Pohjois-Suomi

Ajokielto päällä, puolitoista promillea veressä ja amfetamiinia päälle, silti auton rattiin – Rovaniemen poliisilta karut kertomukset viikonlopusta

Liikenteessä törttöilleiden henkilöiden lisäksi poliisia pitivät kiireisenä useat pahoinpitelyt sekä ajoneuvoihin kohdistuneet vahingonteot. KUVA: Heikki Uusitalo
Pohjois-Suomi 16.2.2020 18:05
Heikki Uusitalo

Rovaniemen poliisin viikonloppu oli kiireinen. Esimerkiksi päihtyneet kuljettajat työllistivät virkavaltaa.

Perjantaina humaltunut kuljettaja rysäytti autollaan Kemintien ja Isoaavantien risteyksessä toisen auton kylkeen. Alkuillasta sattuneessa törmäyksessä ei tullut henkilövahinkoja.

Poliisi kertoo, että humalainen kuski oli ajanut päin punaisia valoja. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lauantaina aamuyöllä rattijuopumusvalvontaa tehnyt partio pysäytti henkilöauton, jonka kuljettaja oli ajokiellossa. Kuski puhalsi seulonta-alkometriin yli puolitoista promillea. Huumausainepikatesti puolestaan näytti positiivista amfetamiinille.

Auton kyydissä oli matkustaja, jonka hallusta poliisi löysi amfetamiiniksi epäiltyä ainetta.

Sunnuntaina iltapäivällä poliisi kääntyi erään henkilöauton perään Etelärinteellä. Autoilija lähti pakenemaan partiota ja ajoi hetkellisesti pitkin kevyen liikenteen väylää. Auto pysähtyi Korkalovaaran suunnalla.

Poliisi kertoo, että autoa kuljettaneen henkilön ajo-oikeus oli rauennut. Huumausainepikatesti näyttä positiivista amfetamiinille ja bentsodiatsepiineille.

Kuski vastusteli poliisin mukaan kiinniottoa.

Kuskia epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä haitanteosta virkamiehelle.

Liikenteessä törttöilleiden henkilöiden lisäksi poliisia pitivät kiireisenä useat pahoinpitelyt sekä ajoneuvoihin kohdistuneet vahingonteot. Poliisille on lisäksi tehty useita rikosilmoituksia anastetuista lisävaloista.

MAINOS

Kommentoi

No entäs autot ? Jääkö ne näille vielä käyttöön?
Onko siis aivan tosiaan oikein että henkilö joka kuljettaa kahta tai usempaa lasta autollaan ja liikkuu liikenteessä luottaen siihen ettei kukaan narkki/itsekäs alkoholisti hoksaa ajella kylkeen tai keulaan, että pitää kokoajan varoa joka risteyksessä tällasia?
Onko se aivan oikein meitä rehellisiä raittiita kohtaan?
ONKO ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö huumeita voisi kieltää, sitten ei kukaan ajaisi amfetamiinipäissään.

Huumeiden vapauttaminen oli suuri virhe

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Tietääkseni Suomen laki ei salli huumeiden käyttöä ja pankit ei anna kyllä sen käyttöön rahaa, onko teillä persuilla jokin muu tieto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeasti tällaiset provosoivat kirjoittelut eivät ole missään reaalimaailmassa kiinni. Eikä yhteiskunnalle täysin hyödytöntä yksisilmäisyyttä kannata kannustaa. Tuollaista agendaa ei aja yksikään puolue. Eikä tule ajamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreiden Tuija Brax aikoinaan oikeusministerinä käytännössä poisti muuntorangaistuksen, ja sen jälkeen ajokielloilla ei ole ullut mitään merkitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image