Oulu

Ym­pä­ris­tö­toi­mi mittasi kesän viimeiset ui­ma­ve­si­näyt­teet Oulussa – Muhoksella saa uida, Kalliomontun lopullisia tuloksia odotetaan vielä

Viikon 32 uimavesinäytteiden tuloksissa uimavesien laatu Oulussa oli indikaattoribakteerien suhteen hyvä, lukuun ottamatta Tyrnävän Suutarinjärveä ja Oulunlahden uimarantoja. KUVA: Matti Räty
Oulu 10.8.2018 16:03
Kaleva

Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut tämän kesän viimeiset uimavesinäytteet 6.–8. elokuuta kaikilta virallisilta uimarannoilta. Näytteet otettiin Oulun alueen yhdeksältä EU-rannalta ja 32 muulta yleiseltä uimarannalta.

Viikon 32 uimavesinäytteiden tuloksissa uimavesien laatu Oulussa oli indikaattoribakteerien suhteen hyvä, lukuun ottamatta Tyrnävän Suutarinjärveä ja Oulunlahden uimarantoja. Suutarinjärven ja Oulunlahden uimavedet varmistettiin uusintanäytteillä 7.–8.8., jolloin vesien laatu oli hyvä.

Ympäristötoimi kehotti aiemmin välttämään uimista Kempeleen Kalliomontulla. Ympäristötoimi sai noin 20 ilmoitusta, joissa viikoilla 29 ja 30 uimassa Kalliomontulla uimassa käyneiden epäiltiin sairastuneen uimaveden välityksellä. Kalliomontusta otettiin sekä bakteeri- että virusnäytteitä. Kaikki tutkimustulokset eivät ole vielä valmiit.

Ympäristötoimi kehotti välttämään uimista myös Muhoksen Kirkkosaaren uimarannalla. Heinäkuun lopussa otetuissa näytteissä todettiin kohonneita bakteeripitoisuuksia. Uusimmissa mittauksissa Kirkkosaaren uimaveden laatu oli hyvä. Uimarannalla uiminen on jälleen sallittua. 

Oulunsalon Varjakassa havaittiin heinäkuun lopulla sinilevää. Tällä viikolla sinilevää ei ole enää havaittu.

Jokaisella virallisella uimarannalla on ilmoitustaulu, jossa kerrotaan rannan tilannetiedot. Ilmoitustaulu kannattaa käydä lukemassa heti rannalle saavuttaessa, tiedottaa ympöristötoimi.

Uimarantojen vedenlaatu määritetään vesinäytteistä indikaattoribakteerien määrän ja syanobakteerien esiintymisen perusteella. Indikaattoribakteerit osoittavat uimaveden ulosteperäisen saastumisen määrää. Indikaattoribakteerit itsessään eivät välttämättä aiheuta vatsatauti- tai muita oireita. Mikäli niitä on runsaasti, uimavedessä voi olla myös tauteja aiheuttavia bakteereita ja viruksia. 

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onko nyt jollain kaksi viikkoa vanhalla tiedolla mitään tekemistä minkään turvallisuuden kanssa. Vahinko kerkiää sattua ennenkuin tuloksia saadaan ja sitten vedet voivat olla puhtaita pitkäänkin ennenkuin uusia mittaustuloksia on valmiina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voi olla mahdollista että tietoja ei vieläkään ole. Ensimmäisten mittausten jälkeen uutisoitiin että tulokset tulevat seuraavalla viikolla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

102
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
57
Lehmät kuumentavat vaalikeskustelua – keskusta ja kokoomus pelkäävät vasemmiston ja vihreiden ilmastotekoja
51
Kärpät nollasi Ilveksen ja siirtyi puolivälieräsarjassa 2–0 -johtoon – Osalan taklaus kuumensi tunteet, pitkä pelikielto uhkaa
37
Analyysi: Vaalikampanjoista loppuivat repivät aiheet, koska kukaan ei halua suututtaa Sdp:tä
31
Suomalaiset käyvät viivytystaistelua harjoituksessa Ruotsin lumisissa metsissä: "Sodankylästä tulleelle jääkäriprikaatijoukollekin saattaa olla haasteellista"
18
Ferrovanin tehdasta ei tulekaan Raaheen – yhtiö on asetettu selvitystilaan ja toimitusjohtaja vapautettu tehtävästään
17
Ulkoministeri Timo Soinin kimppuun yritettiin hyökätä Vantaalla – vartijat taltuttivat Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutuneen miehen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi aamuyöstä alkaen Kainuun maakunnassa, Etelä- ja Itä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

384 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image