Pohjois-Suomi

Aktivistit häiritsevät hakkuita Pyhäjoella - poliisi paikalla

Pohjois-Suomi 22.4.2015 15:15
Timo Myllykoski

Radikaalia ympäristötoimintaverkosto Hyökyaaltoa edustavat aktivistit ovat aamusta alkaen häirinneet hakkuutöitä Fennovoiman ydinvoimalaitosalueella Pyhäjoen Hanhikiven niemellä. Fennovoiman kehityspäällikkö Karri Huusko kertoo alueella liikkuneen 10-15 aktivistia häiritsemässä hakkuukoneiden työskentelyä.

– Ilmeisesti joku oli jopa sitonut itsensä puuhun kiinni. Poliisi on paikalla seuraamassa tilannetta.

Huuskon mukaan aktivistit ovat häirinneet muutaman koneen toimintaa, mutta suurin osa alueella olevista koneista on pystynyt jatkamaan töitään normaalisti. Alueella työskentelee useita korjuuyksiköitä.

– Mitään käytännön vaikutusta töiden etenemiseen tällä ei ole. Missään tapauksessa työt eivät ole keskeytyneet.

Hyökyaalto-verkosto kertoo verkkosivuillaan aktivisteja istuvan parissa puussa ja muutaman aktivistin liikkuvan maastossa estämässä työkoneita tulemasta lähemmäksi.

– Aamulla piti ruveta pikapuolin toimintaan, koska L&T Biowatti Oy hakkaa metsää siihen tahtiin, että vuorokauden sisällä kaikki olisi kaadettu, verkkosivuilla todetaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

