Pohjois-Suomi

15 vuoden takainen ajatus muuttuu to­dek­si – ­Ru­kal­le kohoaa 20 iglun kylä: "Valmista pitäisi tulla marraskuun aikana"

Valmiin iglun etuseinät ja katto ovat lasia. Ideana on, että ympäröivä luonto näkyy sisään mahdollisimman hyvin. KUVA: mikko halvari
Pohjois-Suomi 26.8.2019 12:01
Kaisa Vänskä

Lappihulluutta pitää olla, sopivassa määrin. Sitä mieltä ovat yrittäjät Johanna ja Pauli Marin, jotka parhaillaan rakennuttavat Rukalle Lammintuvan kahvilan läheisyyteen uutta, modernia iglukylää. Kyseessä on yli miljoonan euron investointi.

– Rakennustyöt on aloitettu kesäkuussa. Malli-iglu rakennettiin viime kesänä Oulun seudulle, josta se on nyt viety Rukalle. Nyt rakennetaan 19 samanlaista lisää. Valmista pitäisi tulla marraskuun aikana, Pauli Marin kertoo.

19 lasi-iglua on rakenteilla Rukalle, puolen kilometrin päähän Lamminkylän kahvilasta. Yksittäisen iglun koko on noin 15 neliömetriä. KUVA: mikko halvari

Rakennusprojekti on tuonut Sipoossa asuvat Marinit Kuusamoon useamman kerran kuluneen vuoden aikana. Lähes 10 vuotta yrittäjinä toimineilla Marineilla on vahva usko Kuusamon, Rukan ja Lapin vetovoimaan. Erityisesti he uskovat luonnon vetovoimaan, sillä luonto on ihmiselle iso voimavara.

– Kävimme 15 vuotta sitten Dubaissa aavikkosafarilla. Se oli meille todella eksoottista ja jännittävää. Mietimme jo silloin, miten vaikuttuneita paikalliset olisivat, jos tulisivat Rukalle meidän luontoomme katsomaan tähtitaivasta ja tykkylumia, revontulia ja pimeää, Johanna Marin kertoo.

Magical Pond -iglukylä Rukalle

20 iglua.

Rakentaminen aloitettu kesäkuussa.

Yli miljoonan euron investointi.

Työllistää kaiken kaikkiaan noin 10 henkilötyövuoden verran paikallista henkilöstä.

Iglut on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Kanttia 2. Pääurakoitsija on Oulusta, mutta suurin osa rakentajista on kuusamolaisia.

Arvioitu matkailijamäärä talvikaudella noin

4000 yöpyjää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Valtion verorahoista jakamilla avustuksilla noita rakennetaan. Ei ole pois yrittäjän tileistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno rakennushanke, houkuttelee varmaan turisteja ulkomailta. Suomalaiset näkevät luontoa päivittäin, ehkä Etelä-Suomessa asuvat kiinnostuvat, sillä isoissa kaupungeissa valosaaste on valtavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruka on samalla korkeudella kuin Ylitornion eteläkärki. Yhdellä hallinnollisella säädöksellä se voisi muuttua virallisestikin Lapiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten nuo saadaan vesitiiviiksi?Normaalisti nuo vuotaa jo seuraavana keväänä,viimeistään.Kesällä kuuma,talvella kylmä.niinku tsekkimakuupussi(votka holotna)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä muistuta iglua ollenkaan, miksi niile annetaan sellainen nimi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No siksipä juuri nimessä on lasi -etuliite.

Nämä muistuttavat kovasti lasi-iglua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

114
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
68
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
60
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
52
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
24
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
21
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
20
Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun kymmenen viime vuoden aikan" – Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image