Oulu

Yli-Iistä tulee osa Oulua 2013

Yli-Iin kunnanjohtaja Rauni Nokela oli maanantaina paikalla kuuntelemassa Oulun kaupunginvaltuuston päätöstä.
Oulu 16.3.2009 20:42 | Päivitetty 16.3.2009 20:44
Kari Sankala, Liisa Laine

 

Yli-Ii liittyy osaksi Oulun kaupunkia 1. tammikuuta 2013 kävipä vireillä olevassa monikuntaliitosta koskevassa selvityksessä miten tahansa. Oulun kaupunginvaltuusto teki kuntaliitoksesta yksimielisen päätöksen maanantai-iltana. Tosin perussuomalaisten valtuutettu Ville Vähämäki sanoi vastustavansa suoraa liitosta, mutta hänen mielipiteelle ei löytynyt salista kannattajia.


Kokousta seuraamassa olleet Yli-Iin keskustaryhmän puheenjohtaja Jussi Niemelä ja kunnanjohtaja Rauni Nokela olivat tyytyväisiä kaupunginvaltuuston päätökseen. Yli-Iin valtuusto oli tehnyt liitoksesta yksimielisen ratkaisunsa jo viikkoa aiemmin.


”Yli-Iin kannalta päätös on hyvä. Olin luottavaisin mielin seuraamassa kokousta, sillä olin saanut sellaista viestiä Oulusta”, Jussi Niemelä sanoi


Niemelä uskoo, että Yli-Iin lähipalvelut säilyvät. Hän toivoo, että monikuntaliitos toteutuisi ainakin niin, että Kiimingin kunta päättäisi liittyä Ouluun Yli-Iin kanssa samaan aikaan. Tuolloin yli-iiläisten terveyspalvelut voitaisiin tulevaisuudessa järjestää  Kiimingissä. Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan yli-iiläiset tulevat asiakkaiksi Myllyojan terveysasemalle.


”Yli-Iissä on tehty jo kouluja koskevia säästöratkaisuja. Kirkonkylän koulu jää ainoaksi ellei väkiluku kasva yllättävästi. Tannilan koulu lopetetaan 2011 ja Jakunkylän 2015”, Niemelä kertoo.

Kunnanjohtaja Rauni Nokela kiittelee, että Oulun valtuusto teki ratkaisunsa heti. ”Jos Oulu olisi jäänyt odottamaan monikuntaliitoksen kohtaloa, olisimme joutuneet aloittamaan yhteistyöselvittelyt Oulunkaaren kuntien kanssa. Onneksi kaupungin päättäjät oivalsivat tämän. Päätös oli oikea-aikainen.”


Haukiputaan kunnan kanssa mietitystä syventävästä yhteistyöstä ei käytetty puheenvuoroakaan, mutta monikuntaliitoksesta valtuutetut olivat sitäkin runsassanaisempia. Oululaispoliitikot katsovat, että syyskuun loppuun mennessä tehtävä selvitys on sitten se viimeinen selvitys.

 

