Oulu

Yöllä tuuli puhalsi puuskissa jopa 25 metriä sekunnissa Oulun Vih­reä­saa­res­sa, yksittäisiä puita kaatunut – lauhtunut sää tuonut sivuteille suuria ve­si­lam­mi­koi­ta

Lauha sää ja maanantaiset vesisateet ovat saaneet kulkuväylät erittäin liukkaiksi. KUVA: Eljas Sallmén
Oulu 21.1.2020 7:04
Heidi Peltonen

Maanantain ja tiistain välisenä yönä myrskylukemissa puhaltaneet tuulenpuuskat ovat kaataneet yksittäisiä puita Oulun seudulla. 

Ilmatieteen laitoksen havaintojen mukaan tuulenpuuskat olivat rajuimpia hieman puolenyön jälkeen. Puoli yhden aikaan Oulun Vihreäsaaren havaintoasemalla mitattiin tuulen nopeudeksi 19 metriä sekunnissa ja puuskat puhalsivat 25 metriä sekunnissa. 

Päivystävä palomestari Hannu Timonen Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että pelastuslaitokselle tuli yön aikana muutamia tuulivahinkoihin liittyviä tehtäviä. 

– Raatissa oli lipputanko kaatunut kevyen liikenteen väylälle, se käytiin siirtämässä pois, Timonen kertoo. 

Timonen arvelee, että kaatuneista puista ja muista tuulivahingoista voi tulla lisää ilmoituksia aamun aikana. 

Ilmatieteen laitos ennusti maanantaina, että merivesi nousisi Oulun seudulla yöllä 115 senttiä keskimääräistä korkeammalle. Vedenkorkeus kävi aamuyöllä yli metrissä. Pelastuslaitokselta kerrotaan, ettei meriveden korkeus ole aiheuttanut tehtäviä. 

Varoitus korkeasta merivedestä on voimassa tiistai-iltaan saakka. 

Maanantaina lauhtunut sää ja illalla saadut vesisateet ovat nostaneet vesilammikoita teille. Päivystävän palomestarin mukaan eritoten sivuteille on muodostunut paikoin suuriakin vesilammikoita, joiden kanssa autoilijan on syytä olla tarkkana. 

Myös Tampereen tieliikennekeskus varoitti maanantai-iltana tiestölle kertyvistä laajoista vesilammikoista. 

