Oulu

Yrit­tä­jä­ka­ve­ruk­set muuttavat De Gamlas Hemin hotelliksi – "Suun­nit­te­lu­työ lähtee käyntiin heti"

De Gamlas Hemin remontointi on tarkoitus aloittaa sitten, kun yhdyslautakunnan päätös on lainvoimainen. Suunnittelutyö lähtee käyntiin heti. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 18.10.2017 14:35
Mirja NIemitalo

Oululaiset yrittäjäkaverukset ryhtyvät remontoimaan Heinäpäässä sijaitsevaan puiseen arvotaloon majoitus- ja kokoustiloja.

De Gamlas Hem on tarkoitus remontoida noin 20-paikkaiseksi hotelliksi.

Päärakennukseen tulevien majoitus- ja kokoustilojen lisäksi pihamaalle rakennetaan pari hirsisaunaa kabinetteineen. Hotellin yhteyteen tulee myös ruokaravintola.

Remontointi on tarkoitus aloittaa sitten, kun yhdyslautakunnan päätös on lainvoimainen. Suunnittelutyö lähtee käyntiin heti.

-Tarkoitus on, että hotelli saataisiin auki ensi syksynä, Rakennus Paakki Oy:n toimitusjohtaja Timo Paakki kertoo.

Paakin mukaan kiinnostus heräsi, kun hän ja kaksi muuta yrittäjää kävivät paikan päällä ja ryhtyivät ideoimaan, mitä vanhalle puutalolle voisi tehdä.

Paakin mukaan kyseessä on uniikki rakennus, johon voi rakentaa hienon elämyksiä tarjoavan kokonaisuuden. Esimerkkejä on etsitty muista vastaavista kohteista ja katsottu, miten niitä on hyödynnetty.

– Suojeltu kohde soveltuu meidän mielestä hotelli-, kokous- ja juhlatoimintaan. Tässä voi hyödyntää olemassa olevaa huonepohjaa ja siellä on hienoja kakluuneja, Paakki sanoo.

Hotelliksi muutettavasta vanhasta arvorakennuksesta tulee Paakin mukaan ainutlaatuinen, jollaista Oulussa ei vielä ole.

Paakki ei tässä vaiheessa lähde ennakoimaan kustannuksia, joita talon käyttöönotosta aiheutuu.

Oulun yhdyskuntalautakunta päätti tiistain kokouksessaan myydä Kirkkokatu 54:ssä jo pitempään tyhjillään olleen rakennuksen Arto Keräselle, Timo Paakille ja Veli-Pekka Pohjolalle perustettavan yhtiön lukuun 402 667 euron kokonaiskauppahinnalla.

Jugend-tyylinen puutalo on arkkitehti Viktor J. Sucksdorffin suunnittelema. Se valmistui vuonna 1906 vanhainkodiksi. Viimeksi tiloissa toimi monikulttuurikeskus.

Suojelurakennuksen korjaus- ja muutostöissä on säilytettävä talon kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot. Sisätiloihin voi tehdä toiminnan vaatimia muutoksia.

Juttua korjattu 15:30: De Gamlas Hem sijaitsee Heinäpäässä, ei Hollihaassa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hienoa! Hyvä idea kaikkineen. Oulussa ei valitettavasti osata arvostaa vielä jäljellä olevaa vanhaa. Hienot rotuaarin noppakivetkin vaihdettiin rumiin betonilaattoihin. Tuollainen kaunis rakennus sopii hyvin juuri suunnittelemaanne käyttöön. Esim Luleåssa on vastaavia kauniita/persoonallisia majoitustiloja ihmisille, jotka hakevat jotain muut kuin kolkkoja ketjuhotelleja. Kiva tuo ruokaravintolakin majoituksen ohessa. Näin Oulussa asuvatkin pääsevät ihastelemaan kaunista rakennusta ja pihapiiriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti saadaan mukavia viini-iltoja tai esim. rommin maistajaisia. Mukava olisi myös kuunnella bluesia tuossa ympäristössä. Kesällä mukava hacienda-tunnelma varhaisen Kesäleski-ravintolan tapaan. Stripparikin olisi silloin paikallaan. Näytetään lestadiolaiselle Oululle mistä kana pissii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin hyvä uutinen! Säilyttämisen arvoinen talo saa käyttöä ja kaupunki saa yrityksen, jota tarvitaan. Suosittelen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tässä hankkeessa on enemmän järkeä kuin Intiön vesitornihuijauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno uutinen! Kerrankin vanha kaunis rakennus säilyy ja tulee hyvään käyttöön. Onnea tekijöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on todella hienoa: vuoden kulttuuriteko ko. yrittäjiltä! Toivon onnea ja menestystä haastavaan urakkaan, ja uskon kyllä heidän onnistuvan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:37
Ranskassa koronakuolleita jo lähes 13 200, tehohoitopotilaiden määrä kuitenkin laskenut – Italiassa tartuntoja yli 147 500 ihmisellä
22:18
Pääsiäiskokko aiheutti hälytyksen rakennuspalosta Iissä
21:46
Kajaanilainen Eila Aavakare sairastui koronavirukseen ja toivoo kansalaisten suojaavan läheisiään tartunnoilta – "Tätä ei pidä vähätellä. Olemme kokeneet sen ja käyneet aivan rajalla" Tilaajille
20:30
Vjatsheslav Fandul oli 20 vuotta sitten sankari, jonka maalit takasivat Kärpille liiganousun – "Tiesin, mitä Kärpät ja nousu merkitsivät Oululle" Tilaajille
20:26
Vahvistettuja koronaviruskuolemia koko maailmassa jo 100 000 – USA:n Fauci: Rajoituksia ei pidä purkaa liian aikaisin tai tilanne voi pahentua entisestään
19:00
Nordea listaa yrityksille seitsemän käytännöllistä neuvoa koronan talousvaikutusten torjuntaan Kaupallinen yhteistyö
18:30
Ir­to­koi­rat hyök­kä­si­vät po­ro­tok­kaan Ina­ris­sa: Kolme poroa löytyi kuo­liaak­si raa­del­tu­na, 16 louk­kaan­tu­nee­na
124
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
57
Pääministeri Marin: HVK:n toimitusjohtaja ei nauti luottamustani – suojainsotkusta annettuun tietoon tyytymätön työministeri Haatainen pitää tiedotustilaisuuden kello 17
35
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
32
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
31
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
22
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
12
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Johan nyt kaikki jotka katsoo Eduskunnan istuntoja, niin huomaa miten persujen edustajat haukkuvat kuin rakkikoirat tois... Lue lisää...
EIKÖ NE ITE HUOMAA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image