Pohjois-Suomi

Ärjänsaaressa on vilkas talkookesä – tai­de­fes­ti­vaa­li herättää henkiin ta­pah­tu­ma­pe­rin­teen

Vaara-kollektiivin väkeä kävi Ärjänsaaressa suunnittelemassa tulevaa festivaalia. KUVA: Vaara-kollektiivi
Pohjois-Suomi 12.7.2018 10:32
Kaleva

Oulujärvessä sijaitseva Ärjänsaari siirtyi vuosi sitten metsäyhtiö UPM:ltä valtion omistukseen. Sen jälkeen saarta on ryhdytty kehittämään retkeilykohteena. Saaren kehittämisestä vastaa Metsähallituksen Luontopalvelut.

Saaressa on ollut vilkas talkookesä. Vapaaehtoiset ovat järjestäneet Ärjänsaaressa siivous- ja luonnonhoidollisia talkoita, ja lisää talkoita on tulossa. Lisäksi Ärjänsaaren lintu- ja hyönteiskantaa on aloitettu seuraamaan ja kartoittamaan. Arkeologi on laatinut saaren tervahaudoille hoitosuunnitelman, ja rakennuskonservaattori on tehnyt rakennushistoriallisesti arvokkaille mökeille väri- ja kunnostusanalyysia. 

Saaressa työskentelee kolme Metsähallituksen Luontopalvelujen palkkaamaa henkilöä. Kirvesmies ja hänen työparinsa ovat aloittaneet ensimmäisten mökkien kunnostamisen. Lisäksi he rakentavat uusia tulipaikkoja. Yleishuoltomies kunnostaa saaren virkistysrakenteita.

Ensimmäinen tapahtuma järjestetään reilun viikon päästä, kun saaressa pidetään ekologisia teema ja esittävää taidetta yhdistävä taidefestivaali 21.–22. heinäkuuta.

– Ohjelmasta tehtiin leppoisasti etenevä. Halutessaan ehtii vaikka jokaiseen esitykseen, sanoo Veikko Leinonen festivaalin järjestävästä kajaanilaisesta Vaara-taidekollektiivista.

MAINOS

Kommentoi

Ihan pieni kommentti.

Joku noita betonirenkaita tekevistä firmoista voisi tuoda markkinoille ihan valmiiksi nuotiopaikaksi tarkoitetun betonirenkaan. Siksi monesti niitä näkee tuossa käytössä.

Se voisi olla aavistuksen matalampi ja siinä voisi olla hiukan leveämpi reunus. Kenties joku ilma-aukko kyljessä paremman palamisen takaamiseksi. Pientä tuotekehittelyä voisi siis tehdä. Ja väriksi joku muu kuin betoniharmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäksi nuotiopaikan renkaan pitäisi olla tulenkestävää betonia. Normaalit renkaat murenevat äkkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image