aktivistit tekee ihan oikeaa hommaa kyllä asia on niin kun ei ole rakennuslupaa ydinvoimalle myönnetty niin mitään ei tarvi tehdä ilman lupaa häipyköön tuo fennovoima pois pyhäjoelta koko nimi jo oksettaa pyhäjokisia täällä ei kohta varmaan asu paikkakuntalaisia kun tuo myrkkylaitos höpinä vaan jatkuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täälä tietämättömät ydinvoiman vastustajat huutelee... Ottakaa asioista ensin selvää. Tässäpä teille mustaa valkoisella: "Pyhäjoen kunnan rakennuslupaviranomaisen tehtäviä hoitava Raahen kaupungin rakennusvalvontaviranomainen on myöntänyt 17.3.2015 Fennovoima Oy:lle maisematyöluvan Pyhäjoella sijaitsevan ydinvoimalaitoshankkeen valmisteleviin töihin. Maisematyölupapäätös koskee puiden hakkuuta yhteensä 18 eri tilan alueelle, Hanhikivenniemen ydinvoimalaitosalueen asemakaavan korttelissa 1 (EN-1) sekä M-2 alueella, lisäksi Raahen kaupungin puolella energiahuollon korttelialueella (EN-2) sekä M-2 alueella. M-2 alueelle tehdään laitoksen uloin turva-aita.
EN-1 ja EN-2 alueet ovat yhteensä pinta-alaltaan 95,2 ha. M-2 alueella suoritettava hakkuu on pinta-alaltaan 2,4 ha. Alueet on suunniteltu raivattavaksi kokonaan puustosta.
Fennovoima Oy vastaa maisematyöhön liittyvistä mittauksista, puunkaadosta, kantojen poistosta sekä puun kuljetuksesta. Työt on tarkoitus suorittaa 30.4.2015 mennessä.
Fennovoima Oy on hakenut samalla lupaa aloittaa työt ennen päätöksen lainvoimaisuutta. Maisematyölupapäätöksessä annetaan lupa aloittaa työt ennen päätöksen lainvoimaisuutta."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se on tuo fennovoiman touhu täyttä paskaa onneksi hanke hylätään vielä ja homma katoaa pyhäjoelta ja kylä pysyy siistinä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreää voimaa = työttömyyttä. Ellei Rautaruukkiakaan olisi, Raahen seudun voisi sulkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaisille alueille pitää ennen hakkuita levittää lietelantaa lumensulattamiseksi. Haju häiritsee jonkun verran Helsingin ekohulluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastustajina myös paikallisia tontin ja mökin pakolunastuksen uhreja, lisäavuksi myös Oululaisia työssäkäyviäja perheellisä sekä huolestuneita kansalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kaikki paikalliset vastusta, pieni osa kyllä. Näköjään on pitänyt haalia "paikalliset" vastustajat Helsingistä asti.
Asiasta on päätetty eduskunnassa, on väärin mennä häiritsemään toisten laillista työtä työmaalle. Mellakoitkoon siellä eduskunnan portailla, kun eivät voi tyytyä demokraattisen päätöksentekoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä yhteiskunnassa on näitä vastustajia jotka eivät tee töitä ja laittavat kapuloita rattaisiin koska yhteiskunta pyörii työtä tekemällä sitä kautta verotuloilla .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä se näkyy olevan vaikeaa ymmärtää joillekkin että ko hakkuut ei ole laittomat. Aloitus lupa on annettu eli työt on saanut aloittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai niin? Kukas sen luvan muka on antanut? Luin juuri vanhasta pariskunnasta jolla on mökki Hanhikiven rannassa jotka eivät saaneet rakentaa saunaakaan koska se kuulemma häiritsi lintuja. Eikä tämä nykyinen luonnon tuhoaminen muka häiritse lintuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hakkuut ovat laittomia koska Fennovoiman hakkuita varten hakema maisematyölupa ei ole astunut voimaan.
Siis alkoivat hakkaamaan ennen aikojaan vaikka lupa ei ole vielä voimassa, tekivät siis Talvivaarat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittomat hakkuut hyvä että joku tekee jotakin laittomuuksille. Poliisi suojelee rosvoja mitä on tämä maailma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellinen ongelma on se, että ydinvoimayhtiö on ottanut paikallisten vastustuksesta huolimatta ja uusia laintulkintoja soveltaen ja pakkolunastuksella uhkaillen haltuunsa osan ihmisten kotiseutua luovuttaakseen sen oikein virallisesti Kremlin Rosatomin hallintaan 1.7. 2015 ja siksi siellä on niin hillitön kiire poistaa kaikki ydinvoimayhtiötä uhkaavat luonnonarvot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkään en enää hae mitään lupia kun aion kaataa metsää tai pykätä kantin. Jos kerran yhtiö ei tarvitse lainvoimaa luvilleen, emme kai me tavalliset kansalaisetkaan. Laittomuuden aika on alkanut ainakin täällä Raaahen seudulla. Ja jos joku mutisee vastaan, niin pyydän poliisia turvaamaan tekemiseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa, että jotkut toimivat lopettaakseen järjettömät hakkuut! Hakkuiden tarkoituksena on aidata 97 hehtaarin alue Isänmaatamme luovutettavaksi venäläisille 1.7.2015. Siellä saisivat vapaasti temmeltää ja vaikkapa ohjelmoida kybermatojaan Suomen energiaverkkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin! Ehkä ovat saaneet israelilais-usalaisen Stuxnetin kiinni, ja tuovat sen Pyhäjoelle. Ovat niin katalia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansalais aktiivisuutta pitää lisätä, ja nostan teille hattua, jotka puolustatte kansamme tulevaisuutta! On erittäin hienoa ja arvostettavaa , että uskaltaa laittaa itsensä likoon jonkin suuremman asian puolesta. Fennovoimaan liittyy erittäi paljon epäselvyyksiä edelleen joista suurimpana nostan esiin. miten on varauduttu siihen jos meren pinta tulevina vuosikymmeninä nousee arktisen jäätikön sulamisen myötä? Ketkä ovat vastuussa jos onnettomuus tapahtuu? Siinä tilanteessa se lienee kuitenkin pienin ongelma joten siihen voisi ottaa kantaa jo etukäteen. Kaikki skenaariot tulee suunnitella etukäteen. Entäpä kun rakennuksen käyttöikä on tullut tiensä päähän. Kuka purkaa laitoksen ja hoitaa siitä koituvat kulut? Kaikki mukana olevat järjestöt, kunnat, yritykset ja yksityis henkilöt? Tähän kassaan pitää kerätä rahat etukäteen, muuten se on tulevaisuudessa veronmaksajien vastuulla.

Tästä projektista ei hyödy kuin pieni eliitti , mutta perinnöksi kansa siitä ison kasan laskuja, tikittävän aikapommin ja sidotut suhteet itään.

Ei fuusio ydinvoimalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nämä "hyvät aktivistit"pitää luokitella terroristiksi ja sanktiot niiden mukaiset,menisivät oikeisiin töihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
13
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
3
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
3
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
2
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
1
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image