Pohjois-Suomi

Anestesiaa vaativat leikkaukset siirtyvät Raahesta Ou­las­kan­kaal­le ja Ouluun – Kolme työntekijää irtisanottiin

Raahen Sairaala KUVA: Vesa Joensuu
Pohjois-Suomi 16.4.2019 9:18 | Päivitetty 16.4.2019 17:31
Mirko Siikaluoma

Anestesiaa vaativa leikkaustoiminta siirtyy Raahen sairaalasta Oulaskankaalle ja OYS:aan. Paikallispuudutuksessa tehtävät toimenpiteet jatkuvat Raahessa.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän leikkaustoiminta siirrettiin liikkeen luovutuksella Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille vuoden 2018 alussa. Samalla leikkaustoiminnan henkilöstö siirtyi sairaanhoitopiirin työntekijöiksi.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri teki päätöksen leikkaustoiminnan siirtämisestä osana yhteistoimintaneuvotteluita, jotka koskivat koko PPSHP:n Raahen sairaalassa toimivaa henkilöstöä. Sairaanhoitopiiri teki esityksen yhteistoimintaneuvotteluista 18. helmikuuta.

Sairaanhoitopiiri kertoo, että kaikille Raahen sairaalassa työskennelleille pystyttiin tarjoamaan uutta työsopimuksen mukaista työtä. 

Kolme työntekijää jouduttiin irtisanomaan, koska he eivät ottaneet heille tarjottua tehtävää vastaan. 

Leikkaustoiminta täytyi siirtää Raahesta Oulaskankaalle ja OYS:aan keskittämis- ja päivystysasetuksen vuoksi. Valtioneuvoston asetuksen (582/2017, 7§) ja terveydenhuoltolain (45§) mukaan anestesiaa vaativa leikkaustoiminta tulee keskittää ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksen sairaaloihin.

Uutista korjattu 16.4. kello 17:30: Lisätty tieto, että kolme työntekijää jouduttiin irtisanomaan. Otsikkoa muutettu.

MAINOS

Kommentoi

Miksi ei synnytyksiä saa hoitaa oulaskankaalla mutta leikkauksia saa? Missä järki näissä päätöksissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekä Oulaskankaan, että Raahen sairaalat ovat VAIN aluesairaaloita ja kaiken lisäksi pieniä ja huonosti varusteltuja sellaisia.
Ei niissä pikku sairaaloissa lääketieteellisesti kovin hyvää hoitoa voi saada. Ja se entisen Oulun läänin eteläosa on niin vähäväkistä sekä harvaanasuttua takapajuista seutua, että sairaanhoidon taso siellä ei varmaankaan ainakaan parane tulevaisuudessa.
Paljon paremmin asia ei ole Oulussakaan. Siellä on yliopistollinen sairaala, mutta Suomen viidestä yliopistollisesta sairaalasta Oulu on pienin ja huonoimmin varustettu.
Siellä ei saa lähestulkoonkaan yhtä monipuolisesti hoitoa kuin Tampereella tai Turussa. Jopa Kuopion yliopistollinen sairaala on Oulua tasokkaampi Helsingistä puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OYS on viidestä keskussairaalasta suurin. Henkilöstöä yli 6000 tuhatta. Esim. Turussa n.3500.
Kuopio on se pienin ja vaatimattomin. Oulu on se paras tasoisin täällä pienessä Suomen maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan väärin
Helsingin yliopistosairaala on suurin ja tasokkain.
Sen jälkeen järjestyksessä seuraavat ovat Tampereen, Turun, Kuopion ja Oulun yliopistosairaalat.
Sairaaloiden koko on suorassa suhteessa yliopistosairaalan vastuualueen asukaslukuun.
Oulun vastuualueen asukasluku on näistä selvästi pienin.

Esimerkiksi kaikki elinsiirrot ja vaativimmat syöpähoidot on keskitetty sinne, jossa on paras osaaminen. Toisin sanoen Helsinkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei luulisi raahelaisten olevan pahoilla mielin raahen sairaalan toiminnan supistumisesta, kun aina valittavat ettei siellä saa kunnollista hoitoa ja että aina saa lähteä ouluun hyvän hoidon perässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se lopu.Hännisen Katja lupasi hoitaa lakimuutoksen niin,että tämä leikkaustoiminta kokonaisuudessaan säilyy mikäli hänet valitaan kansanedustajaksi.Eli asia on hoitumassa kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen käynyt anestesiaa vaatineissa leikkauksissa sekä Raahessa että OYSssa ja potilaana Raahessa sain aivan ylivoimaisen hyvää palvelua OYSiin verrattuna. OYSn "palvelu" ei toimi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saamme vieläkin kärsiä näistä oikeistohallituksen valtanäytöksistä. Toivottavasti kokoomuskin saa vielä palautteen epäoikeudenmukaisesta politiikastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän takia keskusta menetti 3 edustajaa Oulun piiristä. Yrittivät väittää aiemman hallituksen päätökseksi. Kuten jutusta näkyy, asetus annettiin 2017.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valviran henkilökunta pitää vaihtaa kun eivät ymmärrä ollenkaan näiden pitkien matkojen kansalaisia. Hyvä sairaalahoito lopetetaan. Samoin Oulun hyvinvointi ihmiset ja päättäjät vaihtoon kun lopettavat hyvin toimivia terveyskeskuksia. Esim Kaijonharju!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ja kun yksityissairaaloissa leikataan anestesiaa vaativia leikkauksia he rikkovat lakia. Missä on THL:n valvonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotain tässä meni väärin, vaikka työntekijöiden asema tärkeä oli. Nimittäin asiakkaat, eli leikkaukseen joutuvien asema, joita rahdataan entistä enemmän remontin alle joutuneeseen Oys:iin tai jopa Raahea pienempään yksikköön Oulaskankaalle. Potilaat tuntevat paikat vieraiksi ja usein itse omaisensa kuljettavat hankalaksi, etenkin Oys:iin, jossa on surkeat parkkitilat ja vaikea saada taksien suosimilta rampeilta asiakasta sisään sairaalaan, josta taasen alkaa se etsiminen kohteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulaskangas on hyvä yksikkö, vaikka onkin vähän kaukana. Hyvät liikenneyhteydet kuitenkin. Aivan erilainen kohtelu ja ilmapiiri kuin OYS:ssä. Melkein kuin kotona. Tytär oli jalkaleikkauksessa Oulaskankaalla muutama vuosi sitten, vaimo saattajana, ja kilvan kehuivat paikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan noin, mutta arvaappa kumpaa pidetään kohteena numero yksi, kun anestesiaa vaadittavia leikkauksia raahelaiset tarvitsee. Tuskin Oulaskankaalla, vaikka kuinka kotoiset ja lokoiset olot olisikin, on kapasiteettia kovinkaan korkealla prosentilla asiakkaista leikata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä yksikkö on ollut Raahessakin. Minut on operoitu siellä useita kertoja ja kaikki on sujunut turvallisesti ja hyvin. Raahelaisille liikenneyhteydet Raaheen ovat kai paremmat kuin Oulaisiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

57
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
47
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
37
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
11
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
9
Annika Saarikko ei lähde ehdolle keskustan puheenjohtajaksi – "Halusin kertoa ratkaisustani nopeasti, jotta muut voivat rauhassa valmistautua syyskuuhun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Kun on valmis tekemään paljon töitä ja jaksaa pyrkiä elämässä eteenpäin, niin jossain vaiheessa todennäköisesti päätyy k... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image