Lauhtunut sää on liukastanut myös kevyen liikenteen väyliä ja Oulussa annettiin aamulla hieman ennen viittä liukastumisvaroitus. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Tämä lämmin talvi on hyvä. Kuluu sähköä vähemmän ja energiaa yleensäkkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella masentavaa katseltavaa tämä "talvi". Voimia teilelle kanssa sisarille ja veljille johihin sää kovin vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vesi roiskui auton korkeudelta illalla. Alla vähän jäätä paikka paikoin niin olipa kiva sää pimeässä ajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuo metsän keskellä tuullut. Puut kyllä huohui ja puissa huminoi, mutta hyvin pysyi itse pystyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän ilmasto on muuttunut,siitä ei päästä yli eikä ympäri! Tällainen ei ole normaali ilma tähän aikaan vuodesta. Nyt vaan voidaan seurata millaisella vauhdilla tämä huono ennuste etenee ja emme tiedä kuinka pahasti tämä vaikuttaa koko luonnon kiertokulkuun. Sadot saattaa mennä monessa paikassa koko maapallolla,tulee nälänhätää ja muuttoliikettä ,luonnon tasapaino järkkyy ja kaikenlaista mitä ei vielä voida edes kuvitella. Koko karmeus paljastuu kokonaisuudessaan ihmiselle vielä nopeammin kuin arvaammekaan. Siltikin ihminen elää kuin pellossa,vaikka koko maailma hukkuu paskaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajat kiinni ja elintarviketuotantoon omavaraisuus. Tätä maata pitää puolustaa kaikenmaailman kulkureilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrititkö nyt sanoa, että maahanmuutto on aiheuttanut ilmastonmuutoksen?
Todellisuudessa kyse on ihmisen ilmakehään päästämästä hiilidioksidista, jonka leviämiselle ei voi laittaa rajoja kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut ilmastomallit ennustaa että Suomen terminen kesä lyhenee ilmastonmuuttuessa vaikka vuoden lämpö keskiarvo nousee. Eli Golf virta heikkenee/virtaus muuttuu -> Talvet lämpenee, mutta samalla kesät lyhenee, joten voi olla että me täältä lähdetään evakkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millä me suomalaiset pelastetaan maailma vaikka suomessa laitetaan liinat kiinni ei näy missään kiina ja muut maat jotka saastuttaa ei lotkauta korvaansakkaan mitä täällä pönttölässä touhutaan.Korkeintaan nauravat partaansa jos sellainen sattuu olemaan tällä kouhutuksella vain meille tavallisille tallaajille laitetaan lisää maksuja.Tulis vain niin lauhaa vois laittaa kohta perunat kasvamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et nyt näe kokonaisuutta ja sotket saastuttamisen ja hiilidioksidipäästöt. Euroopassa ja Suomessa kulutetaan se Kiinassa halvalla tehty romu joka "saastuttaa" ja meidän ei kannata tehdä mitään... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että myrsky ei ollut niin paha kuin odotin,puolenyön aikaan kuului sisälle kovimmat huminat hetken aikaa. Vahingot jäi vähäisiksi toivottavasti ja että vaikeilta sähkökatkoilta taidettiin säästyä. Nyt taas mennään kieli keskellä suuta ja potkurin kanssa, kun joka paikka on kaljamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kommentoijat hyvät, vähän yksipuolinen näkökulma teillä. Entäpä kaikki sadot jotka kärsivät nykysäistä? Entä muut maat, jotka muuttuvat asumiskelvottomiksi? Minne luulette ihmisten pakenevan? Uudet taudit ja tuhohyönteiset tappavat massoittain ihmisiä ja ruokasatoja ja sitten on nälänhätä. Mutta onhan se ihan jees kun sähkössä just nyt säästää, mitä sitä nokkaansa pidemmälle katsoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen illalla oli erittäin liukasta. Yllätyin ettei ollut uutisia loukkaantumisista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovat pakkaset ovat hirvittävä rasitus suomen kansantaloudelle ja -terveydelle. Vähän lauhkeampi ilmasto tekee todella hyvää Suomelle. Metsät kasvaa ennen näkemätöntä vauhtia ja energiaa kuluu paljon vähemmän. Suomalaisia haukutaan aina suuresta energian kulutuksesta verrattuna muihin maihin. No menee kait sitä kun asutaan täällä pohjoisessa. Kylmyyteen täällä kuolee jos ei lämmitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että aamuviideltä annettu liukkausvaroitus. Illalla 19.30 ei ollut missään hiekkaa ja aivan luistinrataa kaikki pyörätiet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole lämmityssähköä mennyt kuin puolet normaaliin tammikuuhun verrattuna. Autoakaan en ole esilämmittänyt vielä kertaakaan. Takkakin lämpenee 1..2 kertaa viikossa kun normaalisti joka päivä. Voijettä ilmasto pelastuu tällä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähkön hintaa tullaan nostamaan koska käyttö vähentyy. Sähköyhtiön vastaansanomaton perustelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

6:36
Oululaisen lähiöpubin omistajat harjoittivat alkoholin ohimyyntiä eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
6:00
Kysyimme Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten uusilta puheenjohtajilta, miten he aikovat toimia luottamustoimessaan Kaupallinen yhteistyö
6:00
Karjasillan asemakaavamuutosta vauhditettava – tilanne on kohtuuton alueella asuville ja sinne kodin haluaville Lukijalta
6:00
Talvilomaksi lumen keskelle? Useassa hiihtokeskuksessa on vielä tilaa, mutta kannattaa olla nopea Tilaajille
24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image