Pohjois-Suomi

Enni Rukajärvi ottaa kantaa Kuusamon luonnon puolesta some-videolla

Enni Rukajärvi ottaa kantaa Kuusamon luonnon tulevaisuuteen uudella videolla. KUVA: Jukka Leinonen
Pohjois-Suomi 28.1.2015 14:08
Kaleva

Lumilautailija Enni Rukajärvi julkaisi Facebook-profiilissaan videon, jossa hän kampanjoi Kuusamon alueen luonnon puolesta.

"Kuusamon alueen luonto on jotain aivan ainutlaatuista. Se on paljon koskemattomampi ja jotenkin erityinen", Rukajärvi kuvailee.

Rukajärven mukaan on paikkakuntalaisten ja matkailijoiden vastuu pitää huolta, että Kuusamon luonto säilyy tulevaisuudessakin. Lumilautailija kehuu alueen luonnon ainutlaatuisuutta videolla.

"Minusta tuntuu, että ihmiset tulevat kaipaamaan tällaista vielä enemmän tulevaisuudessa. Ainakin itse tarvitsen sitä mitä meillä täällä on", Rukajärvi toteaa.

Kuusamon maisemia ja Rukajärven lumilautataituruutta esittelevä video on tuotettu yhdessä Pro Kuusamo -yhdistyksen kanssa.

Pro Kuusamo määrittelee tavoitteekseen Kuusamon säilyttämisen luontokaupunkina ja sen luontoon ja maineeseen perustuvien elinkeinojen työllistävän vaikutuksen edistämisen tuleville sukupolville.

