Oulu

Ynnin Tiernat vei Val­ta­kun­nal­li­sen tier­na­poi­ka­kil­pai­lun voi­ton – "­Luo­tim­me kaikki itseemme ja tsemppasimme toisiamme", Reino Airisniemi selitti voiton salaisuuden

Murjaanien kuningas Samuli Niva (vas.), mänkki Reino Airisniemi, knihti Aleksi Niva ja Herodes Aslak Kipinä voittivat tiernapoikakilpailun perinnesarjan Ynnin Tiernat –joukkueellaan. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 17.11.2019 18:37 | Päivitetty 17.11.2019 20:46
Antti Ervasti

Valtakunnallisen tiernapoikakilpailun voiton vei oululainen Ynnin Tiernat. Yleisen sarjan voitti oululainen Tiernamaan kulkijat ja mukaelmien sarjan Oulunkylän yhteiskoulun tiernatytöt Helsingistä.

Rotuaarilla sunnuntaina pidetyn Valtakunnallisen tiernapoikakilpailun perinnesarjan voitti oululainen Ynnin Tiernat. Joukkueessa lauloivat mänkki Reino Airisniemi, 12, murjaanien kuningas Samuli Niva, 11, knihti Aleksi Niva, 11 ja Herodes Aslak Kipinä 11.

– Tuntuu aivan mahdottoman hyvältä, koska tämä on minulle ensimmäinen tiernavuosi. Ällistyttävää, että heti olin voittamassa, Airisniemi ihmettelee.

Kaikki joukkueessa eivät ole ensikertalaisia. Ryhmän tiernaharrastus on alkanut Ynnin kuoroharrastuksesta, jossa nelikko on mukana.

He itse arvioivat voittonsa salaisuudeksi erinomaisen ryhmähengen ja hyvin yhteen sopivat äänet.

–Luotimme kaikki itseemme ja tsemppasimme toisiamme, Airisiniemi lisää.

Kirsi Niva, kaksosten Samuli ja Aleksi Nivan äiti, sanoo että vuodessa pojat ovat kehittyneet valtavasti, mutta yhdessä vuorokaudessakin alkukilpailusta finaaliin tapahtui parannusta.

– Himpun verran vielä olivat tänään parempia. Heillä oli hyvä sointi esityksessään, hän toteaa.

Ynnin Tiernat on myös Tiernakaupunki Oulun lähettiläsjoukkue, joka edustaa Oulua tulevan vuoden ajan ympäri Suomea ja mahdollisesti myös ulkomailla.

Voittajalle jaettiin palkinnoksi 2 000 euroa. Perioululaiseen tyyliin joukkue lähtee nyt joulun alla kiertämään pikkujoulutilaisuuksia ja ravintoloita esittämään tiernaohjelmaa. Touhu saattaa olla hyvinkin tuottavaa.

– Melkein joka päivä olemme jossakin. Viime vuonna sain 800 euroa. Minä sain 1 200 euroa, pojat luettelevat Tupu, Hupu ja Lupu -tyylillä vuoron perään.

Perinnesarjan toiseksi sijoittui tyrnäväläinen Kuninkaat Murrosta  ja kolmanneksi oululainen Ynnin Pojat.

Sarjojen kakkoseksi tulleet palkittiin 1 000 eurolla ja kolmoset 500 eurolla.

Yleisen sarjan voitti oululainen Tiernamaan kulkijat, johon kuuluvat Herodes Jasmin Luokkanen, 13, murjaani Isla Räihä, 13, knihti Pieta Takkinen, 13, ja mänkki Adele Koskela, 10.

Toiseksi tuli Pohjankartanon tiernatytöt Oulusta ja kolmanneksi Tiernojen tie Oulusta.

Mukaelmien sarjassa voiton vei helsinkiläinen Oulunkylän yhteiskoulun tiernatytöt, johon kuuluvat Herodeksena Veera Rämö, 15, murjaanina Ruut Saastamoinen, 15 knihtinä Santra Paloniemi, 15, mänkkinä Elsa Nordberg, 15, ja keisari Aleksanterina Paju Uutela, 15.

Kakkoseksi sijoittui oululainen Leevin laulajat ja kolmoseksi posiolainen Hymyhuulet.

Kisassa palkittiin myös yksilösuoritusten All Stars. Parhaana mänkkinä palkittiin Adele Koskela (Tiernamaan kulkijat), knihtinä Kalervo Posio (Hymyhuulet), murjaanien kuninkaana Matias Sekiguchi (Leevin laulajat) ja Herodeksena Onni Paaso (Kuninkaat Murrosta).

