takana on vaan etuveto ,se on ihan sama millainen auto on alla kun ei ole kokemusta ja luotetaan että eihän tässä ole mitään hätää kun on kaikki ajovakauden hallintajärjestelmät ,ei ollut ennen niitäkään ja noin viismiljoonaa kilometriä on tullut tienpäällä taivallettu ilman kolareita ,kyllä se siellä ratintakana on usein syy !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

19:35
Pääministeri Sanna Marin sai valtavan mediahuomion Brysselissä - halusi keskittyä huippukokouksen asiasisältöön
19:24
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
19:00
Tupakoinnin väheneminen pysähtyi, mutta enemmistö tupakoivista haluaisi lopettaa – sauhuttelija kuolee keskimäärin 10 vuotta nuorempana Tilaajille
18:37
Lastauskoneen öljyä vuoti maahan Suomussalmen puuterminaalissa
18:25
Oulun Heinäpäästä maailmalle ponnistaneelle raviohjastajalegendalle Jorma Kontiolle 11 000 voittoa täyteen – "Kunto on oikein hyvä ja töihin on mukava lähteä"
18:00
Bättre Folkin Aki Roukala käänsi levottomuutensa vahvuudeksi – vuosien työ valokuvan ja festivaalien parissa poiki taidepalkinnon Tilaajille
18:00
Bättre Folkin ja Maustetyttöjen "isä" Aki Roukala palkittiin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinnolla
69
Korjauskelvoton elektroniikka valittiin vuoden turhakkeeksi – erityismaininnan saivat parin vuoden välein vaihdettavat älypuhelimet
49
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
45
Pouttu aikoo valittaa kasviliha-termin kieltämisestä hallinto-oikeuteen – SK: Yhden valituksista teki kilpailevan yrityksen johtaja
35
Oulun ja Helsingin väliset junayhteydet nopeutuvat – yhteysvälillä marraskuun matkustajamäärä peräti 23 prosenttia viime vuotta suurempi
34
Kalen! kalluppi: Pittäiskö tiernapoikia uuvistaa?
30
137 Oamkin työntekijää siirtyy Oulun yliopiston palvelukseen – tulossa uusi yhteinen palveluorganisaatio
26
Postin uusi toimitusjohtaja avautuu sisäisellä videolla ikävästä julkisuudesta ja omistajaohjauksesta: ”Ei meitä ole kukaan ohjannut"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Uudenmaan, Kymenlaakson, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

En muuttais lokeroon enään millään tuli joskus 80 luvulla sitä kokeiltua suorastaan hirvittäviä paikkoja. Lue lisää...
KJ J

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image