Katso alta video Enni Rukajärven YouTube-kanavalta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Ainutlaatuista ja koskematontako? Kumma, että videossa ei kuvat Kuusamon metsänhoitoa, jossa on tuhottu käytännössä kaikki metsät suojelualueiden ulkopuolella. Onhan siellä hienoja maisemia ja hirveän näköiseksi tuhottu Ruka. Sellaista jälkeä tuskin saa aikaiseksi muuten kuin turismin nimissä. Kuusamon luontoko ainutlaatuista ja koskematonta? Ei todellakaan ole. Hyvä se on lisäksi puhua kaikennäköisten yhdenasianliikkeiden puolesta, kun itse lentää pitkin maailmaa ja laskee lamppujen alla vuorten ja mäkien kylkiin jyrsityissä massaturismikohteissa. Leipää ja sirkushuveja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottas kantaa omaan saastuttamiseen humpuuki homman takia pörrää pitkin maailimaa. tullee vissiin valuttatuloja hirviästi maahan. ilimanaikojaa kitisee rupiais työtä tekkeen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta Kuusamon luonnolle olisi että jokimaisemat oulanka -ja kitkajoen sekä kuusinki joen varsien "palju "vessoihin saataisiin jätevesi pien puhdistamot tai vaihtoehtoisesti kunnalliseen jätevesi systeemiin ,siellä käy 100 00 (sata tuhatta )turistia vuosittain mukaan lukien karhunkierroksen patikoijat ,useiden vuosikymmenten ajan jokivarsien jätevedet yhdessä jokimatkailun kanssa on pilannut Kuusamon luontoa sekä paanajärven vesistöjä,ei ole maailman perintökohteeksi kuusamon maisemista,on hyvä että joku tarttuu ja alkaa puhumaan luonnon puolesta samalla saataisiin viikko tolkulla jokimaisamiin leiriintyneet ilmais majoittuneet pois rasittamasta joki ekosysteemiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusamo on mielestäni kaunein paikka Suomessa. Ikävöin sinne suunnattomasti ja varsinkin niinä aikoina, kun lapseni ja lapsenlapseni ovat lomailemassa siellä. Kesätkään eivät enää tunnu kesiltä, koska ei ole odotettavissa sitä kauneuttakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paraskin puhuja. Lautailu, laskettelu ja hiihto pahinta mahdollista Kuusamon luonnolle. Rukatunturi on avohakattu aivan järkyttävän näköiseksi. Todellinen kansallisaarre on häväisty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy se metalli jostain kaivaa Enninkin kaulaan. Ei Rukaa ja sen lähiympäristöä voi (koskemattomaksi)luonnoksi sanoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enni hyvä ,missä olisit harjoitellut ,jos et raiskattussa Rukan rinteissä?Kuusamossa on parhaat luonnon nähtävyydei ,likimain kokonaan laskettelioiden "temmellys kenttänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jee, Jenni! Nätiksi ja filmaattiseksi tiedetty jo ennestään; näköjään myöskin fixu! Kyllä tällainen peräkammarin poika tykkää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tota noinniin, se toi tota noinniin puhhuu tota noinniin somea....vtotanoiniin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totanoinniin olen totanoinniin samaa mieltä. Rukan alue on raiskattu turismin toimesta. Kaivoskin saatuttaisi vähemmän kuin Rukan matkailijat, joiden jätevedet ovat jo saatuttaneet Kitkajärven.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin entisenä kuusamolaisena, ja nykyisenä mökkikuusamolaisena, pakko sanoa, että ei siinä Kuusamon luonnossa mitään erityistä ole, jos vertauskohtana on esimerkiksi Koillismaan ja Itä-Lapin alueet yleensä. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö se olisi hienoa seutua sisältäen myös joitain todella hienoja luontokohteita. Em. perusteella kuitenkin voitaisiin sanoa, että jokaisessa paikassa on jotain "todella erityistä" ja jättää sen perusteella edes arvioimatta muita yritystoimintamahdollisuuksia kuin matkailu. Pyytäisin tutustumaan esimerkiksi Kiirunan seutuun Ruotsissa ja arvioimaan tuon katsannon perusteella sitä onko luontoarvojen ja muun teollisen toiminnan yhteensovittaminen mahdollista. Toki Kuusamoa pitää arvioda omana kokonaisuutena, mutta esimerkkejä kannattaa hakea myös muualta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidat olla jonkun kaivosyhtiön di, tai sitten et ymmärrä luontoarvoista ja sen kestävyydestä enempää kuin pässi tähdistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivoisin Suomessa olevan enemmänkin tällaisia nuoria.
Enni on sisäistänyt sen saman, joka iski minuun tehdessäni ensimmäisen Kuusamo-Ruka-hiihtoni 61 vuotta sitten. Kun nyt jälleen sinne menen hiihtämään syksyisen Oulanka-vaelluksen jälkeen, tunnen sisimmässäni kuinka oikeassa Enni onkaan.
Luonto imee Sinut syliinsä kuin äiti lapsensa ja kerta toisensa perään kedosta hautaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ison kaupungin luonto, kuuma höyryävä asfaltti kesäisen helleukkoskuuron jälkeen, se se vasta on jotain. Joka puolella autoja ja isoja montskareita, bensan tuoksua. Ihmiset kesäkamppeissa, kylmä olut ulkotarjoilussa neli-tai kuusikaistaisen kadun varrella. Joka paikassa ihmisiä ja elämää. Kun on vuosikymmeniä elänyt sellaisessa ympäristössä, siitä näkee kaipaavaa unta nukkuessaan mökissä Kuusamon korvessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enni aivan mahtavaa että jollakin julkisuuden henkilöllä on rohkeutta omalla nimellä ja kasvoilla olla luonnon puolta. Arvostan tämän teon jälkeen Enin kaikkein korkeimmalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

11:55
Merivartiostot suorittavat tehostettua vesiliikennevalvontaa tänäkin juhannuksena – muistathan nämä asiat, ennen kuin lähdet vesille
11:44
Mykkäklassikoita livemusiikin kera Valveella elokuussa – Chaplinin Kultakuumekin saa monitaiteellisen säestyksen
11:34
Mikkelin rajua koulupaloa tutkitaan tuhopolttona – tutkinnanjohtaja tyynnyttelee somehuhuja
11:32
Kiinan Xi matkusti Pohjois-Koreaan tapaamaan Kimiä, Yhdysvaltain Trump haluaa kuulla uutiset pian Xiltä itseltään
11:19
Poliisi: Suomeen salakuljetettiin Venäjältä susia, joita käytettiin siitostoimintaan koirasusitilalla
11:10
Iran sanoo pudottaneensa amerikkalaisen lennokin Iranin alueella – USA:n mukaan isku tapahtui kansainvälisessä ilmatilassa
11:01
Suomalaisten kesälomabudjetti on kyselyn mukaan 1 200 euroa, suunta alaspäin – "Ensi vuonna lomabudjetit saattavat taas nousta"
49
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
31
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
21
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
20
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
17
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
11
HS: Harkimon liike aikoo rekisteröityä puolueeksi – "Tiedän ja ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä"
11
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

oulu
mällinen h

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image