Pohjois-Suomi

Erän­kä­vi­jöi­den Sanna ja Antti Kokko kiittävät katsojia – "Olemme etuoi­keu­tet­tu­ja kun pääsimme tekemään hienoa ohjelmaa"

Sanna ja Antti Kokko olivat Isolla-Syötteellä sarjan kuvauksissa lokakuussa 2016. KUVA: Kontiainen Jarmo
Pohjois-Suomi 11.1.2018 22:22
Elina Ursin

Kultainen Venla -gaalan perjantai-illan suorassa lähetyksessä selviää, tuoko Eränkävijöiden tuottaja Teemu Hostikka patsaan pohjoiseen.

Samaan aikaan, kun Eränkävijät-sarjan oululainen tuottaja Teemu Hostikka sekä sarjasta tuttu parivaljakko, oululaislähtöinen Aki Huhtanen ja suomenlapinkoira Äijä Kilpisjärveltä jännittävät perjantain suorassa lähetyksessä Kultainen Venla-gaalan Paras tv-ohjelman julkistamista Helsingissä, pudasjärveläinen pariskunta Sanna ja Antti Kokko pitävät peukkuja pystyssä ja valmistautuvat sarjan kolmannen kauden jänisjahtikuvauksiin.

Ylen tilaama ja Oululaisen NTRNZ Media Oy:n tuottama Eränkävijät on kolmen parhaan joukossa Kultainen Venla -gaalan Paras tv-ohjelma -kategoriassa. Finaalissa voittoa tavoittelevat myös Posse ja Salatut elämät.

Elämä ei muutu, jos voitto tulee

Sanna ja Antti Kokko ovat alusta asti olleet mukana sarjassa. Kuvaukset aloitettiin syksyllä 2015 ja ensimmäinen kausi tuli ulos syksyllä 2016.

Sanna Kokko on kiitollinen pohjoissuomalaista tv-tuotantoa arvostavista katsojista.

- Olemme etuoikeutettuja, kun pääsimme tekemään hienoa ohjelmaa. 

Sarjan suosio perustuu Kokon mukaan siihen, että sarjassa kuvataan tavallisten suomalaisten elämää ja perinteisten lajien, kalastuksen ja metsästyksen harrastamista.

- Eränkävijöissä tulee erinomaisesti esille suomalaisten arvostama luonto. Sitä on sarjassa kuvattu nätisti ja se viehättää yleisöä.

Tällä hetkellä kuvataan Eränkävijöiden kolmatta tuotantokautta, joka tulee ulos syksyllä 2018. Kokot ovat mukana sarjassa, ja Hopi pentu on kasvanut jo isoksi eräkoiraksi.

- Hopia on kuvattu paljon. Saksanseisojan koulutusmatka kestää koko sen eliniän, mutta perusasiat ovat hanskassa ja Hopi alkaa olla valmis metsästyskoira.

Antti ja Sanna Kokko ovat saaneet olla varsin rauhassa kotomaisemissaan Pudasjärvellä.

- Finaaliin pääsy on tuore asia, eikä sana ole vielä levinnyt. Meidän elämä ei kuitenkaan muutu, jos voitto tulee.

Mahtavat päähenkilöt koukuttavat 

Finaalipaikka on suurin kiitos, minkä tuotantotiimi voi työstään saada, sanoo Hostikka.

- Henkilökohtaisesti finaalipaikka on jo voitto, koska sinne pääsemiseksi on kuljettu erittäin pitkä ja paikoin hyvinkin kivinen tie. Sarjaa tehdään katsojille, ja katsojat ovat äänestäneet sarjan kolmen parhaan ohjelman joukkoon. Äänestystulosta tulee nöyrästi kunnioittaa. Olemme ensimmäistä kertaa ehdolla ja tunnustus on tällä alalla ainoa, jolla todella on merkitystä.

Finaaliin pääsy on myös viesti siitä, kuinka paljon ihmiset kaipaavat takaisin luontoon, Hostikka sanoo.

- Liika kiire, nykymaailman hektinen meno on vieraannuttanut ihmiset luonnosta. Toivottavasti ohjelma on antanut kipinän aloittaa uusi luonto- tai eräharrastus.

Sarjan tuore lähestymiskulma eräaiheeseen ja luonnonmukaiseen elämäntapaan, visuaalisuus sekä mahtavat päähenkilöt on se, joka Eränkävijöissä koukuttaa, Hostikka kertoo.

Ensimmäinen tuotantokausi myyty 30 maahan 

Eränkävijöiden ensimmäinen tuotantokausi on myyty 30 maahan. Maailmalla leviävä versio on nimeltään Love of the Wild.

- Meidät pohjoisen tekijät on syytä ottaa jatkossa tosissaan, koska ala on murroksessa ja vanhat säännöt ja totutut kuviot eivät välttämättä enää päde. Me tulemme kentälle ilman vanhoja painolasteja, tuoreilla näkemyksillä ja tavoilla toteuttaa asioita.

Hostikan mukaan pääkaupunkikeskeisellä ajattelumallilla ala ampuu itseään nilkkaan, koska jo nyt Pohjois-Suomesta tulevat tekijät pitävät Helsinkiä lähinnä välilaskupaikkana matkalla maailmalle.

Entä kuinka pitkään Eränkävijät-sarjassa riittää tarinoita?