Tuomaristo kiinnitti tänä vuonna huomiota laulujen puhtauteen, esiintymiseen ja lavan käyttöön. Kaikki olivat joukkueilla hyvin hallussa.

Myös esiintymisasut olivat tuomarien mielestä hyvin tehtyjä, ja hyviä äänimateriaaleja löytyi joukosta hämmästyttävän paljon.

Kilpailun taso oli yleisesti korkea, ja esitykset olivat monipuolisia, värikkäitä, ilmeikkäitä, hyvin harjoiteltuja sekä onnistuneita.

Juttua korjattu kello 20.25. Jutussa oli virheellinen järjestys perinnesarjan toiseksi ja kolmanneksi tulleiden kesken.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä se niin on, että Tiernapojat ei kestä enää päivänvaloa. Se on rasistista, vaikka miten oululaiseksi perinteeksi väitetään. On ollut aika, jolloin Tiernapojat on olleet ookoo niinkuin on ollut aika, jolloin tummaihoisia on kutsuttu sanalla n******. Ei enää nykyään. Blackface on selvää rasismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tuon Ynnin vois kirjoittaa oikealla suomenkielellä? Oulun Nuortenmiesten Kristillinen Yhdistys tai NMKY.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut .
Mukava kun tulee menestystä ,ensin Suomi voitti jalkapallon EM-kisat ja nyt tierna-kisan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voittaa vaikka millä konstilla. Useana vuonna voittajiksi on väännetty Ynni. Täyttä kulissipeliä, siksi kilpailuun ei osallistu enään parhaat porukat. No saakoon tyydytyksen kepulipelistä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole ihme, jos Ynniläiset voittavat tai sijoittuvat hyvin. Ynnin pojat laulavat, harjoittelevat ja esiintyvät taitavan johtajan alaisuudessa paljon muutenkin kuin tiernapoikina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiernapojat on uppee oululainen perinne, mutta blackface ei kuulu nykyaikaan. Alla artikkeli siitä, miksi blackface on rasistinen. Blackfacen historiaa ei voida erottaa blackfacesta itsestään, minkä vuoksi blackfacea ei pitäisi käyttää, vaikka tarkoitusperät olisivatkin hyvät.

https://edition.cnn.com/2019/02/02/us/racist-origins-of-blackface/index.html

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muriaanien kuningas oli mauri. Pyhä Mauritius, kristitty ja Rooman legioonan komentaja. Keisari Maximianus teloitutti Mauritiuksen joukko-osastoineen 200-luvulla, kun hän ei noudattanut keisarin käskyjä. Hänestä tehtiin suojeluspyhimys. Mauretania Antiikin Rooman provinssi nykyisen Algerian ja Pohjois-Marokon alueella. Viittaus USAn rasismiin johtunee lähinnä tietämätyömyydestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja höpsistä pussiin! Mulla on kaveri, joka on luonnostaan musta, ja hän on ihan mielellään esittänyt muriaanien kuningasta. Onko hänkin rasisti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just näin. Tiernapojat vois jättää jo historiaan niinkuin Brunbergin suukkojen entinen nimikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:34
Eduskuntaryhmät vastaavat Rinteen kysymyksiin tänään – pääministeriehdokkaasta päätös sunnuntaina
9:36
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
9:00
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin
9:00
Hiljaiseloa tragedian jälkeen – Melina-tyttären tapaturmainen kuolema järkytti oululaisen mestaripainijan Mikael Lindgrenin, 50, elämän perusrakenteita: "Suru on arjessa edelleen läsnä" Tilaajille
8:00
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
8:00
”Kävin kahdesti käsiksi lapseeni” – Työssään muita auttava äiti olisi kaivannut nopeampaa apua, kun suhde murrosikäisen tyttären kanssa meni solmuun Tilaajille
8:00
Harri Virtanen menestyi urallaan, mutta oli kuin romahtamaisillaan: Traumatisoitunut ihminen sabotoi tahtomattaan elämäänsä – siitäkin voi selvitä Tilaajille
25
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
11
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
10
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
9
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
4
Oululaiset koululaiset suunnittelivat ja tekivät kirjailija Katariina Vuoren korut Linnan juhliin – "Olisi ollut ihanaa ottaa heidät mukaan"
4
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä
3
Onko sinulla sanottavaa Kalevalasta? Lukupiiri puhuu muinaiseepoksesta kaksi tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image