 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Älä höpötä nim. merk. surkeaa. 20% kuntalaisista (Jakkukylä) olis kolme vuotta sitten liittynyt Iin kriisikuntaan joka olisi ollu täys-tuho. Nyt sentään on paras ja rikkain kumppani, voiko parempaa toivoa tässä tilantessa. Tietenkin olet oikeassa siinä että pysyminen itsenäisenä pitäisi päätösvallan lähellä, kuitenkin jos vertaa ja otat huomioon niin valtakunnan kuin alueellisen politiikan viimeisen viiden vuoden ajalta painostus on ollut aikamoista. KUITENKIN PARASTA ON JA OLI ETTÄ YLI-IIN KUNTA EI JOUTUNUT TÄSSÄ TILANTEESSA TUULIAJOLLE, KUTEN NÄYTTÄÄ KÄYNEEN NAAPUREILLE ( ei tiedetä mitä tehdä) Suunta on nyt selkeästi Ouln kaupunki ja yksimielisesti (ovat päättäneet sen ihan ite parlamentaarisesti).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä harmittava takaisku Yli-iille,ei näin olisi pitänyt käydä,ajatelkaahan kuntalaiset,missä on päättäjät onko kaikki jostain muuttaneet kun eivät ymmärrä kunnan parasta tulevaisuuden asutusta parasta paikkaa,ei kunnalla mene huonosti,nyt vain pannaan laman voimalla kunta alas,valtuustoon meni viimekaudella aivan uutta ja osaamatonta porukkaa jotka eivät ymmärrä kuntasektoria hyvin,kyllä pitää ajatella asukkaiden ja veronmaksajien parasta,ei suuri oulu hoida kuntaa alkaa saneraamaan palvelut pois niin miten siellä sitten kukaan asuu,onhan jo ylikiiminkikin vaikeuksiin joutunut palvelujen suhteen,että perukaa joutuin liitosaikeet YLI-IILÄISET päättäjät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kyllä harmi et idyllinen maalaispitäjä, Yli-Ii, laitetaan suuren kaupungin turmeltavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli-Iin lisäksi ainakin Kiiminki, Oulunsalo ja kempele vielä mukaan niin hyvä tulee. Liittykööt Änkyrä Haukipudas ja Ii kunta Kemin kaupunkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on alkua monikuntakeskusteluihin jossa mukana Oulunsalo, Kiiminki ja todennäköisesti myös Liminka ja Muhos. Jos näin tpahtunee, niin se vetänee myös Lumijoen mukaan liitosneuvotteluihin mukaan. Ei taida osekkista tulla kuin Kempleen ja Tyrnävän keskinäinen parasalue... Näiden kahden kunnan pitää miettiä sitten vaalien yli mitä tehdä kun kerran ympärillä on vain Oulua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on kymmenen vuoden kuluttua köyhä kaupunki näiden liitosten takia. Miksi ei kysytä kaupunkilaisilta että halutaanko maksaa köyhien kuntien velat. Oulua ei taida pelastaa enää mikään muu kuin uusi nokia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos veroäyri nousee tuon takia, niin irtisanon Kalevan tilauksen. Kiitos Kaleva lahjasta oululaisille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porothan voi myydä,ja maat jättää koeampuma-alueeksi, loppuu se maatalouspaskan työntäminen Ii-jokeen,, , , ,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaapas tulla vauhtia Iijoen lohiportaisiin, kun kaupunkilaisten ainoa iso joki, johon ei luonnon lohi pääse nousemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä reilusti suurin osa Haukiputaalaisistakin haluaisi liittyä, mutta johtajat pelkää hienojen titteleidensä puolesta ja ovat kuntalaisia vastaan tässä asiasssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdistymishuuhaassa Oululle on jäänyt käteen vain pienet käpykylät - Yli-Ii ja Ylikiiminki. Suuruudenhulluus kostautui. Oululaiset ovat osoittaneet typerän ylimielisyytensä maakunnassa niin selvästi jo pitkään, että muuta tulosta ei ollut odotettavissakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas. Sitä äänestettiin menojen kasvattamisen puolesta.Tuliskohan tuo Hailuotokin osaksi Oulua jos maksettaisiin niille se silta? Ihan vaikka oululaisten veronmaksajien kukkarosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa! Näin kehitetään Oulunseutua ja pidetään ihmisistä huolta. Toivottavasti Haukiputaalla, Kiimingissä, Oulunsalossa ja Limingassa otetaan tästä onkeensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas lisää elätettäviä. Eikö Oululla oo jo tarpeeksi omissakin elätettävää ja rahatkin menee kallioparkkin yms. Mut ainahan pystyy kuppaan enemmän energialta, vedeltä ja roskalta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

" Toinen on ”yhden ajatuksen -syndrooma”: siinä ihminen on niin tarrautunut johonkin kantaan (usein ajasta jäljessä olev... Lue lisää...
Hihiii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image