- Eränkäynnistä ja luonnossa elämisestä riittää tarinoita ikuisiksi ajoiksi. Katsojat päättävät kuinka pitkään tarinat ovat kertomisen arvoisia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Koiralla metsästys on hieno harrastus mutta vain perinteiseen tyyliin ilman GPS:ää, tutkapantoja yms. Kuten ohjelmassa tehdäänkin. Saalis pitää oikeasti saada ja silläkin pitää olla mahdollisuus. Etelän läskiperseiden autolla saalistamisella, sisältäen hirvien lahtauksen, ei ole mitään tekemistä metsästyksen kanssa. Pitäisi kieltää. Sannan ja Antin metsästyksessä ohiampumisen (ja siis myös haavakkojen) hillitön määrä ihmetyttää. Itse metsästin kymmeniä vuosia mm Suomen pystykorvien kanssa ja epäonnistumisen määrä oli yhteensä sadoissa laukauksissa reilusti alle 10%. Suosittelisin Sannalle ja Antille ampumisen opettelua ja myös metsästyksen etiikan pohdintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtava ohjelma.
Tämä on sitä oikeata realityä, eikä mitään julkkisten sekoilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieniä puutteita toki on mutta yksi harvoja ohjelmia joita tulee katsottua. Toivottavasti kehittävät sarjaa ja jatkavat sen tekoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poistakaa sarjasta tuo avuton kiljuva Riikka. Antakaa sekin aika Sannalle. Vaikka se Beretta onkin hänelle ylisuuri ammuttava. Suosittelen kevyempää 20 kaliiberista, ehkä rinnakkaispippuista laatuhaulikkoa. Englantilaisella perällä. Sopisi paremmin kontekstiin. Voisi miehensä sellaisen hänelle hankkia, kun nyt ropisee niitä esiintymispalkkioita. Rakkauden osoituksena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riikka on elementissään. Hyvä, että naisia on sarjassa mukana. Kyllä tällainen vanha papparainenkin kiihtyy 200:aan, että pitää heittää nitroa poskeen, kun varsinkin se iso pääsee karkuun. Mieluummin minä jättäisin pois nuo gps:n ja kanssa metsäautoteillä maastureilla "samoilevat" petojen vaanijat. En myöskään tykkää pyydystä- ja päästä kalastuksesta, joka ei kuulu lainkaan suomalaiseen perinteiseen eräkulttuuuriin. Saalista pitään arvostaa ruokana, eikä leikkiä (muka "urheilla") sen kanssa. Lain mukaan alamittaiset tietysti vapautetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aihe tosi mielenkiintoinen, mutta usea aiempi kommenttikin näkyy olevan samaa, kuin täällä kylillä jokaisen ohjelmasta mielipiteensä ilmaisseen. Suurin odotuksin ohjelmaa alettu seuraamaan, mutta kun mitään asiaa ei kokonaisena esitetä, niin vähitellen kaukosäätimen rämpläys alkaa väistämättä. Ei luonto ohjelmaa saa tehdä, niin että esitystavalla rikotaan luonnon ja luontoelämyksen rauhoittava tunne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten hyvä ohjelma, mutta ne ruualla leikkijät sais jättää pois. Eli jos kalaa pyytää, sen myös syö kuten Lapissa Äijä isäntineen tekee. Ja tuntuu olevan aika lailla tämä Ilomantsin touhukin maasturilla ajelua sinne sun tänne. Kokkojen osuus on rehellistä kävelyä luonnossa koiriensa kanssa ja he näkevät vaivaa pyyntinsä eteen. Lisäksi toukan tutkijan/ikkunasta ampujan voi heivata etelä-Suomesta pois ohjelmasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta kalastuksesta täysin samaa mieltä. Se on eläinrääkkäystä kun pyydystetty kala päästetään takaisin. Vahingoittuu sekä ruumiillisesti että henkisesti tuossa touhussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi te ette pidä aseissanne kantohihnaa? Pitääkö kanakoira ohjaajan olla ei normaalilla tavalla käyttäytyvä metsäkanalintujen metsästäjä? Kyllä aseessa kantohihna on turvallisuuskysymys. Tiedän väittämäni todeksi, kun itsekin metsästän kaikenlaista riistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kanalintujahdissa olennaisesti hidastaa poskellevetoa ja takeltelee. Parempi ilman.
Eikä oikeissa käsityönä tehdyissä laatuaseissa edes ole hihnalenkkejä.
Turvallisuus tulee siitä, että pidetään asetta auki kun ei olla metsästystilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava ohjelma,hienosti tehty,ihmiset persoonallisia aitoja kalastajia ja metsästäjiä.Odotan jo innolla kolmatta kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liiallinen teknologian käyttö vie katsojan saaliseläimen puolelle esimerkkeinä vaikka näädänpyytäjän ja Turusten veljesten toiminta. Onneksi Riikka on vähentänyt amerikkalaismallista kiljumista kalastuksessaan. Aki ja Äijä ovat Kokkojen ohella parhaita esiintyjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkimus ohjelma!Väkisin tehty..en kehannu kattoa..Peltsin Lappi paras!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
14:16
Puheenjohtaja Mika Kari: Tiedusteluvalvontavaliokunnassa ei ole mystiikkaa - me valvomme, emme tiedustele
13:41
Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen johtajan vaihtuminen ei takaa parannusta rajalla jumissa olevien lasten elinoloihin
13:38
Suviseuralaiset jonottivat Muhoksen Matokorpeen jo ennen alueen aukeamista ­– pahimpien ruuhkahuippujen ennustetaan ajoittuvan iltoihin
13:04
Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen – puukotti Oulussa leipäveitsellä
50
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
30
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
29
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
26
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
24
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image