Oulu

Yrit­tä­jä­ka­ve­ruk­set muuttavat De Gamlas Hemin hotelliksi – "Suun­nit­te­lu­työ lähtee käyntiin heti"

De Gamlas Hemin remontointi on tarkoitus aloittaa sitten, kun yhdyslautakunnan päätös on lainvoimainen. Suunnittelutyö lähtee käyntiin heti. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 18.10.2017 14:35
Mirja NIemitalo

Oululaiset yrittäjäkaverukset ryhtyvät remontoimaan Heinäpäässä sijaitsevaan puiseen arvotaloon majoitus- ja kokoustiloja.

De Gamlas Hem on tarkoitus remontoida noin 20-paikkaiseksi hotelliksi.

Päärakennukseen tulevien majoitus- ja kokoustilojen lisäksi pihamaalle rakennetaan pari hirsisaunaa kabinetteineen. Hotellin yhteyteen tulee myös ruokaravintola.

Remontointi on tarkoitus aloittaa sitten, kun yhdyslautakunnan päätös on lainvoimainen. Suunnittelutyö lähtee käyntiin heti.

-Tarkoitus on, että hotelli saataisiin auki ensi syksynä, Rakennus Paakki Oy:n toimitusjohtaja Timo Paakki kertoo.

Paakin mukaan kiinnostus heräsi, kun hän ja kaksi muuta yrittäjää kävivät paikan päällä ja ryhtyivät ideoimaan, mitä vanhalle puutalolle voisi tehdä.

Paakin mukaan kyseessä on uniikki rakennus, johon voi rakentaa hienon elämyksiä tarjoavan kokonaisuuden. Esimerkkejä on etsitty muista vastaavista kohteista ja katsottu, miten niitä on hyödynnetty.

– Suojeltu kohde soveltuu meidän mielestä hotelli-, kokous- ja juhlatoimintaan. Tässä voi hyödyntää olemassa olevaa huonepohjaa ja siellä on hienoja kakluuneja, Paakki sanoo.

Hotelliksi muutettavasta vanhasta arvorakennuksesta tulee Paakin mukaan ainutlaatuinen, jollaista Oulussa ei vielä ole.

Paakki ei tässä vaiheessa lähde ennakoimaan kustannuksia, joita talon käyttöönotosta aiheutuu.

Oulun yhdyskuntalautakunta päätti tiistain kokouksessaan myydä Kirkkokatu 54:ssä jo pitempään tyhjillään olleen rakennuksen Arto Keräselle, Timo Paakille ja Veli-Pekka Pohjolalle perustettavan yhtiön lukuun 402 667 euron kokonaiskauppahinnalla.

Jugend-tyylinen puutalo on arkkitehti Viktor J. Sucksdorffin suunnittelema. Se valmistui vuonna 1906 vanhainkodiksi. Viimeksi tiloissa toimi monikulttuurikeskus.

Suojelurakennuksen korjaus- ja muutostöissä on säilytettävä talon kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot. Sisätiloihin voi tehdä toiminnan vaatimia muutoksia.

Juttua korjattu 15:30: De Gamlas Hem sijaitsee Heinäpäässä, ei Hollihaassa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hienoa! Hyvä idea kaikkineen. Oulussa ei valitettavasti osata arvostaa vielä jäljellä olevaa vanhaa. Hienot rotuaarin noppakivetkin vaihdettiin rumiin betonilaattoihin. Tuollainen kaunis rakennus sopii hyvin juuri suunnittelemaanne käyttöön. Esim Luleåssa on vastaavia kauniita/persoonallisia majoitustiloja ihmisille, jotka hakevat jotain muut kuin kolkkoja ketjuhotelleja. Kiva tuo ruokaravintolakin majoituksen ohessa. Näin Oulussa asuvatkin pääsevät ihastelemaan kaunista rakennusta ja pihapiiriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti saadaan mukavia viini-iltoja tai esim. rommin maistajaisia. Mukava olisi myös kuunnella bluesia tuossa ympäristössä. Kesällä mukava hacienda-tunnelma varhaisen Kesäleski-ravintolan tapaan. Stripparikin olisi silloin paikallaan. Näytetään lestadiolaiselle Oululle mistä kana pissii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin hyvä uutinen! Säilyttämisen arvoinen talo saa käyttöä ja kaupunki saa yrityksen, jota tarvitaan. Suosittelen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tässä hankkeessa on enemmän järkeä kuin Intiön vesitornihuijauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno uutinen! Kerrankin vanha kaunis rakennus säilyy ja tulee hyvään käyttöön. Onnea tekijöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on todella hienoa: vuoden kulttuuriteko ko. yrittäjiltä! Toivon onnea ja menestystä haastavaan urakkaan, ja uskon kyllä heidän onnistuvan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
20
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
19
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta
18
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
17
IS: Oulun yliopistossa on yli kymmenen koronavirustestissä käytettävää laitetta, yhdellä laitteella voi käsitellä yli 200 näytettä vuorokaudessa
17
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle
13
Hallitus järjesti tiedotustilaisuuden –katso tallenne tilaisuudesta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koillismaata lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

316 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image